Barça

Pel bon camí

Araujo continuarà en el Barça després que Mateu Alemany i els seus agents pràcticament deixessin enllestit l’acord de renovació en una trobada en un restaurant

Falta concretar els anys de durada i algunes variables

El FC Barcelona podria anunciar en els pròxims dies la renovació de Ronald Araujo, una de les peces de present i de futur de l’equip blaugrana. La continuïtat del defensa uruguaià era una de les prioritats de la secretaria tècnica blaugrana, i després de la trobada d’ahir entre Mateu Alemany i els seus representants, Edmundo Kabchi i Edoardo Crnjar, al restaurant Sushi 99, de la zona alta de Barcelona, pràcticament es pot donar per fet l’acord de renovació del futbolista.

La trobada va anar molt bé, tal com van admetre les dues parts després. “Hi ha bona predisposició perquè renovi”, va assenyalar Mateu Alemany. “Hi ha bona intenció per les dues parts. No hi ha diferències grans. Falta apuntalar detalls. Esperem tenir un acord total en els pròxims dies. Ara haig de parlar amb en Ronald, no puc dir gaire res més”, va afirmar Kabchi. I la realitat és que les dues parts es van trobar conscients que la voluntat d’Araujo és continuar sí o sí en el Barça. De fet, el central uruguaià ja va afirmar després del duel contra el Sevilla que l’acord era molt a prop i que era molt optimista amb la possibilitat de renovar el seu contracte amb el FC Barcelona.

La diferència entre el que li oferia el Barça i el que demanaven els representants del central era d’uns dos milions d’euros. El club blaugrana va apujar una mica la seva oferta, incloent-hi variables, mentre que el jugador, que tenia ofertes més importants econòmicament parlant de clubs de la Premier League, va abaixar una mica les seves pretensions econòmiques per poder arribar a un acord. El club blaugrana es movia al voltant dels quatre milions d’euros, mentre que els agents tenien unes pretensions d’arribar fins als sis milions perquè tenien propostes d’aquestes magnituds. Araujo, però, té molt clar que el seu desig és continuar vestint de blaugrana. El que falta per definir, però, és la durada del contracte. El Barça voldria que firmés per cinc temporades, però tenint en compte que el jugador ha rebaixat les seves pretensions econòmiques és molt possible que al final acabi firmant per menys anys. En qualsevol cas, aquest detall no serà un problema perquè en els pròxims dies s’acabi tancant l’acord.

En la negociació ha estat clau la voluntat del futbolista de continuar jugant en el Barça. Xavi està encantat amb ell perquè és un jugador amb unes ganes d’aprendre espectaculars. Des que va arribar no ha parat de progressar i ho continua fent, demanant fins i tot al cos tècnic que li facin sessions particulars perquè pugui millorar en la sortida de pilota des del darrere. Xavi no ha amagat que Araujo és un dels jugadors que més ha progressat des que es va fer càrrec del primer equip, i està encantat amb el seu rendiment. La seva renovació serà una magnífica notícia per al futur del Barça, ja que és un futbolista molt cobejat pels grans equips d’Europa.

Tot obert amb Ousmane

El Barça també manté obertes les negociacions per renovar Ousmane Dembélé. Precisament, Mateu Alemany es va reunir amb els agents d’Araujo just després de tornar del Marroc, on la nit de dimarts va sopar amb l’agent del francès, Moussa Sissoko, per parlar de la continuïtat de l’extrem.

Les posicions continuen allunyades perquè el Barça no pensa millorar l’oferta que va fer-li el mes de gener passat perquè no vol trencar la seva escala salarial. Sissoko insisteix que el jugador té ofertes importants perquè acaba contracte –una és del PSG– però no té res firmat. La voluntat de les dues parts és continuar parlant, així que l’escenari encara està obert. Xavi ha estat clau per reobrir les negociacions. Dembélé està molt implicat i ahir va anar a entrenar-se malgrat que el tècnic havia donat festa.

ARAUJO

Falten petits detalls per tancar l’acord, tal com van admetre les dues parts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)