Barça

Un pilar per anys

Araujo estampa la firma al seu nou contracte i assegura que en cap moment ha pensat a marxar

“Tenim una bona base i l’any que ve serà diferent”, diu l’uruguaià en l’acte de renovació al Camp Nou

El Barça el considera sortit de la Masia i per això ahir li va entregar la samarreta amb el dorsal 179, el número de debutant d’un jugador sortit del planter. És discutible comptant que va arribar, després de debutar a la primera divisió d’Uruguai, amb 19 anys per jugar al Barça B. Discussions absurdes a banda, el que és inqüestionable és que Ronald Araujo és un central de present i, ara també, de futur per al Barça. El defensa i Joan Laporta així ho van escenificar en l’acte de la renovació d’Araujo fins al 2026 sobre la gespa del Camp Nou. Jugador i president van estampar la firma definitiva al contracte i van celebrar que els seus camins continuïn junts, com a mínim, les pròximes quatre temporades. “Araujo ens dona present immediat i ens permet consolidar el projecte a mitjà i llarg termini. La seva renovació va en la línia del projecte guanyador que estem construint amb jugadors joves. Li vull agrair personalment la renovació perquè és un jugador cotitzat, però ha demostrat el seu caràcter i compromís. És d’aquesta mena de jugadors que ens agrada tenir al club. Les circumstàncies no són fàcils però persones com ell ens ajuden a fer-ho possible”, va comentar Joan Laporta, que no va voler deixar escapar l’oportunitat de deixar una pinzellada sobre l’altre jugador que el club vol lligar en curt: “Esperem donar una bona notícia amb Gavi aviat. Hi estem treballant però tot necessita el seu procés.”

El pas definitiu

La renovació fins al 2026 amb l’increment de la clàusula de rescissió fins als mil milions d’euros és la consolidació de Ronald Araujo al Barça. L’uruguaià va arribar al filial i ara, amb 23 anys, ja ha disputat 78 partits amb el primer equip, i s’ha consolidat com a titular. “Venia d’un estil diferent i he après molt futbolísticament i tècnicament i tàcticament. També he madurat com a persona. Quan vaig arribar sabia que seria difícil arribar al primer equip, però fa dos anys que hi soc i aquesta renovació és un pas més”, va dir ahir durant l’acte Araujo, que en més d’un moment es va emocionar i li van caure les llàgrimes recordant el seu origen.

Aquesta evolució personal i futbolística que ha viscut al Barça ha tingut un pes molt important per arribar a l’acord de renovació. “L’aspecte econòmic és important, però el que em satisfà més d’aquesta renovació és que estaré molts anys més al millor club del món”, va sentenciar l’uruguaià, que va explicar que en cap moment ha pensat a marxar: “Estava tranquil. Tenia ofertes molt importants de fora però sempre he sabut el que volia, que era quedar-me. Hi ha hagut molt soroll, però no era per mi. De fet, amb dues reunions ja es va tancar l’acord i ha estat fàcil, i és que sabem la situació del club i hem intentat fer tots els possibles.”

Lògicament, el que espera Araujo com més aviat millor és començar a guanyar títols amb el Barça, més enllà de la copa de la temporada passada, però l’uruguaià té molt clar que arribaran. “Som molts jugadors joves i hem d’aprendre i millorar. És un procés de transició, però hi ha molt talent i tenim una bona base. Aquest any no hem aconseguit títols però estic segur que el curs que ve serà diferent”, va assegurar l’uruguaià.

LA VALORACIÓ DELS PROTAGONISTES

Tenia ofertes importants de fora i hi ha hagut molt soroll, però no era per mi. Tenia molt clar que em volia quedar al Barça
L’aspecte econòmic és important, però el més important d’aquesta renovació és que estaré durant molts anys al millor club del món
Som molts joves i hem d’aprendre i millorar, però la base és molt bona i el curs que ve segur que serà diferent
Ronald Araujo
La renovació d’Araujo consolida un projecte a mitjà i llarg termini. És un jugador amb caràcter i compromís
Joan Laporta

Braithwaite, amb covid, i Nico es trenca un dit i diu adeu a la temporada

Abans de l’acte de renovació de Ronald Araujo el Barça va tenir un migdia intens amb comunicats mèdics. El primer per informar que el davanter Martin Braithwaite ha donat positiu de covid-19, però que es troba bé. El danès se suma d’aquesta manera a Mingueza, que va donar positiu dijous i també serà baixa demà contra el Mallorca.

La pitjor notícia, però, va ser la lesió de Nico González. El jove migcampista té una fractura al quart dit del peu esquerre i haurà d’estar allunyat del terreny de joc unes quantes setmanes. El club no va confirmar el temps aproximat de baixa, però tot fa pensar que Nico es podria perdre el que queda de temporada, i és que d’aquí a menys d’un mes s’acabarà la lliga. Tot i que en les últimes jornades ha perdut protagonisme, la seva absència suposa un contratemps al centre del camp blaugrana, que ha quedat minvat d’efectius després de la lesió que es va fer Pedri i que també li farà perdre el que queda de lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)