Barça

Les finals es guanyen

Després del trist empat sense gols en l’anada, el Barça està obligat a vèncer avui al camp del Galatasaray per continuar viu en l’Europa League

L’equip està preparat i hi arriba amb un nivell òptim

Les finals hi són per guanyar-les. I avui al Nef Stadium d’Istanbul el Barça en té una. És un partit a de caixa o faixa. No hi haurà redempció si en surt derrotat, perquè la continuïtat en l’Europa League està en joc. Després de l’empat sense gols al Camp Nou, els de Xavi saben que no ho tindran gens fàcil aquesta tarda (18.45 h) al camp del Galatasaray i que necessitaran fer una gran actuació per superar l’equip turc, que en l’anada va saber frenar el joc ofensiu blaugrana fins a deixar-lo sec, després d’uns partits amb alegria golejadora.

Per al Barça no és una situació nova. En l’anterior eliminatòria també va haver de jugar-se el futur en la competició lluny de casa; a Nàpols, després que els italians haguessin empatat a 1 al feu barcelonista. I, precisament, els de Xavi van fer un dels seus millors partits a l’estadi Diego Armando Maradona, on van guanyar per 2-4 i van enviar el missatge que desitgen l’Europa League. Perquè és un títol que no és a les vitrines del club i perquè guanyar-lo suposa l’entrada directa per a la propera edició de la Champions, el gran objectiu d’aquesta temporada.

Malgrat que està obligat a guanyar, el Barça ara és un equip sense dubtes, confiat i amb moltes més fortaleses que no pas mesos enrere. L’arribada de Xavi ja ha deixat de ser només un efecte, sinó que s’està consolidant un equip amb les idees clares i amb un joc recognoscible que el fa ser molt més competitiu i amb més recursos. L’empat contra el Galatasaray va ser decebedor, però tot i això els blaugrana amb un pèl més d’efectivitat haurien pogut obtenir un resultat millor. Per això s’afronta sense por el duel d’avui a Istanbul. El mateix tècnic del Galatasaray, Domènec Torrent, reconeix que plantejaran un duel similar al del Camp Nou; és a dir, pensant més en no encaixar i protegir-se al darrere que no pas a anar a l’atac. Ara bé, el Barça no se’n pot refiar, perquè si bé ha millorat, encara rep gols amb massa facilitat. L’ambient que es trobarà en contra també tindrà el seu paper en el duel.

Malgrat que el clàssic és a la cantonada, Xavi no es reservarà res. A la porteria hi haurà Ter Stegen, amb Dest i Alba als laterals –Alves no està inscrit– i Piqué i Araujo, que va descansar contra l’Osasuna, seran la parella de centrals. Al mig del camp, Busquets estarà acompanyat en els interiors per Pedri i Frenkie de Jong, a qui el tècnic també va reservar en l’últim partit, i al davant, Aubameyang i Ferran Torres semblen indiscutibles. La tercera plaça podria ser per a Gavi, Dembélé o Adama. Tots tres han jugat a la banda durant aquesta temporada. Tenint en compte el bon partit que el francès va fer contra l’Osasuna, podria ser que Xavi li donés continuïtat. A més a més, serà molt important obrir bé el camp perquè el Galatasaray acumularà força homes al darrere. Esperant a la banqueta, el Barça hi tindrà més pólvora, amb Memphis Depay, Luuk de Jong i Braithwaite.

Aquesta serà la cinquena vegada que tots dos equips s’enfronten a Istanbul, encara que al vell estadi Ali Sami Ien. Allà el Barça va signar dues victòries, un empat i una derrota.

NO VE DE NOU

En l’anterior eliminatòria el Barça també es va jugar el futur lluny de casa

L’EQUIP

Dest torna al lateral dret; Araujo, a l’eix defensiu, i de Jong, a l’interior

Domènec Torrent, optimista

L’entrenador del Galatasaray, Domènec Torrent, considera que el seu equip està en disposició d’eliminar el FC Barcelona de l’Europa League. “Tenim possibilitats. Al nostre camp l’afició ens ajuda molt, amb ells som molt més forts. Intentarem plantejar un partit difícil per al Barça, hem d’estar perfectes en defensa, segur que tindrem alguna oportunitat de fer gol, i hem de poder aprofitar-les.” Reconeix que farà un plantejament similar al del Camp Nou. “Contra el Barça si planteges un partit obert tens poques possibilitats; vam fer bé al Camp Nou tancant-li els espais. Ara és una final. Tenim un pla i sabem com guanyar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)