Barça

Recobrar el fortí a Europa

El Barça només suma una victòria a casa a Europa aquest curs

Després de Nàpols i Istanbul, els de Xavi podran jugar-se el pas davant la seva afició

Si el Barça vol continuar viu en l’Europa League, un dels objectius d’aquesta temporada, haurà de rematar la feina al Camp Nou. L’empat al camp de l’Eintracht de Frankfurt de dijous passat obliga l’equip de Xavi a fer-se més fort que mai a casa. Només val la victòria. Un empat enviaria el partit a la pròrroga i una derrota seria fatal.

“El Camp Nou ha de ser una olla a pressió”, va demanar el tècnic de Terrassa en acabar el duel a Alemanya. I és que el Barça es va trobar un ambient hostil a Frankfurt, com també va passar al camp del Galatasaray, o al Diego Armando Maradona de Nàpols. Fins i tot a Lisboa, al camp del Benfica, en la fase de grups de la Champions. No tant a Kíiv, en un estadi fred, ni molt menys a Munic on aquell dia no podia entrar públic a l’Allianz Arena. Sis duels lluny de Barcelona en què, malgrat tot, el Barça n’ha sortit força indemne. Les derrotes contra Benfica i Bayern van ser clau en l’eliminació matinera del conjunt blaugrana en la lliga de campions, però el cert és que a Kíiv, a Nàpols i a Istanbul el Barça va saber patir i guanyar. Dijous va sobreviure a un partit que s’havia posat coll amunt.

On més se li estan resistint els duels europeus és a casa. L’equip blaugrana només ha guanyat un dels cinc partits que hi ha disputat aquesta temporada. Va ser el 20 d’octubre contra el Dinamo de Kíiv, en la Champions, i gràcies a un solitari gol de Piqué. En la jornada inaugural de la fase de grups de la Champions, el Bayern va golejar l’equip entrenat llavors per Koeman per 0-3. El Benfica va esgarrapar un punt que acabaria sent decisiu en el desenllaç de la classificació. En l’Europa League, tot i la gran millora del joc blaugrana en els últims mesos, tampoc han acabat de rutllar les coses: empats contra Nàpols i Galatasaray, que van obligar el Barça a suar i posar-se les piles a camp contrari. Més enllà dels resultats, les xifres golejadores també criden l’atenció: només 2 gols a favor i 4 en contra.

Cal recuperar la millor versió blaugrana al Camp Nou. En la lliga, el Barça hi ha jugat 14 partits amb un balanç de 10 victòries, 2 empats i 2 derrotes, a més de 32 gols a favor i 13 en contra. Més positius són els números amb Xavi a la banqueta: 7 partits i 6 victòries. Només el Betis va ser capaç d’endur-se els tres punts de Barcelona. La resta d’equips han caigut pel camí: Espanyol, Elx, Atlético de Madrid, Athletic Club, Osasuna i Sevilla.

La crida del club

Per poder fer-se forts a casa, cal l’alè dels aficionats. El Barça va demanar ahir als socis abonats que cedeixin el seu seient si no poden assistir al Camp Nou. El partit contra l’Eintracht cau en Setmana Santa i a les portes d’un cap de setmana festiu i això podria deixar les graderies amb força forats. No queden entrades per vendre, però també hi havia sold out contra el Sevilla i el Camp Nou no es va omplir ni de bon tros. L’entitat blaugrana també ho veu com una oportunitat per aconseguir més ingressos.

Aquesta temporada, la primera postpandèmia, està costant omplir l’estadi. En el cas dels partits europeus, i ja sense restriccions, encara es fa més palesa la problemàtica en ser dies laborables. A la Champions van assistir 45.968 persones contra el Dinamo i 49.572 contra el Benfica. En l’Europa League, les dades han millorat: 73.525 contra el Nàpols i 71.740 contra el Galatasaray. Però el club en vol més i s’ha unit a la crida de Xavi per crear un gran ambient dijous que ve.

Un calendari sense treva

Una crida que serveix per a la resta de partits que disputi el Barça a casa. L’equip s’ho juga tot en un mes i mig. A banda de la lluita per l’Europa League, l’equip de Xavi té la missió d’acabar entre els quatre primers classificats de la lliga. Queden vuit jornades –nou per als culers– i hi haurà mastegots d’aquí al 22 de maig per obtenir un bitllet per a la Champions. Barça, Atlético de Madrid, Sevilla, Betis i Real Sociedad estan separats per sis punts. El calendari fa pujada: si el Barça avança a Europa i arriba fins a la final, jugaria 13 partits en 43 dies. El conjunt blaugrana visita el Llevant demà, té la tornada contra l’Eintracht de Frankfurt el dijous 14 i després viurà una setmana de vertigen en la lliga i que pot ser decisiva per a les aspiracions blaugrana. Tres partits en set dies: Barça-Cadis, dilluns 18; Real Sociedad-Barça, dijous 21, i Barça-Rayo, diumenge 24. Si els de Xavi es classifiquen per a les semifinals de l’Europa League, l’anada seria el dijous 28 i la tornada, una setmana després, el 5 de maig. Entremig visita del Mallorca a l’estadi. Betis, Celta, Getafe i Vila-real seran els rivals del tram final de la lliga, amb qui sap si una parada al Sánchez Pizjuán el 18 de maig per disputar la final de l’Europa League. No hi ha descans.

LA MILLOR VERSIÓ

El Barça a casa en la lliga està en forma, però a Europa no acaba d’arrencar

UN TRIOMF

Una victòria, tres empats i una derrota és el balanç al Camp Nou a Europa

OMPLIR EL CAMP

El club vol una bona assistència a l’estadi, una assignatura pendent

SENSE DESCANS

El Barça podria jugar 13 partits en 43 dies si arriba a la final de l’Europa League
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)