El protagonista

Ousmane Dembélé

Assistent diferencial

Pocs partits tan plàcids ha viscut el Barça aquest curs com el d’ahir contra l’Osasuna (4-0), en què els blaugrana ho van deixar pràcticament tot enllestit en la primera mitja hora de joc amb un 3-0 que va enfonsar anímicament el conjunt navarrès. Tot un luxe per poder-se prendre la resta del matx amb relativa calma i no carregar les cames abans d’una setmana intensa, amb el viatge al camp del Galatasaray i el clàssic de diumenge al Santiago Bernabéu. Per marcar la diferència com es va fer, els onze que hi havia a la gespa van estar perfectes i van signar uns minuts que van ser dels millors de la temporada. Pressió intensa per recuperar pilota sempre en camp rival i molta verticalitat per fer embogir la defensa navarresa va ser la millor recepta possible. L’efectivitat de cara a porteria també va ser clau, i en aquest sentit qui mereix un capítol a part és Ferran Torres. El valencià va obrir la llauna des del punt de penal i va fer el 2-0 amb una definició perfecta per sota les cames del porter.

En la segona diana encara va ser més brillant l’assistència d’Ousmane Dembélé. El francès va agafar la pilota enganxat a la banda, va iniciar la diagonal i va fer una passada magnífica a Ferran entre el central i el lateral com marquen els cànons. Brillant, i amb una pausa digna més d’un migcampista que no pas d’un extrem elèctric com ell. Va ser l’inici d’un recital constant de Dembélé, que es va anar envalentint amb el pas dels minuts i fins i tot va intentar una centrada de rabona que no va fructificar. Sí que va estar fi poc després, quan va rebre a la banda dreta, es va col·locar la pilota a l’esquerra i va posar una centrada mil·limètrica a l’àrea petita, on Aubameyang es va avançar als centrals, va marcar el 3-0 i va deixar el partit sentenciat.

No havia passat ni mitja hora i Dembélé ja havia fet dues assistències de gol. Dues més al sac de les d’aquest curs, que ja en són set. De fet s’ha convertit en el màxim assistent de l’equip tot i haver estat fora tants partits. Les assistències no van ser l’única aportació de Dembélé. El francès va estar tot el partit donant moltíssima amplitud a la banda dreta, complint a la perfecció amb el que li demana Xavi. I quan va rebre va desfer sempre la defensa de l’Osasuna, posant més centrades molt perilloses i disposant d’ocasions. El gol va ser l’única cosa que li va faltar, i és que Aridane, primer, i Herrera, després, ho van evitar. Ara bé, en el 4-0 definitiu va tornar a tenir protagonisme, ja que va assistir Riqui Puig perquè engaltés el xut de fora l’àrea que va precedir el seu gol després del rebot.