Barça

L’extrem dret, tot obert

De cara a la temporada vinent encara no se sap què passarà amb Dembélé i Adama, i el club rastreja el mercat i s’interessa pel brasiler Raphinha, del Leeds

Xavi té molt clar que el seu Barça ha de jugar amb extrems i per això prioritza la renovació de Dembélé i va apostar fort perquè en aquest mercat d’hivern s’incorporés Adama a la disciplina blaugrana. En el seu estil de joc necessita davanters que obrin el camp i que tinguin capacitat per desbordar des de la banda. Centrat en la feina del dia a dia però també amb un ull en la que afecta el futur, no pot deixar d’observar amb un petit punt de preocupació com la situació de la banda dreta de cara a la temporada vinent està, a hores d’ara, en l’aire. Es podria dir que està tot obert perquè cap dels dos extrems que hi ha actualment alternant-se en aquesta posició, Dembélé i Adama, tenen garantida la seva continuïtat.

Xavi, sobretot, vol que el davanter francès acabi renovant. Per petició del club va acceptar que no jugués mentre el mercat d’hivern estava obert, però un cop va quedar tancat el va recuperar de seguida. Continua pensant que té unes condicions idònies per convertir-se en un dels millors extrems del món, i la realitat és que amb ell com a entrenador Dembélé està rendint en els últims partits i sembla que ha fet un pas endavant a l’hora d’entendre el joc i de prendre millors decisions. La plantilla també voldria que es quedés, com va comentar Jordi Alba, i, malgrat que dins del club hi ha discrepàncies en aquest assumpte, no se li tanca la porta. Ara bé, el que sí que no faran és millorar-li l’última oferta que li van posar sobre la taula i que va ser refusada pel seu agent. I, en tot cas, si hi ha voluntat per tornar a parlar es faria dins dels marges que marqui el club.

El Barça vol fixar uns límits en la seva escala salarial i entén que Dembélé ara mateix està per sobre del que hauria de cobrar. L’oferta de renovació ja va ser a la baixa i pensen que serà difícil que l’accepti perquè acaba contracte i si continua de blaugrana perd la possible prima de fitxatge i una millora de les seves condicions. Ara bé, també és cert que hi ha pocs clubs a Europa que puguin pagar-li segons quines quantitats perquè no s’ha d’oblidar que té un historial de lesions important.

Pel que fa a Adama, en el Barça estan satisfets del seu rendiment des que va arribar en el mercat d’hivern però també tenen molt clar que, en cap cas, si no és que hi ha un canvi d’escenari espectacular, pagaran els 33 milions d’euros de la seva opció de compra. El Wolwerhampton té una opció per Trincão de 30 milions i, si bé l’operació no es tancaria com un intercanvi pur, és imprescindible que el portuguès ajudi a rebaixar la possible continuïtat de la fletxa d’Hospitalet. Aquesta és la fórmula en què el Barça treballa per si Xavi reclama que seria important per al seu projecte que Adama pogués continuar la temporada vinent. Però com que hi ha un altre jugador i un altre club involucrats, s’haurà de negociar amb ells i veure si això pot convèncer totes les parts.

La secretaria tècnica blaugrana, veient aquesta situació, no s’ha quedat quieta i treballa en possibles alternatives per si Dembélé no renova i Adama no es pot quedar. I una opció que agrada força és la del brasiler Raphinha, del Leeds. Representat per Deco, que fa de captador de talent per al Barça en els mercats brasilers i portuguès, s’ha destapat aquesta temporada en l’equip que fins fa poc entrenava Marcelo Bielsa. Raphinha és un jugador que agrada a Xavi i a la secretaria tècnica perquè té totes les qualitats que el Barça busca en un extrem. Té capacitat per desbordar, velocitat, tàcticament és disciplinat i té sacrifici defensiu, molt important per fer una bona pressió. A més a més, té força gol.

Ara bé, a hores d’ara no es pot tancar cap fitxatge perquè el Barça no té fairplay financer. S’han d’esperar a veure com es resol aquest tema. Es pot firmar amb CVC, amb qui s’està negociant, però també cal fer vendes importants. Els dos fitxatges que ja s’han tancat, Kessié i Christensen, arriben sense cost de traspàs perquè acaben contracte.

DEMBÉLÉ

El Barça no tanca les portes a una renovació, però ho continua veient molt difícil

ADAMA

El club té clar que no pagarà els 33 milions de l’opció de compra i tot es basa en Trincão

RAPHINHA

L’ha ofert Deco i agrada força, però sense el ‘fair-play’ no es pot tancar cap fitxatge
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)