Barça

‘No news, bad news’

Els camins del Barça i de Sergi Roberto, a tres mesos de l’expiració del seu contracte, semblen cada dia més separats i el repte que tenen ara el club i el jugador és escriure un final del conte a l’altura de les circumstàncies

Sergi Roberto ha entrat en zona vermella. Tres mesos abans que expiri el seu vincle amb el Barça, continua imperant la llei del silenci. Cap novetat. La seva renovació està enquistada des de la tardor i la seva probable sortida del club ha anat agafant cada vegada més força amb el pas de les setmanes. El final sembla escrit. S’acosta el final de trajecte per a l’heroi del mític 6-1 contra el PSG.

El reusenc afronta ara la recta final de la seva recuperació. La lesió al recte femoral de la cama dreta que va obligar-lo a passar per la sala d’operacions a finals del 2021 està gairebé oblidada. Sergi Roberto està previst que torni als terrenys de joc aquest mes d’abril. Ho farà per ajudar el Barça en les dues úniques competicions en què continua viu l’equip, la lliga i l’Europa League, però la seva presència a l’equip és complicada. El reusenc va començar la temporada amb dolçor, amb dos gols el mes d’agost, un contra la Real Sociedad en el debut de lliga (4-2) i un altre contra el Getafe en la tercera jornada (2-1), però les lesions i l’aparició dels nous fitxatges l’aparten ara mateix clarament de la titularitat. El seu nom figura en la llista de sortides.

“Sergi Roberto és un jugador a qui tenim molta estima, jo personalment li’n tinc. Ha donat molts anys de glòria i ha donat molt futbol al Barça. Ara s’està recuperant d’una lesió i acaba contracte. Se li va oferir al seu moment la renovació, fins i tot vaig intervenir jo perquè fossin unes condicions en consens amb les dues parts i ells no van voler signar. Entenem, doncs, que com que no van voler signar i ara acaba contracte…” Són paraules de Joan Laporta en dues entrevistes amb Mundo Deportivo i El Periódico. Aquesta és l’última versió oficial de l’estat de la situació. De les paraules del president se’n desprèn afinitat personal i fredor administrativa. Els camins del Barça i Sergi Roberto sembla que se separen. El club fa mesos que treballa en la planificació esportiva de la pròxima temporada i alguns dels noms que han sortit són competència directa per a Sergi Roberto. El Barça té lligat Kessié (Milan) per al mig del camp i continua treballant amb la possibilitat d’incorporar Azpilicueta (Chelsea) i Mazraoui (Ajax) per al lateral dret. Cap dels tres noms suma a favor de la continuïtat de Sergi Roberto.

El de Reus va rebre fa mesos una oferta de renovació a la baixa que no va satisfer les seves expectatives. La va refusar i a dia d’avui la situació està en via morta i res indica que hagi de canviar. Arribats a aquest punt, ara el gran repte que té el Barça i el jugador és escriure un final del conte a l’altura d’un home que actualment és un dels quatre capitans del primer equip i que ha mamat ADN Barça des de la seva infància. La seva professionalitat i la seva manera de ser mereixen un final respectuós i al menys traumàtic possible.

Després de tota una vida al club, als trenta anys se li obre la possibilitat de signar el seu últim bon contracte i tres clubs ja han trucat a la porta. Són l’Atlético de Madrid, el Betis i un Sevilla que valora amb fermesa el fitxatge de Roberto com a complement ideal i futur relleu d’un Jesús Navas cada vegada més pròxim a la retirada.

QUASI RECUPERAT

Roberto, immers en la recta final de la recuperació, rebrà l’alta aquest abril

POSSIBLES DESTINS

Clubs com el Sevilla, el Betis i l’Atlético continuen expectants
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)