Barça

El protagonista

Luuk de Jong

Carta amagada

“Tenim la carta de Luuk , que és tremenda. No diria que és un actor secundari. Ens ha donat molts punts”, va dir ahir Xavi

Luuk de Jong s’ha convertit en un element transcendent en el Barça. Amb un peu i mig a fora del club obert el mercat d’hivern, Xavi Hernández va recórrer a ell en un moment en què la parcel·la ofensiva blaugrana era un solar, amb moltes baixes, i el neerlandès va respondre. Objecte de controvèrsia, discussió i inclús de mofa, en part de l’entorn, l’ariet va silenciar crítics durant aquell complicat mes de gener, amb gols importants que van donar punts com ara els que va fer al Mallorca (0-1), el Granada (1-1) i més tard contra l’Espanyol (2-2). I ahir, al feu del Llevant (2-3) després de passar la covid-19 i estar cinc partits sense jugar, va tornar-hi, amb una nova diana salvadora en el minut 92. “Ens està donant moltíssim. S’ho mereix”, va explicar Xavi després del partit. “No diria que és un actor secundari. Ell és conscient de les seves qualitats, sobretot en els últims minuts, i ens ha donat molts punts”, va reconèixer l’entrenador, que té en el davanter un recurs per a quan es presenten escenaris en què un punta, amb bon joc aeri, pot resultar una solució. “Estic molt content per ell perquè és un exemple per a tothom, és un gran professional que treballa molt”, va completar el preparador.

L’impacte ahir del 17 blaugrana va ser brutal. Va entrar amb 2-2 en el minut 84 i no va necessitar pràcticament intervenir per decidir l’enfrontament. I és que, a més, viu un bon moment, està amb confiança i tot el que vola dins l’àrea ho endreça. Només d’entrar va caçar una centrada de volea, que si no s’hagués estavellat amb Pedri trobava la porteria de Cárdenas, i la següent que li van posar sí que va anar cap a dintre. Quan el duel agonitzava, doncs, Jordi Alba va posar una centrada a dins de l’àrea i allà va aparèixer Luuk de Jong per, després d’un bon desmarcatge dins de l’àrea, connectar un cop de cap inapel·lable i donar la victòria al Barça. Són sis gols els que ha fet l’ariet en la lliga, en què té una mitjana d’una diana cada 96 minuts. “Tenim la carta de Luuk, que és tremenda”, va resumir ahir Xavi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)