Barça

Xavi: “L’altre dia, d’alguna manera, et sents robat a casa teva”

Xavi Hernández ha parlat aquest migdia en la prèvia del Barça-Cadis de demà (21 h) al Camp Nou. Les declaracions més destacades:

Cadis, rival complicat

“El Cadis vindrà a defensar-se molt. En la línia del Llevant i l’Entracht. Crec que amb Sergio han millorat en molts aspectes. És un entrenador que allà on va treu molt de profit als seus jugadors. Costarà. Queden 8 finals i com a mínim hem de complir amb lobjectiu de ser a Champions. Demà tindem l’afició esperem que ens animin”

Explicacions per les graderies?

“Vam parlar després del partit, que estaven esbrinant què passava. El club està treballant per solucionar-ho. És evident que va ser un error com a club i que no pot tornar a passar mai més. Va condicionar molt als jugadors, no ens vam sentir com a casa. Semblava una final. No és una excusa però ens va condicionar, no ens vam sentir còmodes”.

Des del 0-4 al Bernabeu, distensió?

“A Llevant vam tenir bones estones. A Frankfurt al final també. Sí que és veritat que hem perdut més pilotes que mai en els últims tres partits. Hem de minimitzar pèrdues. Estavem a un gran nivell contra el Madrid i contra el Sevilla i està clar que l’hem abaixat. És un procés. Estem canviant el model de joc. És qüestió de paciència, d’insistir, de creure-hi i de treballar molt. Hi ha moments de la temporada que no estàs tant fi. Els resultats han d’anar arribant, a partir de demà”.

Estat anímic

“És un pal dur. Ens han eliminat de l’Europa League, que voliem guanyar-la. És una garrotada però hem entrenat bé i estem preparats. Espero que el públic estigui amb nosaltres que hi hagi bon ambient que no serà com l’últim. Agrair als que van venir. Demà els necessitem més que mai”.

Afrontar el què ve

“Animant el grup, fent veure el que hem fallat i el que hem fet bé. És dur. Hi ha rivals, que competeixen, anem pel bon camí i els resultats han d’anar arribant. Això és futbol, es pot perdre però hem de treure l’orgull però com a mínim ser a la Champions League l’any que ve”.

Pedri

“Està afectat. Estava en el millor moment de la temporada i és garrotada per ell. Depèn de com cicatritzi la lesió, de les seves sensacions, la seva tornada. Ell és positiu, s’ha d’animar”.

Sevilla- Madrid

“Jo miro tots els partits. Veurem què passa. El que ens importa més és el partit del Cadis. Avui veurem què passa. És interessant el partit.”

Créixer a Europa

“Necessitem més competitius. Aprendre dels errors. Fa cinc, sis anys que no competim a Europa. Necessitem paciència, aquest projecte va començar el novembre. No ens està donant per Europa fins ara. Hem de millorar en tots els sentits”.

Si perd el Madrid, hi ha lliga?

“Si no guanyem demà i no guanyem els vuit partits que queden, no. Ens hem de mirar a nosaltres. Amb humilitat, els resultats costa que arribin. L’objectiu és ser a la Champions, si després ens dona per competir a la lliga, millor”.

Què falta per defensar millor?

“Entrenant. Veient vídeos. Entrenant. Ara posem la línia defensiva més alta, ho hem millorat. Estem encaixant en transició, també en centrada per banda i d’estratègia. És molt important no encaixar. Hem de seguir millorant”.

Dijous, què va fer més mal l’arribada al camp o el penal?

“Vaig tenir la sensació que la cosa ja començava malament. Quan vam sortir de l’hotel, ja vam haver de sortir pel darrera. Després ens van tirar de tot. Estàs a casa teva i d’alguna manera, et sents robat a casa teva. Ens van tirar de tot a l’autocar. Vam veure tanta gent de l’Eintracht no ens ho esperàvem. Ja va començar tot malament i després el penal. Va ser una nit fatídica, a tots els nivells, a nivell institucional i esportiu. Ni dolenta. Ens hem de refer. Hem de pensar en demà, en les vuit finals que ens queden i en classificar-nos per a la Champions.”

L’afició del Barça

“Per mi hi ha un abans i un després com a jugador i entrenador. L agrada d’animació ens està fent una ajuda espectacular. És un espectacle veure l’afició del Barça, exceptuant l’últim partit clar. Necessitem l’afició, que la gent estigui entregada i sigui leial a l’afició i al club.”

Lenglet

“Jo hi crec molt. Crec en tots. Tothom està amb compromís. És un exemple, com treballa, com s’implica i el considero una garantia més”.

Contra defenses de 5

“També hem guanyat a defenses de 5. En els moments clau s’ha de ser efectiu. Contra defenses de 5 també hem fet partidassos. L’altre dia va sortir tot malament i per això estem eliminats. No és per la línia de 5 que ens costi especialment, n’hem fet de bons.”

Problemes en les transicions atac-defensa darrerament. És pel cansament?

“No crec que sigui un aspecte físic. Tenim pèrdues innecessàries que provoquen un contraatac que després no l’aturem. Hem de ser més competitius”.

L’estil

“Amb aquest estil hem guanyat 5 Champions. Ha donat fruits. l’ADN del Barça ha de ser aquest. Si tenim dubtes hem de millorar-ho. El què no podem fer és anar donant cops de volant per una derrota. Hem de creure en el què fem si corregir. Millorar el model de joc, però no canviarem d’ADN per perdre un partit un partit, un títol, o diversos títols. S’ha d’insistir i arribaran els fruits. Potser no m’arriben a mi com a entrenador però li arribaran al següent. Hem perdut l’ADN en els últims anys i l’hem de recuperar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Kika Nazareth ja és blaugrana

barcelona
 

El somni de Hansi Flick

BARCELONA
 
Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Christanval: l’espermatozoide campió

BARCELONA
 

El Barça anuncia el fitxatge de Kika Nazareth

barcelona
 

Set blaugrana en la cita olímpica de París

barcelona
 
Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Lopetegui: un gos abandonat a Portbou

BARCELONA
 

Júlia Bartel fitxa pel Chelsea

BARCELONA
 

Mariona Caldentey ja és ‘gunner’

barcelona
 
Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Hleb: massa bielorús per l’anunci d’Estrella Damm

BARCELONA