Barça

Amb vent de popa

El Barça, en plena ratxa de joc i resultats, vol assaltar el segon lloc de la lliga contra el Sevilla de Lopetegui

El polèmic triomf del Madrid a Balaídos fa més difícil pels dos equips acostar-se als blancs

El triomf, amb escàndol inclòs, del Madrid a Balaídos situa el Barça i el Sevilla amb un horitzó més concret i clar: la Champions 2022/2023. Aquí no hi ha mitges tintes i el partit d’avui al Camp Nou (21 h, Movistar+) és la mare dels ous de com el Barça pot afrontar els deu partits que li quedaran en la lliga. El Sevilla (ara segon) porta tres punts al Barça, que té pendent el famós partit contra el Rayo Vallecano (24 d’abril). La victòria començaria a encarrilar el segon lloc i per sensacions i números el Barça és favorit aquesta nit.

Abans de l’aturada l’equip va fer emmudir el Bernabéu (0-4) completant un balanç de 31 punts en 13 partits des de l’última derrota en la lliga, contra el Betis al Camp Nou (0-1), el 4 de desembre. El Sevilla, en canvi, arriba amb dubtes, mans resultats i l’eliminació en la seva competició fetitxe, l’Europea League. En la lliga ha encadenat tres empats seguits, dos sense gols, i encara té baixes o jugadors que són dubte. La bona notícia per a l’entrenador Lopetegui és que podria recuperar Rafa Mir, el seu màxim golejador, al davant però el porter Bono va tornar dels partits amb el Marroc amb un fort cop al cap i fins avui no se sabrà si pot jugar. Fernando i Delaney estan descartats a la zona ampla. Per contenir l’atac del Barça l’exseleccionador espanyol podria apostar per un mig del camp més defensiu i un doble pivot amb Gudelj i Jordán.

Anthony Martial, cedit pel Manchester United aquest mercat d’hivern, també ha tingut problemes físics i encara no ha vist porta tot i que l’afició hi tenia una confiança cega. L’entrenador va llançar floretes a Xavi i el Barça, també per descarregar de pressió el seu equip: “És l’equip més en forma d’Espanya i potser també d’Europa.”

Entra Alves

Xavi, en principi, té pocs dubtes. Sense Dest, Alves hauria de tornar al lateral dret, des d’on ajuda també com a fals interior en la construcció del joc ofensiu, i la resta de l’equip serà el que va golejar al Bernabéu si és que algun jugador no arriba tocat o amb alguna petita sobrecàrrega. Dembélé, en qualsevol cals, s’ha guanyat la titularitat tot i que al club donen per fet que té un acord amb un altre club per a la propera temporada. Al costat d’Aubameyang i Torres formen un trident magnífic, tot i que hi haurà molts menys espais perquè puguin brillar.

Primavera calenta

Tot i que s’ha consolidat un onze titular, Xavi haurà de començar a gestionar els minuts dels jugadors. A l’abril, amb el retorn de l’Europa League, l’equip jugarà set partits en vint dies i tot i que la lliga sembla una quimera, malgrat l’optimisme invencible de Laporta, caldrà assegurar la plaça de la Champions i continuar viu a Europa en una competició que tothom al club ha marcat amb retolador vermell a les agendes.

MAL MOMENT

El Sevilla, fora d’Europa, ha empatat quatre dels últims cinc partits de lliga

Luuk de Jong, baixa per covid

Luuk de Jong ha donat positiu en coronavirus. Segons l’entitat blaugrana, l’holandès es troba en bon estat de salut però causarà baixa per al partit que l’equip dirigit per Xavi Hernández disputarà contra el Sevilla, precisament l’equip que té els seus drets i que el té cedit al Barça. De Jong ha acumulat només 14 minuts en la lliga des del 23 de gener, això sí, ha pogut fer dos gols: contra l’Espanyol per fer l’empat a dos definitiu en el 96’ i contra l’Athletic (4-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)