Barça

Un mes amb molt en joc

Dur. A l’abril el Barça es juga el seu futur en l’Europa League i moltes de les possibilitats de continuar somiant en el títol de lliga. Comença fort amb el duel contra el Sevilla de diumenge

L’aturada de seleccions ha provocat que la victòria per 0-4 en el clàssic al Santiago Bernabéu sembli ja una cosa molt llunyana. Però va passar no fa pas tant, i aquell partit, aquella victòria, permet al Barça somiar en el títol de lliga. És una evidència que és molt complicat perquè necessita diverses ensopegades del Real Madrid i ells no fallar, però no es pot negar que el campionat està obert després del que va passar a Madrid.

Aquest mes d’abril que ara comença s’entreveu clau per als blaugrana perquè es juguen moltes de les possibilitats de continuar somiant en la lliga, i també el seu futur europeu. Seran set partits amb la possibilitat d’un vuitè en funció del que passi en l’Europa League. El mes comença fort, diumenge contra el Sevilla al Camp Nou. S’enfrontaran el segon contra el tercer, i el Barça tindrà l’oportunitat de passar els andalusos en la classificació i situar-se com l’immediat perseguidor del Real Madrid. El Sevilla ara mateix té tres punts més que els blaugrana –57 i 54– però els de Xavi tenen un partit menys.

Després ja arribarà l’Europa League, amb la visita al camp de l’Eintracht de Frankfurt. Els blaugrana buscaran un bon resultat per arribar a la tornada al Camp Nou amb garanties. Els precedents fora de casa en l’Europa League són bons, amb victòries al camp del Nàpols i al del Galatasaray. El 10 d’abril, també lluny del Camp Nou, el Barça reprendrà la lliga al camp del cuer, el Llevant. No ha estat mai un feu fàcil per als blaugrana, que hauran de posar els cinc sentits per sumar els tres punts. Després del duel contra els valencians, un altre test exigent amb la tornada contra l’Eintracht de Frankfurt per un lloc en les semifinals de l’Europa League.

El 18 d’abril la lliga tornarà al Camp Nou en el partit contra el Cadis, i en funció dels resultats que s’hagin anat donant, la lliga podria estar més viva que mai. El del Cadis és el primer d’una sèrie de tres partits en set dies, perquè després hi ha partit intersetmanal contra la Real Sociedad, el dijous 21, i el duel contra el Rayo Vallecano ajornat, i que s’ha de jugar el 24 d’abril al feu barcelonista. Si l’equip blaugrana eliminés els alemanys en l’Europa League podria jugar un vuitè partit, que seria l’anada de les semifinals contra el guanyador del West Ham-Olympique de Lió. S’hauria de disputar el dia 28.

És, per tant, un mes d’una exigència brutal però que arriba en un bon moment per al Barça. Com reconeixia Busquets, mentre les matemàtiques no diguin el contrari, continuaran pensant que guanyar la lliga és possible, i aquest és el discurs que predomina al vestidor; des del cos tècnic fins a l’últim jugador. “Hem de creure en la lliga. És complicat, però si les coses s’estrenyen en aquests propers partits tindrem l’oportunitat, segur. És un tòpic però hem d’anar partit a partit. Estem en una dinàmica molt bona”, va assenyalar Nico en l’acte de presentació del torneig MIC. El més optimista de tots plegats és el mateix president, Joan Laporta, que aquesta setmana ha assegurat que no signava quedar segon i guanyar l’Europa League. Vol la lliga. I per continuar somiant, aquest abril és un mes clau.

DUR

El Barça disputarà set partits i té la possibilitat de jugar-ne un altre en funció d’Europa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)