Barça

Barça

Coutinho s’apaga

Després d’un inici prometedor, el brasiler ha perdut incidència en un equip que no aixeca el cap (quatre derrotes i un empat) i que haurà de pagar 40 milions si se’l vol quedar

El tècnic, que va ser company seu al Liverpool, no troba la fórmula per encaixar-lo

L’Aston Villa hauria de pagar 40 milions al Barça aquest estiu per quedar-se Coutinho, una operació que el club blaugrana prega perquè es materialitzi, sobretot perquè es trauria de sobre un dels sous més alts de la plantilla. El brasiler va començar bé i l’afició de Birmingham es fregava els ulls i les mans en veure com el brasiler mostrava algunes espurnes del jugador que havia meravellat a Anfield. Amb tot, les últimes actuacions del migcampista han estat decebedores i difícilment un club que ni tan sols jugarà a Europa podrà afrontar una operació econòmica com la que estableix el contracte.

L’equip que dirigeix Steven Gerrard ha encadenat cinc partits sense guanyar –quatre derrotes i un empat– i el jugador comença a ser un dels més discutits. En aquesta ratxa no ha marcat ni ha repartit cap assistència, i ha estat substituït tres vegades. Del sentiment general, n’ha parlat tota una llegenda al Villa Park, el màxim golejador de la història del club, Gabby Agbonlahor, a Football Insider. “El més dur amb Coutinho és que la major part del temps quan el veig jugar els altres jugadors no estan en sintonia. Necessita jugadors que l’ajudin a combinar i no se’n surten. Està massa acostumat a jugar al costat d’estrelles.”

Gerrard, antic company de Coutinho al Liverpool, va treure prou rendiment del brasiler en la seva fulgurant aparició. En els seus primers vuit partits a la Premier va fer quatre gols i va donar tres assistències, però l’estrella del brasiler s’ha anat apagant i l’equip ha anat perdent posicions a la taula (15è), vuit punts per sobre de la línia que marca la salvació. “No pots tenir un jugador que cobra 150.000 lliures a la setmana si no et garanteix un gol o una assistència per partit; la inversió en aquest salari no té un retorn”, entén Agbonlahor, que admet que Gerrard li està fent confiança però que la paciència dels seguidors té un límit, sobretot perquè treu minuts a un dels fitxatges que més il·lusió van fer, el de l’argentí Emiliano Buendía, relegat en molts partits a la banqueta tot i que l’Aston Villa va pagar a l’estiu 38 milions d’euros al Norwich.

El Barça va pagar el 2018 160 milions per Coutinho. Es va convertir en el fitxatge més car de la història del club i també ha estat el fracàs més sonat. La temporada 2019/20 va ser cedit al Bayern de Munic i va tornar al Barça. El contracte del jugador acaba el 2023 i si no hi ha una nova cessió o traspàs el Barça tindrà un altre problema ja que serà la temporada vinent un altre cop un dels jugadors que més cobren del primer equip.

L’estalvi
L’Aston Villa va fitxar Coutinho en el mercat d’hivern i es va comprometre a pagar el 65 per cent del salari del jugador fins a final de temporada.
13
partits.
Són els que ha jugat Coutinho a l’Aston Villa des de la seva arribada a l’equip que dirigeix Gerrard.
6
equips.
A Europa l’internacional ha jugat a l’Inter, l’Espanyol, el Liverpool, el Barça, el Bayern i l’Aston Villa.
16
milions.
Aquest és el sou que es calcula que cobra Coutinho al Barça i que té garantit per a la temporada 2022/23 si el club no el ven o el torna a cedir.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)