Barça

Comença el compte enrere

Després de fer-li diverses proves, els metges del Barça donen el vistiplau perquè Ansu Fati es reincorpori als entrenaments amb el grup i la seva reaparició amb l’equip cada cop és més a prop, encara que tothom té clar que aniran amb molta precaució i tranquil·litat

5

GOLS

ha fet en 10 partits

“Un aplaudiment per a Ansu, xavals!”, se sent cridar a Xavi Hernández just abans de començar l’entrenament mentre es veu com Ansu Fati puja les escales per accedir al camp d’entrenament, on l’esperen els companys. Amb aquest vídeo, el FC Barcelona va voler fer públic que el jove davanter ja s’ha reincorporat als entrenaments amb el grup després d’estar dos mesos seguint un tractament conservador per a la seva lesió. Bona part de la recuperació l’ha feta a Madrid amb Joaquín Juan, un fisioterapeuta de la seva confiança, però ara ja deixa enrere aquest calvari i comença el seu compte enrere per poder reaparèixer amb l’equip.

Han estat uns mesos de treball constant i en què, a banda de recuperar-se de la desinserció del tendó proximal del bíceps femoral de la cuixa esquerra, Ansu ha aprofitat per millorar la seva condició física. El jugador no volia donar per acabada la temporada i, després de meditar-ho, va optar per seguir un tractament conservador malgrat que els serveis mèdics del club li van aconsellar que passés per la sala d’operacions. Es van succeir diverses trobades amb els metges per debatre què calia fer i en l’última fins i tot va participar Xavi. Ahir, abans de donar el vistiplau al seu retorn als entrenaments amb l’equip, els metges el van sotmetre a diverses proves mèdiques –ressonància i proves d’esforç– per tal que tot estigues bé. Van ser força exhaustives, perquè no es vol córrer cap risc, i al cos tècnic tenen molt clar que el seu retorn s’ha de fer de manera progressiva. En la sessió d’ahir, per exemple, amb prou feines va completar vint minuts amb els companys. Una recaiguda sí que seria fatal, tant pel que fa a l’aspecte físic com a l’anímic.

No hi ha una data fixada per al seu retorn oficial; de fet tampoc ha rebut l’alta mèdica, però si no hi ha cap contratemps en la seva readaptació a la feina amb el grup, podria tenir els seus primers minuts en el partit contra el Rayo Vallecano al Camp Nou el dia 24 d’abril. I ara no serà cap drama que això sigui així. Perquè si fa uns mesos la seva baixa era un daltabaix, ara no hi ha cap necessitat de forçar el seu retorn als terrenys de joc, perquè a la plantilla hi ha prou davanters, i de qualitat, per prendre’s la seva reincorporació amb tranquil·litat absoluta. Xavi té infinitat d’alternatives a la davantera, amb Ferran Torres, Aubameyang i Dembélé com a trident titular, i amb Memphis, Adama, Luuk de Jong i Braithwaite com a relleus. És a dir, fins a set davanters, que seran vuit quan Ansu torni amb normalitat. El jove davanter, com Ferran Torres, també pot actuar en les tres posicions d’atac i té molt gol. Aquesta temporada, per exemple, n’ha marcat cinc i només ha pogut participar en deu partits.

Xavi n’ha gaudit molt poc

Xavi Hernández té moltes esperances dipositades en Ansu Fati. Però també era plenament conscient quan va arribar per substituir Koeman que calia anar amb peus de plom amb ell després d’una temporada marcada pels problemes físics. El tècnic terrassenc va ser prudent a l’hora de fer reaparèixer el jugador –s’havia lesionat a principis de novembre a Balaídos–, però tot i això només en va poder gaudir en dos partits després que es tornés a lesionar. El primer va ser el clàssic de la supercopa, en què va marcar, però va haver de disputar una pròrroga que no li va anar gens bé, perquè no estava previst que acumulés tants minuts. I el segon, el duel en què es va tornar a lesionar, va ser contra l’Athletic en els vuitens de final de la copa. El jugador de seguida va notar que s’havia fet mal perquè va abandonar el terreny de joc abraçat a Xavi entre llàgrimes.

VOLIA JUGAR

Va optar per seguir un tractament conservador per evitar operar-se

CONTRA EL RAYO?

Es vol anar amb calma amb el seu retorn, però si no passa res podria ser el 24 d’abril

Pedri i la pressió de ser un líder

El jugador canari va atendre els mitjans de comunicació amb la selecció espanyola i des d’allà va parlar del pes que està adquirint al Barça. L’assumeix, però prefereix pensar col·lectivament. “Soc conscient del pes que tinc al Barça i ho porto tranquil·lament. És més important l’equip que el jugador”, va dir. No el molesten les comparacions amb Iniesta; ben al contrari, el motiven per continuar treballant i intentar igualar-lo, si és que és possible. “És un orgull la comparació amb el teu ídol, perquè significa que fas les coses bé. Iniesta va ser una bogeria de jugador i m’ho prenc com una motivació.” Quan li van preguntar per la seva connexió amb Gavi, va admetre que és “especial” i que tant de bo algun dia es pugui parlar del tàndem Pedri-Gavi com el que formaven Xavi i Iniesta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)