Barça

El límit salarial negatiu no impedirà poder fitxar

Economia. LaLiga fa públics els límits salarials i el del Barça és l’únic negatiu, -144,353 milions d’euros, fet que obligarà a seguir fent malabarismes per incorporar futbolistes

LaLiga va fer oficial la taula dels límits salarials de primera i segona divisió després del tancament del mercat d’hivern. I sobta la xifra del Barça. És l’únic club amb límit salarial negatiu, amb -144,353 milions d’euros. En la primera ullada pot semblar que això és una catàstrofe i que sembla inviable que l’equip es pugui reforçar la temporada vinent. Però això no és així. Lògicament, aquesta circumstància no és positiva però no impossibilita el Barça per a res. “Això és com si un nen suspengués un examen i el mestre li recordés que el té suspès. Molt bé, ja ho sabem. Treballem per aprovar però mentrestant et pots presentar a altres exàmens”, explica a tall d’exemple una font del club.

El fet de tenir el límit salarial negatiu implica que el club blaugrana no podrà anar al mercat amb alegria i que haurà de seguir fent malabarismes per incorporar nous jugadors. I això implica seguir fitxant amb la regla 1x4 –només es podia gastar un 25% del que ingressava o alliberava– i en el cas que marxés un jugador que cobrés un 5% de la massa total, amb la regla 1x2. “Seguirem fent filigranes, venent jugadors i fent renovacions, però podrem fitxar. També deien que no podríem fitxar i aquest hivern els hem inscrit a tots”, diu la mateixa font. El millor per al FC Barcelona seria poder traspassar Coutinho, que té una fitxa elevada i suposaria un ingrés de 40 milions d’euros, i els altres jugadors que tenen sous elevats. Si Dembélé i Sergi Roberto finalment no renovessin també es rebaixaria força la massa salarial perquè són dos futbolistes que tenen fitxes elevades.

Hi hauria una altra manera d’escapar-se del bloqueig i és tornar a un patrimoni net positiu, però ara això encara no és possible i caldrà fitxar amb les regles abans esmentades i intentar augmentar els ingressos perquè compensin les pèrdues, que són més grans del que s’havia previst i que expliquen el límit negatiu.

Per aquest motiu Joan Laporta ja va explicar que podrien fitxar amb més normalitat si activaven alguna de les tres operacions que estaven en marxa per aconseguir recursos i que són adherir-se a l’acord amb el fons CVC en unes millors condicions, vendre un percentatge de Barça Studios o BLM (Barça Licensing and Merchandising). La negociació més avançada és amb CVC. El Barça recorda que encara té l’economia malmesa però que treballa per redreçar-la ben aviat.

Pel que fa als altres equips, el Real Madrid és el que té el límit salarial més elevat, amb 739,163 milions d’euros; l’Espanyol sí que ha guanyat una mica de marge salarial i passa dels 77,873 milions d’euros a 79,418 i se situa onzè en el rànquing. A segona divisió, el Girona també aconsegueix augmentar el límit salarial i passa dels 3,987 milions d’euros als 9,359.

FC Barcelona -144 milions
Real Madrid 739 milions
Espanyol 79 milions
Athletic 124 milions
Atlético 161 milions
Sevilla 199 milions
Betis 61 milions
Real Sociedad 111 milions
Llevant 34 milions
Cadis 47 milions
Mallorca 48 milions
València 58 milions
Osasuna 56 milions
Alavés 42 milions
Elx 48 milions
Vila-real 148 milions
Celta 66 milions
Rayo Vallecano 48 milions
Granada 57 milions
Getafe 64 milions

PROBLEMA

Les pèrdues acumulades fan que el límit salarial del Barça sigui tan negatiu

FÓRMULA

El club s’haurà de seguir reforçant amb la regla 1x4 en el pròxim mercat d’estiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)