Barça

I si ho tornem a fer?

El Barça vol fer el primer pas cap a Torí derrotant el Wolfsburg en l’anada de les semifinals

S’espera una altra gran entrada al Camp Nou, gairebé ple

El Camp Nou es va quedar amb ganes de més contra el Madrid. Aquell dia, molts aficionats van debutar com a espectadors d’un partit del Barça femení. També van visitar per primera vegada el Camp Nou. L’expectació era màxima davant el primer duel amb públic de les blaugrana al temple culer. I es van superar amb escreix: bon joc, golejada, espectacle i rècord d’assistència. La gent s’ho va passar bé i té ganes de repetir. Per això les entrades pel duel d’aquesta tarda contra el Wolfsburg es van esgotar en 24 hores. El Camp Nou vol tornar a ser una festa i vol empènyer un equip que és a dos partits de disputar la tercera final de la Champions de la seva història. Barcelona és la primera parada. I és essencial. Treure un bon resultat avui a casa (18.45h, DAZN) permetrà viatjar a Alemanya amb els deures mig fets i l’objectiu de Torí més a prop.

El Wolfsburg és l’últim equip que ha estat capaç de fer fora el Barça de la Champions. Va ser el 2020, també en semifinals. Un gol de Fridolina Rolfö va deixar les blaugrana a les portes de l’intent de revenja contra l’Olympique de Lió un any després de la final perduda a Budapest. Després del partit, Alèxia Putellas va pronunciar la famosa frase: “No hi ha distància.” Han passat dos anys i el Barça ja té una Champions al palmarès i en vol una segona. Avui vol tornar a deixar clar que no, que no hi ha distància. Al davant tindrà un doble campió d’Europa que aquest any, com l’equip de Jonatan Giráldez, aspira al triplet: lidera la Bundeslliga i és finalista de la copa. El conjunt alemany també va ser botxí del Barça la temporada 2013/2014 als quarts de final. És el dia ideal per trencar aquesta malastrugança i aconseguir la primera victòria a la casella blaugrana.

El Wolfsburg arriba a Barcelona en un bon moment esportiu, però amb la baixa sensible de Lena Oberdorf, lesionada en el passat duel de copa contra el Bayern. Sí que hi serà Tabea Wassmuth, màxima golejadora de la competició amb nou gols, així com algunes de les jugadores que ja formaven part de la plantilla l’any 2020: Hendrich, Janssen, Huth, Popp i Pajor.

Bones notícies

El Barça es planta a les semifinals amb un currículum immaculat: 39 victòries en el mateix nombre de partits. Tot plegat després de sobreposar-se a una plaga de lesions de la qual només s’han escapat Torrejón, Melanie i Rolfö. L’equip es juga la Champions i la copa de la Reina en un mes –la lliga ja és al sac– i, per aquest tram final, Jonatan Giráldez ha recuperat tot el que era recuperable. Patri Guijarro, Clàudia Pina, Mariona i Oshoala van rebre ahir l’alta i estaran disponibles pel duel d’aquesta tarda. La migcampista balear va lesionar-se als quarts de final contra el Madrid, mentre que la futbolista de Montcada i Reixac va fer-se un petit esquinç al turmell amb la selecció espanyola. Els retorns de Mariona i Oshoala són més esperats, perquè reapareixen dos mesos després. Només queden a la infermeria Lieke Martens, que s’ha tornat a lesionar, i les tres futbolistes que han patit un trencament al lligament encreuat del genoll: Cata Coll, Jana Fernàndez i Bruna Vilamala.

Amb el retorn de Pina, caldrà veure si Giráldez repeteix la fórmula que tan bé li va funcionar contra el Madrid o prefereix optar per Leila a l’esquerra amb Rolfö al davant. La resta de l’onze no té secrets, amb la presència de Graham Hansen, que va perdre’s el duel de València per culpa del coronavirus. Patri sembla titular malgrat rebre l’alta ahir, perquè va començar a entrenar-se amb el grup fa dies.

Nou rècord?

91.553 és una xifra per sempre històrica. El club blaugrana va posar a la venda les darreres 6.000 entrades dimecres, però s’espera una altra gran entrada a l’estadi, qui sap si superior a la del duel contra el Madrid. Aquell dia, ni l’amenaça de pluja –que va esperar a caure després del partit– ni l’hora ni el dia van fer dubtar la gent. Avui tampoc hi ha excuses. El Barça vol el primer punt.

MÉS EFECTIUS

Patri, Clàudia Pina, Mariona i Oshoala reben l’alta i estaran disponibles

ESPINA CLAVADA

El Barça vol guanyar per primer cop el Wolfsburg: 3 partits, 3 derrotes

EL RIVAL

El Wolfsburg arriba en forma malgrat la baixa sensible de Lena Oberdorf
El Camp Nou vol tornar a viure una festa com la del partit contra el Madrid de quarts

Activitats prèvies a l’estadi

Com en el duel contra el Real Madrid, el Barça ha organitzat diverses activitats a les instal·lacions del Camp Nou: un skate park o competicions 3x3 de futbol i bàsquet, entre d’altres. Unes activitats que s’allargaran durant tot el cap de setmana. A més, s’ha convocat els aficionats a les 17 h per rebre l’autocar de les jugadores. D’altra banda, el club també ha fet una crida als assistents a arribar amb temps i a optar pel transport públic per tal d’evitar aglomeracions als accessos. Contra el Madrid, diversos aficionats van quedar-se sense entrar.

Perilla el curs per a Lieke Martens

Malgrat el retorn de Patri, Pina, Mariona i Oshoala, les lesions continuen colpejant el Barça. El club va informar que Lieke Martens, de baixa des del març per una afectació a la cuixa esquerra, va fer-se una altra lesió durant el procés de recuperació. Aquest cop afecta els isquiotibials de la cuixa dreta. El temps de baixa estimat és de quatre setmanes. Això vol dir que la neerlandesa diu pràcticament adeu a la temporada, perquè arribaria molt justa a una hipotètica final de Champions o a la fase final de la copa. Martens ja ha iniciat el nou procés de recuperació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)