Barça

MAPI LEÓN

CENTRAL DEL FC BARCELONA

“El Camp Nou? És una passada que totes les entrades s’hagin esgotat”

El Barça afronta dimecres la tornada dels quarts de la Champions contra el Real Madrid i Mapi León espera viure una gran nit per al barcelonisme. L’1-3 de l’anada i l’ambientàs que hi haurà al Camp Nou conviden a l’optimisme, però la central avisa que a Europa ningú regala res i prohibeix rotundament parlar de la final de Torí

Jugar davant tantes persones suposa una motivació extra. Serà una sensació brutal
Estic molt contenta amb la meva renovació. Soc molt feliç aquí. Soc on vull ser

El llapis calma la fera. Contrasta la serenor que li provoca situar-se davant el full en blanc i deixar volar la seva imaginació respecte a la intensitat amb què viu els partits de futbol. El dibuix i la pilota, les dues cares de la mateixa moneda. Quan es calça les botes i trepitja la gespa, Mapi León (13 de juny de 1995, Saragossa) canvia el rictus. Dimecres, nit gran: Barça-Real Madrid de Champions al Camp Nou. Torn per a la Mapi més visceral.

Barça-Real Madrid al Camp Nou. ‘Sold out’. Preparada?
Sí. El Camp Nou és el millor escenari possible per jugar un partit de quarts de final de la Champions, i més si és un clàssic. Serà brutal. Serà una experiència extraordinària. És una autèntica passada que s’hagin esgotat totes les entrades, però igualment vull fer una crida a la gent perquè vingui a l’estadi, perquè una cosa és sol·licitar el paquet d’entrades a través de la web i després una altra és venir un dimecres laboral a les nou del vespre. Cal venir al camp. El suport del públic és important per a nosaltres, i el partit s’ho val.

A Göteborg els va tocar preparar-se mentalment per jugar una final en un estadi buit. Ara és l’antítesi. Com es prepara un partit amb un ambient tan gran com el que es preveu dimecres?

Recordo quan vam jugar al Wanda, també amb molt públic aquell dia. Suposo que serà una sensació similar, però ara amb el públic a favor, està clar. Jo que soc central, quan recupero una pilota, m’agrada veure com el públic s’activa amb aquesta recuperació. Quan jugo estic molt concentrada i intento aïllar-me de l’ambient, però hi haurà moments que serà inevitable. Jugar davant tantes persones suposa una motivació extra.

L’1-3 de l’anada les deixa més a prop de Torí.
Torí? Primer el Camp Nou. La pregunta sobra.
No pensa en Torí?
El nostre objectiu és tornar a repetir el que vam aconseguir la temporada passada, és clar, però encara queda un llarg camí fins a la final. Partit a partit.
S’esperava un partit tan exigent al Di Stéfano en l’anada després del 5-0 recent en la lliga?
Penso que estem tots una mica mal acostumats, la premsa i la gent en general. Guanyem molts partits, guanyem títols... i el dia que no jugues tan bé o el rival es posa al davant en el marcador sembla que hàgim sortit relaxades o que hàgim fet malament les coses, i no és així. El rival també juga. El Real Madrid jugava al seu estadi, amb el seu públic, portava una bona dinàmica i ens ho va posar difícil. Algun dia t’has de trobar en aquest tipus de situacions en contra, però el més important és que vam saber tirar el partit endavant, vam remuntar i és un bon resultat per a la tornada.
Hi va haver un bloqueig mental després del gol d’Olga Carmona i de veure que passaven els minuts i no arribava el gol de l’empat?
Quan et trobes en situacions així has de ser àgil de ment per trobar solucions dins els noranta minuts. Totes les situacions, les positives i les negatives, t’ajuden a madurar futbolísticament. Penso que a la segona meitat vam tenir una actitud millor i cal valorar aquest poder de reacció que vam demostrar.
Esther González-Mapi León. Salten espurnes cada vegada que s’enfronten.
[Riu] Som dues jugadores molt intenses. Ella és davantera, jo soc central, parlem de la rivalitat d’un clàssic, parlem d’uns quarts de final de la Champions..., és normal que hi hagi accions de més tensió, però és futbol. Ella lluita per un objectiu i jo per un altre. Entra dins la normalitat.
Vostè transmet molta intensitat.
La intensitat no és negociable. Et poden sortir millor o pitjor les coses, però tinc clar que per rendir a un alt nivell has de ser intensa, i això és el que intento transmetre sempre.
Quina és la davantera amb qui ha patit més?
Només una? N’hi ha moltes i de molt bones, i cadascuna amb unes virtuts diferents. Has d’estar preparada per afrontar duels directes contra perfils de jugadores molt diferents i adaptar-t’hi. No és el mateix tenir al davant Katoto [PSG], que sé que perdré la majoria de duels aeris, que jugar contra una altra davantera.
Sorpresa amb el 2-1 de la Juve al Lió?
Coincidirem tots que la victòria de la Juve va ser el resultat més sorprenent, però també és cert que al Lió li van expulsar una futbolista [Ellie Carpenter]. Resultats com el del Lió demostren que aquí ningú regala res i que és molt complicat arribar a una final de la Champions. A vegades em fa la sensació que la gent es pensa que tot és més fàcil del que realment és.
El Barça està tenint moltíssimes lesions aquesta temporada, algunes de greus. Hi ha psicosi al vestidor?
Aquesta pregunta l’hauries de fer als serveis mèdics. Nosaltres fem tot el que tenim a les nostres mans per evitar aquest tipus de situacions. Descansem bé, ens alimentem bé, treballem bé... Estic convençuda que ja s’està analitzant això dins l’equip mèdic i de preparadors.
Aquest mes de març va renovar fins al 2024.
Estic molt contenta amb la renovació. Soc molt feliç aquí, em sento molt identificada amb el club. Soc on vull ser.
Quin ha estat el seu últim dibuix?
Mmm..., no sabria què dir-te. Dibuixo i esborro, dibuixo i esborro. Amb l’iPad és fàcil.
En el seu cas, dibuixar és una teràpia antiestrès?
Dibuixar m’agrada i m’ajuda. Però no ho veig com una cosa per desconnectar del futbol. És senzillament la meva afició. Pensa que al llarg de l’any fem molts desplaçaments i això suposa moltes hores d’avió, moltes hores d’autocar, moltes nits d’hotel..., i dibuixant el temps passa molt més ràpid.
L’art del tatuatge és una de les seves altres grans passions. Si guanya la final de Torí es farà un tatuatge?
No parlo de la final de Torí.
Se’n va fer algun després de la final de Göteborg?
Encara tinc pendent fer-me aquest tatuatge. Vaig molt endarrerida. Les dates importants sempre cal tenir-les tatuades i és clar que el 16 de maig del 2021 és una data molt important per a mi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)