Barça

Continuar fent camí

El Barça de Xavi vol mantenir la gran ratxa de victòries en l’Europa League i avui buscarà un bon resultat al camp de l’Eintracht de Frankfurt

Memphis Depay és baixa d’última hora per lesió

Després d’aconseguir el segon lloc en la lliga en vèncer el Sevilla, el Barça torna avui a Europa per enfrontar-se a l’Eintracht de Frankfurt (21:00 h) en el partit d’anada dels quarts de final. L’objectiu no és cap altre que continuar fent camí i sumar una altra victòria que aplani el transitar dels blaugrana pel purgatori de la segona competició europea. Fet ja el dol per l’adeu de la Champions, l’equip de Xavi s’ha marcat com a repte guanyar l’Europa League, i ja no només perquè el vencedor va directe a la màxima competició europea, un objectiu que ja tothom dona per fet a hores d’ara, sinó perquè pot servir-li, al Barça, per anar recuperant part del prestigi perdut entre l’elit europea.

En les dues anteriors eliminatòries, els blaugrana van haver de segellar el passi lluny del Camp Nou i van complir amb escreix vencent a Nàpols i a Turquia, i en la visita d’avui a Alemanya el Barça el que buscarà és una victòria que li permeti afrontar la tornada amb més tranquil·litat. Ningú pensa ara mateix que aquest equip estigui en disposició de perdre un partit. Per joc, intensitat i perquè la dinàmica de triomfs els fa jugar amb moltíssima confiança. Els de Xavi s’han guanyat a pols la condició de favorits per guanyar l’Europa League encara que caldrà demostrar-ho.

Xavi està obligat a fer canvis respecte a l’últim partit perquè Alves no està inscrit en la competició i com que tampoc pot comptar amb Dest, lesionat, haurà de desplaçar Araujo, a punt de renovar, cap al lateral dret. Això implica que Eric Garcia torni a l’onze inicial per fer parella a l’eix defensiu amb Gerard Piqué. Amb aquest parell, la bona sortida de pilota des del darrere està més que garantida. La resta de l’equip sí que s’espera que sigui el mateix, amb Busquets, Pedri, ara ja el líder de l’equip, i Frenkie de Jong al mig del camp i al davant amb Ousmane Dembélé per la dreta, Aubameyang pel centre i Ferran Torres per l’esquerra. No va poder viatjar a Frankfurt Memphis Depay, amb una sobrecàrrega al semimembranós de la cuixa esquerra, i que estarà de baixa en funció de la seva evolució. Tampoc arriba a temps per al partit Luuk de Jong, positiu per covid.

L’Eintracht de Frankfurt arriba al duel després d’empatar contra el cuer i se li compliquen una mica les possibilitats de classificar-se per a competició europea la temporada vinent. Ja es troba bé amb el paper que tothom li atorga en aquesta eliminatòria perquè això els farà ser més perillosos. Tampoc estan obligats a duu la iniciativa del partit, així que podran explotar una de les seves armes, el contraatac i les jugades a pilota aturada, on tenen un especialista a servir-les, Kostic. Farà bé el Barça de no refiar-se dels alemanys perquè ja van eliminar el Betis en la passada fase, precisament l’últim equip que va guanyar els de Xavi en la lliga.

No hi ha precedents entre el FC Barcelona i l’Eintracht de Frankfurt en cap competició europea al llarg de la història.

ALERTA

L’Eintracht va eliminar el Betis, així que no serà un rival fàcil en cap dels dos duels

Jugaran un amistós a Austràlia

Per primer cop en la història, el FC Barcelona jugarà un partit en terres australianes. Serà el 25 de maig, un cop acabat el campionat de lliga i contra una selecció dels millors jugadors de la lliga de futbol australiana, els A-Leagues All Stars. El partit amistós es jugarà a l’Accor Stadium de Sydney, amb capacitat per a 80.000 espectadors.

El vicepresident de màrqueting del Barça, Juli Guiu, ha celebrat el viatge a un país on el Barça mai ha jugat. “Serà el primer cop que el primer equip de futbol visiti aquest país, on el Barça genera un gran interès. Ens donarà l’oportunitat d’apropar el club i els seus valors als nostres fans i també ens donarà l’oportunitat que noves audiències coneguin el FC Barcelona i tot allò que representa, que l’han convertit en una entitat referent dins i fora dels terrenys de joc.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)