Barça

El mínim, a l’abast

El Barça visita el feu del Betis, d’on podria sortir amb l’objectiu de ser present en la pròxima edició de la Champions League lligat, si aconsegueix la victòria

La presència del porter, que no es va entrenar ahir, és dubte

No era aquest l’escenari que imaginava el barcelonisme per al seu equip a principi de temporada. Sí que és cert que ja no feia gaire bona pinta, el conjunt blaugrana, orientat aleshores per Ronald Koeman, sense Leo Messi i mitja davantera lesionada. Acomiadar-se sense possibilitats de lluitar per cap títol i en la lliga acabar demanant l’hora per segellar la presència en la pròxima edició de la Champions League, com ha acabat succeint, era un marc massa cru d’entreveure. Els esdeveniments, però, l’han portat a aquesta realitat, ara amb Xavi Hernández al capdavant. Avui, doncs, podria complir aquest objectiu mínim, i assegurar-se jugar la màxima competició continental el curs vinent, ja que una victòria al camp del Betis, el cinquè classificat amb el qual el separen 8 punts quan en resten 12 per disputar-se, permetria al conjunt culer certificar que acabarà el campionat entre els quatre primers.

Un repte poc il·lusionant, encara que imprescindible per al futur del club i que en alguns sectors durant la campanya no es tenia tan clar que es pogués assolir. Fins aquest punt va arribar a ser de crítica la situació de l’equip, que sota la direcció de Xavi va adreçar el rumb, tot i que ara passa per un moment de joc delicat. El quadre blaugrana, que va oferir una versió excitant, sobretot durant els mesos de febrer i març, va desplomar-se a l’abril i aspira avui, a més d’assolir el triomf, a tornar al camí. De fet, en aquest equip, en procés de construcció, cosa que fa comprensible contratemps com ara el que està experimentant, necessita ser recognoscible sobre la gespa per estar a prop de vèncer. Ho ha demostrat, ja que dels últims set enfrontaments que ha disputat, els que engloben la mala dinàmica de joc i en els quals en cap ha estat bé, només n’ha guanyat tres, tots tres per la mínima (Llevant, Real Sociedad i Mallorca) i amb la llengua fora esperant que l’àrbitre xiulés el final.

S’explica una part de la baixada futbolística per l’absència de Pedri, el jugadors més creatiu al mig del camp, que parla el mateix idioma que Xavi, i que ja no jugarà més el que queda de temporada. També per la de Piqué, que ha ranquejat per uns problemes musculars, s’ha perdut diversos partits i que avui, segur, tampoc no hi serà. Un altre que potser no juga aquesta nit al Benito Villamarín és Ter Stegen, que des de dijous no es troba bé a causa d’unes molèsties estomacals i que ahir no es va entrenar. La seva presència, doncs, és dubte i si finalment no està disponible el substituirà Neto, un porter que només ha disputat tres matxs en tot el curs; el sentinella brasiler va jugar les dues primeres jornades de lliga a l’agost i la primera eliminatòria de copa contra el Linares al gener. Pel que fa a l’onze, no s’esperen gaires novetats, tret de l’obligat canvi de Piqué per Eric i el retorn de Dembélé, suplent l’últim dia, ja que va arribar just. El francès formarà trident a dalt amb Ferran Torres, indiscutible, i Memphis, que tindrà continuïtat després de fer una bona actuació amb gol inclòs.

El Betis, també encallat

L’equip entrenat per Manuel Pellegrini, protagonista d’una gran temporada i flamant campió de copa –el Barça li farà el passadís–, s’ha encallat en la lliga, on fa tres jornades que no marca i, per tant, que no guanya, amb dos punts sumats de nou possibles. Els verd-i-blancs, però, amb la baixa d’última hora de Bellerín, continuen vius en la pugna per classificar-se per a la Champions i també necessiten els tres punts per continuar-hi.

NETO

El porter brasiler ha disputat tres partits en tota la temporada, l’últim al gener
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)