Barça

El tercer ja és més a prop

Copa. El Barça no paga la ressaca del títol de lliga, supera la Real Sociedad a Zubieta sota una intensa pluja i jugarà la final a quatre a finals de maig

Real Sociedad 0 Barça 3

REAL SOCIEDAD:Lete; Emma Ramírez, Etxezarreta, Venegas, Nuria Rábano; Iris Arnaiz, Nerea Eizaguirre, Gemma Gili (Mirari, 82’); Allegra Poljak (Gaby, 46’), Amaiur Sarriegi (Jensen, 70’) i Sanni Franssi.BARÇA:Paños; Marta Torrejón, Engen, Mapi León, Leila; Patri Guijarro (Andrea Pereira, 70’), Aitana Bonmatí (Melanie Serrano, 77’), Alexia Putellas; Graham Hansen (Ona, 87’), Rolfö (Maria Pérez, 77’) i Clàudia Pina (Jenni Hermoso, 70’).GOLS:0-1 (10’) Clàudia Pina. 0-2 (53’) Alexia Putellas. 0-3 (59’) Alexia Putellas.ÀRBITRE:Martínez Martínez (comitè murcià).T.G.:a Vanegas (57’) i Gaby (92’), de la Real Sociedad; i a Patri Guijarro (44’) i Rolfö (45’), del Barça.

Això no s’atura. Diumenge les blaugrana estaven celebrant el títol de lliga després de la maneta al Madrid i ahir van fer un pas més cap al tercer títol de la temporada –la supercopa també ja és al sac–, la copa, amb la victòria al camp de la Real Sociedad que classifica les de Jonatan Giráldez per a la final a quatre, que es disputarà a finals de maig.

No va ser el partit més plàcid per al Barça, que en els dos precedents d’aquest curs havia golejat les de Natàlia Arroyo, i és que no va deixar de ploure amb intensitat sobre la gespa de Zubieta, que va aguantar força bé. A més de la pluja el Barça també es va trobar una Real atrevida, que sobretot en la primera part va generar problemes a Sandra Paños. De fet, sort –i encert, és clar– van tenir les blaugrana d’avançar-se en el marcador en una de les primeres ocasions que van tenir. Graham Hansen va signar una de les seves habituals centrades mil·limètriques i Clàudia Pina, lliure de marca, va aprofitar la mala sortida de Lete per superar-la de cap (10’). El 0-1 va donar marge per resistir a l’empenta del conjunt basc després del gol, i és que Amaiur Sarriegi va tenir dues ocasions claríssimes per empatar. En la primera Paños va respondre de meravella (11’) i en la segona, sola davant de la portera, incomprensiblement va decidir fer una passada a Gemma Gili que estava en fora de joc quan ho tenia tot a favor (20’).

Sense nervis

Si, al Barça, el perdonen, ja se sap què passa. I és que, tot i que les blaugrana van patir sovint per la intensa pressió de la Real, a poc a poc van anar trobant espais per arribar a dalt i generar ocasions clares. De fet, abans del descans ja en van tenir de molt clares per encarrilar el partit, sobretot en un xut de Clàudia Pina al travesser (22’) i un altre de Graham Hansen al pal (42’).

En la represa, la sensació de superioritat del Barça ja va ser absoluta i Alexia Putellas es va encarregar de sentenciar el partit per la via ràpida amb un doblet. Primer amb un xut amb la dreta després d’una bona jugada col·lectiva i una assistència de Pina (53’) i després amb un obús amb l’esquerra des de la frontal que va entrar per l’escaire (59’). El 0-3 ja deixava el partit més que decidit, sobretot per les sensacions d’una Real que ja no pressionava tant, i els darrers minuts van servir per donar descans i buscar un quart gol que no va arribar tot i les claríssimes ocasions de les blaugrana.

Granadilla-Sevilla 2 - 0
Llevant-Real Madrid Ajornat
Real Sociedad-Barça 0 - 3
Madrid CFF-Sp. Huelva 17 h

LA LÍDER

Després del 0-1 la Real Sociedad va tenir dues grans ocasions per empatar
Dos gols d’Alexia en l’inici de la segona part sentencien l’eliminatòria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)