Barça

‘Bonne connexion’

El bon moment de forma de Pierre-Emerick Aubameyang i Ousmane Dembélé permet al barcelonisme il·lusionar-se de cara a la doble cita Sevilla i Eintracht de després de l’aturada de lliga

El 7 d’abril el Barça visitarà el Deutsche Bank Park de Frankfurt. Falten dues setmanes justes per a l’anada dels quarts de final de l’Europa League. Els difícils compromisos contra el Sevilla i l’Eintracht són els dos pròxims tests del Barça de Xavi, que aprofitarà aquesta aturada de la lliga del mes de març per preparar amb més marge de maniobra les dues cites. Especialment important és el desplaçament a Alemanya. No hi ha precedents entre el Barça i l’Eintracht. Serà el primer cara a cara a Europa contra el conjunt entrenat per Oliver Glasner, i Pierre-Emerick Aubameyang i Ousmane Dembélé apareixen de nou com a grans arguments ofensius a la llibreta de Xavi per mirar de treure un resultat positiu en la visita a Frankfurt. Són dos dels noms més en forma d’aquest Barça en el 2022. Connexió letal al Santiago Bernabéu. Eterna connexió, de fet, perquè a Dortmund ja van mostrar una alta sintonia. Tots dos van marcar contra l’Eintracht en la final de la copa alemanya del 27 de maig del 2017 jugada a Berlín (1-2), amb Marc Bartra i Thomas Tuchel com a testimonis. Dembélé i Aubameyang van donar aquell dia el títol al Dortmund i ara són dues de les grans armes de Xavi per conquerir una Europa League que el Barça encara no ha guanyat mai. Aquella temporada van marcar 50 gols entre tots dos. Cinc anys després, la connexió continua funcionant, ara al Camp Nou.

El nou Dembélé

Ousmane Dembélé és el millor assistent del futbol europeu des de començament d’any. Les seves dues assistències de gol en l’últim clàssic contra el Real Madrid han reforçat encara més la seva figura. El francès suma nou assistències aquesta temporada i dos gols (contra el Linares i l’Athletic). Ha estat amb l’arribada de Xavi quan ha fet el salt qualitatiu definitiu. Koeman no va encertar la tecla, però Xavi li ha sabut transmetre la confiança necessària, abans i després del sidral generat en aquest mercat d’hivern.

Després que el francès es negués a renovar amb el Barça, Xavi va guanyar el torcebraç a la directiva i ha acabat fent jugar de nou Ousmane. El rendiment del francès ha donat la raó a l’entrenador. Des del perdó de Xavi, Dembélé acumula cinc titularitats en els últims quatre partits de lliga (contra el València, l’Elx, l’Osasuna i el Madrid) i ha repartit set assistències.

Xavi li va aixecar el càstig el 13 de febrer contra l’Espanyol. Aquell dia va jugar 18 minuts i des de llavors no ha parat. Va ser xiulat el dia del Nàpols en el seu primer partit al Camp Nou, però Ousmane ha sabut convertir aquells xiulets en aplaudiments. Assistència a Frenkie de Jong contra el València, gol i dues assistències contra l’Athletic sortint des de la banqueta, i doblet d’assistències també contra l’Elx i el Madrid. O el que és el mateix: set assistències de gol en 735 minuts aquest 2022. Set assistències des del 20 de febrer. Aubameyang, Ferran Torres, Memphis, Luuk de Jong, Frenkie, Araujo i Ferran Jutglà han estat els seus socis. Només dos d’ells s’han beneficiat de les seves passades per partida doble. És el cas d’Araujo i Aubameyang. Hi ha química amb el de Gabon. La connexió Dembélé-Aubameyang ha donat fruits contra l’Osasuna i el Madrid.

El rendiment de Dembélé en els últims partits està sent tan alt que algunes veus dins el club comencen a veure amb bons ulls l’opció d’intentar redreçar unes negociacions absolutament trencades ara fa poc més d’un mes. El 30 de juny és la data fixada perquè Dembélé es desvinculi definitivament del Barça, però en l’univers Dembélé tot pot passar.

Tres gols al Sevilla

Amb Xavi, això sí, Dembélé no ha estat encara mai titular en l’Europa League. Suplent contra el Nàpols i el Galatasaray, el francès confia saltar a la titularitat contra l’Eintracht. El test contra el Sevilla pot ser determinant per a la decisió de Xavi. Dembélé té bons números contra el conjunt andalús. Li ha marcat tres gols en els últims cinc partits oficials, dos en la lliga (4-0 i 0-2) i un altre en la remuntada del Barça en les semifinals del 2020 al Camp Nou (3-0).

El dolç moment d’Auba

Pierre-Emerick Aubameyang és l’home gol que necessitava aquest Barça. El seu rendiment està sent molt més elevat de l’esperat. El de Gabon suma ja nou gols en onze partits. Números d’autèntic killer. Ell va ser un dels grans protagonistes en l’últim clàssic. Dos gols a Courtois i una assistència d’esperó a Ferran, que no fan res més que confirmar l’encert del fitxatge. Per preu –carta de llibertat– i per rendiment immediat.

Aubameyang, decisiu contra el Nàpols i el Galatasaray, apunta ja a l’Eintracht. Ja sap què és això de marcar contra el conjunt alemany, i l’Europa League és una de les seves competicions fetitxe. El seu gol contra el Galatasaray a l’Ali Sami Yen el situa entre els deu màxims golejadors històrics de la competició.

Li va bé, l’Europa League, a Aubameyang, i li va bé també l’Eintracht de Frankfurt, rival a qui va marcar un total de vuit gols durant la seva etapa en el Borussia de Dortmund. Durant els anys que va estar a Alemanya li va marcar sis gols en duels directes en la Bundesliga i dos en la copa.

Tant Auba com Dembélé arribaran descansats als dos partits contra el Sevilla i l’Eintracht, perquè cap dels dos ha viatjat amb la seva selecció durant aquesta aturada. A disposició de Xavi quinze dies.

8

gols

a l’Eintracht, Auba

2

assistències

de Dembélé a Auba

4

titularitats

en els 5 últims duels de lliga

24

gols

en 47 partits a E.L.

9

gols

en 11 partits, Auba

7

passades

en l’últim mes, Dembélé

AMB EL DORTMUND

Auba i Dembélé ja van marcar contra l’Eintracht en la final de copa del 2017 (1-2)

DEMBÉLÉ

Va marcar al Sevilla en l’últim partit de copa i en dos dels últims tres duels de lliga

AUBAMEYANG

Decisiu contra el Nàpols i el Galatasaray, també confia ser-ho a Frankfurt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)