Barça

Carpeta Frenkie de Jong

La figura del neerlandès és motiu de discussió en el club, entre els partidaris d’un traspàs aquest estiu i els que aposten per la seva continuïtat

Després de tres anys de blaugrana, el migcampista no ha aconseguit encara oferir un rendiment convincent de manera seguida

En el Barça són moltes les carpetes que hi ha amb temes pendents de resoldre’s de cara a aquest estiu. El mercat s’entreveu mogut, ja que la necessitat de reforçar l’equip que orienta Xavi és alta. I una de les carpetes més importants és la de Frenkie de Jong, ja que la continuïtat del neerlandès al club culer no és meridiana ara mateix, perquè es tracta d’un dels noms de la plantilla que més debat genera en l’entitat. D’una banda, hi ha els partidaris d’un traspàs, perquè és un dels futbolistes que més cartell té i pel qual es podria obtenir una xifra atractiva en un moment complicat per a l’economia del club, i, de l’altra, hi ha els que aposten perquè continuï, amb l’esperança que acabi oferint un rendiment que, tres anys després d’aterrar al Barça, no ha aconseguit mostrar ni sostenir de manera regular.

És una realitat que el jugador de 24 anys no ha respost a les expectatives que es van generar l’any 2019 amb el seu fitxatge. Procedent de l’Ajax, De Jong venia de fer una campanya (2018/19) espectacular, amb una Champions League en què va accedir a les semifinals i on ell va ser una peça clau de l’equip entrenat aleshores per Erik ten Hag, tècnic que el curs vinent s’asseurà a la banqueta del Manchester United, del qual s’ha dit que està interessat pel jugador, però de blaugrana mai s’ha trobat còmode. Menys en algun tram concret i curt de la campanya passada, sota les ordres de Ronald Koeman, el migcampista ha estat lluny d’aquella versió amb la qual va meravellar en els seus inicis als Països Baixos i ni amb Ernesto Valverde, ni amb Quique Setién, ni tampoc amb Xavi ha rutllat.

També és cert que en aquell Ajax, Frenkie lluïa transitant, conduint i driblant rivals des del darrere, una cosa que en el Barça no ha fet, ja que en poques ocasions ha actuat prop de la base de la jugada, sempre ha jugat d’interior, una demarcació que li costa. Per començar, en aquesta posició rep sovint d’esquenes, entre línies, accions en què no destaca especialment amb problemes per girar-se, i, després, que tampoc té espai per fer aquestes curses amb pilota per trencar línies que tan bé li van. Tot plegat, ha propiciat que s’hagi reciclat com a migcampista amb més arribada, que es desmarca i pica a l’espai, i així ha fet alguna actuació notable però sense assolir el nivell exigit.

De fet, darrerament, en la baixada futbolística experimentada pel grup culer, ha estat un dels més criticats en l’entorn. “No se m’exigeix massa”, va indicar diumenge, després del partit contra el Mallorca (2-1), que va venir precedit de l’anterior contra el Rayo (0-1) en què va ser substituït en el minut 60 i va deixar la gespa molt enfadat. Ell i Xavi van parlar-ne. “La conversa va ser molt bona. El mister m’ha dit que té confiança en mi i jo també en tinc. Tothom va quedar content”, va explicar el futbolista, que acumula quatre gols i cinc assistències en els 44 partits que ha disputat aquest curs en totes les competicions; lliga, copa, supercopa, Champions League i Europa League. “És un jugador que marca diferències i que les ha de marcar”, va expressar Xavi. “Ha de continuar tenint personalitat. Per mi és un jugador importantíssim, de present i de futur”, va expressar l’entrenador, en la línia del club, que públicament assegura sempre que compta amb el jugador. “No vendrem Frenkie de Jong, és un jugador molt valorat dins del club”, va manifestar recentment Jordi Cruyff, adjunt a la direcció esportiva.

Reforços

Malgrat tot, el club pensa a reforçar la medul·lar que actualment ocupen ell mateix, Sergio Busquets, Pedri, Gavi, Nico i Riqui Puig. Franck Kessié (Milan) ja està lligat i, tot i que no és el mateix perfil, sí que vindria a fer les funcions de migcampista físic que està fent De Jong. Un altre que s’ha situat en l’òrbita blaugrana és Carlos Soler (València), de qui ahir el club valencià va desmentir que hi hagi cap acord per al seu traspàs al Barça.

ELS PROTAGONISTES

El ‘mister’ m’ha dit que té confiança en mi i jo també en tinc. No penso que se m’exigeixi massa
Frenkie de Jong
JUGADOR DEL BARÇA

CARLOS SOLER

Ha de seguir tenint personalitat. Per mi és un jugador importantíssim, de present i de futur
Xavi Hernández
ENTRENADOR DEL BARÇA

LA DADA

El València nega que hagi arribat a cap acord amb el Barça pel traspàs del seu migcampista
44
partits
ha jugat Frenkie de Jong aquesta temporada en totes les competicions, en els quals ha fet 4 gols i ha donat 5 assistències.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)