Barça

El rival

L’aliança del nord

La parella nòrdica que formen Isak i Sorloth s’ha començat a assentar en la Real arran de la lesió d’Oyarzabal

El noruec, de menys a més, està cedit pel Leipzig i vol aprofitar la recta final de curs per convèncer el club

Tan Isak com Sorloth han arribat al Reale Arena després de no haver pogut demostrar el seu potencial a Alemanya

Tots dos, Alexander Isak (Solna, Suècia, 1999) i Alexander Sorloth (Trondheim, Noruega, 1995), formen part de la mateixa família de davanters, una tipologia que en el futbol modern va molt buscada. Tots dos imponents físicament, per sobre del metre noranta (1,92 el suec i 1,95 el noruec), condimenten la seva corpulència amb una harmonia de moviments que els permet acoblar-se a diversos registres del partit. Disputar pilotes dividides amb centrals d’evident vigor defensiu i al mateix temps viure connectats amb el mig del camp, amb tècnica suficient per tornar una paret, per generar en espais reduïts i per atacar l’esquena de les defenses amb desmarcades. Forts i potents, tècnics i intel·ligents, els dos gegants arribats del nord d’Europa s’han ajuntat al Reale Arena per posar tot el seu futbol a disposició d’un dels equips més suggestius del campionat de lliga i que està trobant en els dos atacants escandinaus la resposta justa en un moment més que delicat, en què Mikel Oyarzabal ha hagut d’ajornar la seva jerarquia a causa d’una greu lesió al genoll. Obligat a retocar tàcticament l’equip, Imanol Alguacil ha acabat trobant en un 4-4-2 en rombe una versió reconeixible de la seva Real Sociedad i que sobretot està potenciant la llibertat dels seus dos atacants. Un, Isak, ja havia demostrat a Sant Sebastià tot el seu potencial. L’altre, Sorloth, cedit pel Leipzig fins a final de temporada, estava encara en dèficit amb la confiança d’un club basc que el va escollir a ell després de la venda de Willian José al Betis i de la desafortunada lesió de Carlos Fernández. En la recta final de la seva estada a Sant Sebastià, però, el punta nascut a Trondheim i format en el Rosenborg està justificant l’aposta.

Sorloth, que s’ha deixat conquerir per la capital de Guipúscoa més enllà del futbol de la Real Sociedad, fins al punt de canviar els seus hàbits d’alimentació. “Abans no menjava peix i ara ho faig sense parar. Aquí els restaurants són increïbles”, ha exposat en una entrevista al diari Noticias de Guipuzkoa, comença a trobar les sensacions que buscava en una carrera que, als seus 27 anys, no ha tingut gaire estabilitat ni tampoc continuïtat. Des que va deixar el Rosenborg, un any a Noruega (Bodo/Glimt), dos a Holanda (Groningen), mig a Dinamarca (Midtjylland), un i mig a Londres (Crystal Palace), mig a Bèlgica (Genk), un a Turquia (Trabzonspor) i un a Leipzig abans d’aterrar a Euskadi. Anys d’enorme productivitat golejadora amb d’altres de to més gris. Salts endavant i enrere que no li han permès arrelar enlloc. Ni tan sols en el Trabzonspor, on marcar 24 gols en 34 partits i guanyar la lliga van precipitar el seu adeu cap a la Bundesliga. Ni tan sols l’allau de missatges dels aficionats turcs demanant el seu retorn van poder fer-ho realitat. Més aviat el contrari, Sorloth va haver de demanar als aficionats del Trabzonspor que deixessin de demanar-li que tornés perquè li col·lapsaven el telèfon (una foto seva a Instagram va rebre 3,2 milions de comentaris).

Tant el punta noruec com Isak tenen l’experiència prèvia de no haver aconseguit plasmar tot el seu potencial en la Bundesliga. Contra tot pronòstic, després d’haver estat una aposta convençuda de la casa Red Bull, Sorloth no va aconseguir el curs passat omplir el buit que havia deixat Timo Werner en l’equip. Anys enrere, sent encara massa jove, Isak tampoc va poder convertir-se en un d’aquells projectes que el Borussia Dortmund catapulta cap a l’elit. De fet, la Real Sociedad va haver-lo de pescar després d’una cessió al Willem II en què sí que va poder rendir amb continuïtat.

Tot i haver baixat les seves prestacions pel que fa a gols respecte del curs passat, Isak s’ha convertit des de la seva arribada en una peça sempre estimulant en l’engranatge d’Alguacil. Fins al punt d’atraure l’interès de clubs més potents. Però contra tot pronòstic, el davanter de Solna, en plena Eurocopa, va decidir renovar el seu contracte fins al 2026 elevant la seva clàusula fins als 100 milions d’euros. “Aquí soc feliç”, va sentenciar. De futur més incert, ja que ha de tornar el 30 de juny a Leipzig i amb rumors que el Besiktas tindria un gran interès a incorporar-lo, Sorloth ha alçat la veu quan potser ja pocs l’esperaven per convertir-se en una de les armes esmolades en la lluita d’aquesta tarda contra el Barça en una visita sempre complicada, aquesta vegada amb una parella d’ariets nòrdics que han començat a sintonitzar el mateix canal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)