Barça

El rival

L’accelerador català del Betis

Des d’una posició en la qual Pellegrini sempre ha disposat de peces per atacar, el lateral esquerre Àlex Moreno ha ofert un gran rendiment en un curs històric pel Betis

Bellerín, igualment important a la dreta, és baixa avui

Ja des de la seva etapa al Vila-real, en la seva primera experiència en el futbol europeu, Manuel Pellegrini va establir unes bases tàctiques que ha anat repetint de forma més o menys homogènia. 4-4-2 (o 4-2-3-1), organitzar-se a partir de la pilota, acumular molts futbolistes de bona tècnica a les zones interiors i, a partir d’aquí, esperar el moment per accelerar. I en aquest moment, el de profunditzar, ha estat sempre important el rol dels laterals, sobretot l’esquerre. A la Plana Baixa, per exemple, queda el record de Juanpi Sorín aprofitant els espais que deixava Juan Román Riquelme partint de la banda esquerra per buscar espais entre línies. Al Madrid, va consolidar a un emergent Marcelo de 21 anys que va començar a treure el cap i a mesclar amb Cristiano Ronaldo. I també en la seva etapa a Màlaga va donar protagonisme a l’esmentat carril esquerre, on va combinar amb Eliseu i Monreal, que anaven cap amunt i també donaven molt a un equip on a tres quarts s’hi aplegaven jugadors com Joaquín, Isco i Cazorla. I ara a Sevilla, mentre futbolistes com Nabil Fekir o Sergio Canales entretenen amb el seu futbol de toc i associació, el tècnic xilè ha trobat en Àlex Moreno una peça ideal per dotar el seu equip de verticalitat i atac. El de Sant Sadurní d’Anoia, de 28 anys, viu els seus millors dies després de tota una carrera picant pedra.

Sota la doctrina de Pellegrini, vola. Àlex Moreno, que tot i haver passat per les categories inferiors del Barça va haver de començar la seva carrera com a professional des de baix, des del Llagostera, és la viva imatge de la perseverança i d’aquell qui ha suat fins a l’última gota el que té, passant pel Mallorca i per l’Elx a segona divisió i pel Rayo Vallecano entre la categoria de plata i la primera divisió, en què s’ha acabat convertint en un dels futbolistes més ràpids de la lliga (el sisè, segons l’organisme que lidera Javier Tebas) i un dels millors laterals esquerres d’Europa, segons alguns estudis, un fet que encara no li ha servit per rebre la crida de Luis Enrique a la selecció, però sí per guanyar-se l’escalf del Benito Villamarín com una peça indiscutible d’un dels millors Betis de la història.

Bellerín, a l’altra banda

Però no només a l’esquerre té ales aquest equip de Pellegrini. I és que a la dreta hi ha Héctor Bellerín, que completa l’accelerador català del Betis. Amb el barceloní però, que també va passar per les categories inferiors del Barça, no hi podrà comptar avui el preparador xilè perquè és baixa. Una absència sensible ja que el futbolista de 27 anys ha retrobat a Sevilla una felicitat perduda a Londres per una allau de lesions i recaigudes que li havien fet perdre la jerarquia que un dia el va convertir en un dels millors laterals de la Premier League i capità d’un gegant com l’Arsenal.

Encara que de carrera més enlluernadora que Moreno, ja que va ser un dels escollits per Arsène Wenger i un dels darrers grans futbolistes que van consolidar el tècnic alsacià a l’Arsenal, Bellerín també coneix la paraula sacrifici. Sobretot en els últims anys, en què especialment un trencament del lligament encreuat del genoll, a finals de gener del 2019, va desfigurar la silueta d’aquell lateral punyent i ràpid que havia jerarquitzat la banda dreta de l’Arsenal. Una lesió que va tenir continuïtat després de 240 dies de baixa amb diversos problemes musculars, i a tot això s’hi va afegir una pandèmia que li va accentuar una etapa complicada. Però amb el mateix somriure amb què va aterrar al seu dia a Londres, amb una capacitat d’adaptació que el va dur a parlar l’anglès com si hagués nascut en algun suburbi de la capital anglesa, Bellerín ha aterrat a Sevilla i no ha trigat a recuperar la seva essència. Amant de la moda, sempre transgressor, fa uns dies se’l va veure mimetitzat en l’ambient de la Feria d’Abril, exhibint una nova realitat que avui diu que s’ha retrobat amb les seves millors sensacions. Encara propietat de l’Arsenal, va triar el Betis basant-se en estadístiques del big data, tal com ha confirmat al portal La Media Inglesa, i encara que té més competència al carril des del retorn de Youssouf Sabaly, és el cinquè jugador més utilitzat per Pellegrini en la lliga. Àlex Moreno és el quart. I junts, cadascun amb les seves històries, amb trajectòries que neixen en un mateix punt però amb camins dispars, s’han convertit en el vertigen d’un Betis encisador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)