Barça

Un partit per fer història

De rècord. Si es compleixen les previsions, el clàssic de demà al Camp Nou es podria convertir en el partit de futbol femení amb més públic de l’Estat espanyol i, potser, del món

El Camp Nou està a punt per rebre el Barça femení. El derbi contra l’Espanyol va ser la primera presa de contacte de les jugadores amb el temple blaugrana, però hi faltava l’anhel de l’afició. Demà els culers podran veure Alèxia, Aitana, Mapi i companyia a l’estadi i, a més, tenen l’oportunitat d’entrar als llibres d’història, ja que el clàssic aspira a convertir-se en el partit de futbol femení amb més públic de tots els temps.

De fet, el Barça-Madrid podria batre quatre rècords. El primer és el d’assistència en un partit de futbol femení a Catalunya. La primera posició del rànquing l’ocupa l’Espanyol-Atlético de Madrid del dilluns de Pasqua del 2019. Aquell 22 d’abril, Cornellà-el Prat va reunir 20.615 espectadors. El Barça només pot acollir fins a 6.000 persones a l’estadi Johan Cruyff, però sap què és jugar com a local amb més afluència a la graderia. El 28 d’abril del 2019 va certificar el pas a la final de la Champions davant 12.764 aficionats que van assistir al Miniestadi.

El segon rècord n’aglutina dos: en l’àmbit espanyol i de clubs. Són molts els estadis d’Espanya que han obert les portes als equips femenins: San Mamés, Anoeta i Benito Villamarín, entre d’altres. La millor xifra d’assistència la va registrar un duel entre l’Atlético de Madrid i el Barça al Wanda Metropolitano. El 17 de març del 2019, 60.739 espectadors van omplir les grades del feu colchonero i la cita es va convertir en el partit entre clubs amb més públic de la història.

El darrer rècord és mundial. L’any 1999, a l’estadi Rose Bowl de Pasadena (Califòrnia), s’hi va disputar la final del mundial dels Estats Units entre la selecció amfitriona i el combinat xinès. Fins a 90.195 persones van vibrar sota un sol de justícia per veure el segon títol mundial de les nord-americanes, decidit en els penals. Cap altre partit de competició femenina ha reunit tanta gent.

El Barça va penjar fa setmanes el cartell de “sold out”, si bé fa uns dies va posar a la venda les últimes 6.000 entrades alliberades. Les previsions són optimistes. La febre despertada pel Barça sembla que no té aturador i el Camp Nou està preparat per a l’ocasió, amb mosaic inclòs.

L’equip blaugrana s’ha anat movent. De l’annex del Camp Nou, al Camp Nou. Passant pels camps de la ciutat esportiva i el Miniestadi fins a trobar una casa pròpia: l’estadi Johan Cruyff. Cada cop que surten a la gespa, llegeixen una frase cèlebre de la llegenda que dona nom a l’estadi: “Sortiu i disfruteu.” Ho han fet sempre: 49 victòries en 49 partits. Demà toca fer-ho al Camp Nou, amb rècord o sense.

És un somni per a totes. És un partit especial i viure-ho amb l’afició serà espectacular
Patri Guijarro
jugadora del barça

60.739 PERSONES

Un Atlético-Barça el 2019 al Wanda Metropolitano va marcar el rècord d’assistència a l’Estat espanyol

GANES DE CAMP NOU

Hem de gaudir. Estem contentes, és un pas més per al desenvolupament del futbol femení
Sandra Paños
jugadora del barça

El blaugrana s’imposa en els clàssics

El de demà serà el setè duel entre el Barça i el Madrid. Fins ara, el balanç és demolidor: sis partits i sis victòries del Barça, vint gols a favor i tres en contra. En l’estrena madridista la temporada passada, les blaugrana van guanyar 0-4 i 4-1, mentre que aquest curs ja s’han trobat en quatre ocasions. En la lliga, 1-3 i 5-0, amb consecució de títol inclosa; en la supercopa, 1-0 en el minut 90 per accedir a la final, i en la Champions, l’1-3 del duel d’anada. El premi de demà és un bitllet per a les semifinals de la màxima competició europea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)