Barça

Seqüeles duradores

Després de la fatídica desfeta a Europa, amb la imatge del Camp Nou tenyit de blanc encara en la retina, el Barça intentarà rescabalar-se avui contra el Cadis

Els blaugrana, molt lluny ja de la lluita pel títol, aspiren a obrir escletxa i fer un pas endavant per lligar la presència en la propera Champions

Piqué i Araujo són baixa

Continua ben present en la massa social barcelonista l’eliminació de dijous en l’Europa League. I és que va ser una nit infausta per al Barça, que va ser despatxat de la segona divisió europea per l’Eintracht de Frankfurt, el novè classificat de la Bundesliga, en un Camp Nou, i això és el que més polseguera ha aixecat, farcit de seguidors del conjunt alemany. “És una vergonya”, va reconèixer el president Joan Laporta, sobre un episodi que el club s’ha compromès a investigar, a explicar detalladament i a evitar que torni a passar.

La garrotada de l’adeu europeu, doncs, va ser dura en tots els nivells de l’entitat. Òbviament, les seqüeles duren, però el futbol no s’atura. Aquesta nit la pilota torna a rodar al Camp Nou, on el Barça rep el Cadis en el que suposa una oportunitat per llepar-se les ferides i aixecar el cap. No té més remei, l’equip orientat per Xavi Hernández, que sobreposar-se a aquest ambient de desconcert i desencís i fer un pas endavant contra el conjunt andalús, amb el qual, d’altra banda, no s’entreveu un duel senzill.

El grup que entrena Sergio González s’hi juga la vida. Està ficat de ple en la lluita per la permanència i, si no puntua, acabarà la jornada en llocs de descens. Els grocs, a més, són un equip ben treballat, que s’organitza bé, que és sòlid, que encaixa poc –cinc gols en contra en les últimes vuit jornades– i que ho té clar a l’hora d’atacar, amb dues ales verticals, com Ivi Alejo i Oussama Idrissi, i dos puntes veterans però de molt talent, com Lucas Pérez i Álvaro Negredo. Caldrà veure, però, si el tècnic català, que té la baixa de Rubén Alcaraz a la medul·lar, continua amb l’habitual 4-4-2 o aposta per una línia de cinc al darrere, que també ha utilitzat en diverses ocasions, i que, quan el Barça s’hi ha hagut d’enfrontar, ha tingut problemes, com ara contra l’Eintracht i el Llevant.

La vida sense Pedri

El Barça té baixes importants per al matx. A l’eix de la defensa, no hi serà encara Gerard Piqué, que continua amb les molèsties musculars a la cuixa esquerra, mentre que tampoc està disponible Ronald Araujo, sancionat per acumulació de targetes grogues. L’altra absència sensible és la de Pedri, que, amb el trencament al bíceps femoral de la cuixa esquerra que es va fer dijous, es podria haver acomiadat ja de la temporada. L’equip culer haurà d’avesar-se a rutllar sense la figura del migcampista canari, fonamental tant per fer funcionar l’equip col·lectivament com per la capacitat de ser determinant de manera individual a l’àrea rival, ja que en els dos darrers partits de lliga havia marcat gols molt transcendents.

Sense ells, i també sense la Grada d’Animació, que ahir va comunicar que no ocuparà l’espai al gol nord com a protesta pel que va passar contra l’Eintracht, els blaugrana buscaran tres punts que són clau no només per rescabalar-se i deixar-ho enrere tot plegat, sinó també en la recerca de l’objectiu. La lluita pel títol, després de la victòria del Real Madrid ahir al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla, s’entreveu ja molt remota, ja que els blancs s’haurien de deixar 9 punts quan els en queden 18 per disputar, i el Barça, guanyar-ho tot. Els culers se centren a lligar la presència en la propera Champions League. Un triomf avui els distanciaria sis punts del cinquè, amb un partit menys pendent de disputar.

PROTESTA

La Grada d’Animació va comunicar que no assistirà al partit d’avui
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)