Barça

El retorn d’Ansu

L’atacant, que només ha pogut jugar deu partits en tot el curs, quatre com a titular, tindrà minuts avui en el duel vital que el Barça juga contra el Mallorca

L’equip dirigit per Xavi necessita guanyar i recuperar sensacions

Tornarà a rodar la pilota avui al Camp Nou, la casa del Barça, que s’ha convertit darrerament en territori maleït, després d’encadenar-hi tres derrotes consecutives –Eintracht de Frankfurt, Cadis i Rayo Vallecano–, cosa que no havia passat mai en la història. Totes tres van ser doloroses per als blaugrana; l’encaixada contra els alemanys va significar l’adeu de l’Europa League, mentre que les dues següents, en la lliga, van servir per malbaratar dues ocasions d’or de lligar la presència en la propera edició de la Champions League que no està, ni de bon tros, garantida. I no només van coure les desfetes pel sol fet de perdre, sinó també pel joc exhibit en tots tres enfrontaments en què els blaugrana van oferir una versió molt diferent de la que havien mostrat durant els mesos de febrer i març. L’equip entrenat per Xavi, de fet, s’ha allunyat en les últimes setmanes del que estava fent i, fins i tot en les victòries –Llevant i Real Sociedad– va jugar realment malament.

I, avui, contra el Mallorca, el grup culer que, en procés de construcció, té les baixes de referents com Pedri i Piqué, intentarà això, recuperar sensacions i retrobar-se futbolísticament, per sumar tres punts per refermar-se en la segona posició i acostar-se a l’objectiu, la participació en la màxima competició europea. Per fer-ho, compta amb un nou estímul; el retorn d’Ansu Fati. L’atacant, ja rehabilitat de la seva darrera lesió al bíceps femoral de la cuixa esquerra que l’ha mantingut més de dos mesos fora dels terrenys de joc, no serà titular però disputarà, ben segur, alguns minuts. Suposarà de totes totes un impuls la participació del dorsal deu blaugrana, un jugador que, afectat primer per la lesió al genoll i després per dues lesions musculars llargues, només ha pogut jugar deu partits en tot el curs –cinc de lliga, un de supercopa, un de copa i tres de Champions– i només quatre com a titular, i que ha marcat cinc dianes –tres en la lliga, una en la supercopa i una en la Champions.

Tot i que jugarà, Ansu no estarà en un onze en què, a banda de Piqué i Dembélé, que no es van entrenar ahir, no s’esperen canvis. En cas de no arribar al matx, el central, que continua amb molèsties físiques, seria rellevat per Eric, mentre que el lloc de l’extrem, amb amigdalitis, l’ocuparia Adama.

Pel que fa al Mallorca, també té urgències, ja que és a només dos punts dels llocs de descens, en què podria caure avui mateix depenent de la jornada. L’equip balear, entrenat des de fa quatre jornades per Javier Aguirre, que ha sumat sis punts de dotze, compta amb la baixa important del davanter Vedat Muriqi.

PIQUÉ I DEMBÉLÉ

El central i l’extrem són dubte; un continua amb molèsties i l’altre té amigdalitis
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)