Barça

Millorar sensacions

Un cop certificat l’accés a la Champions, el Barça vol retrobar-se amb el bon joc en els partits que queden i acabar segon

Ter Stegen torna a una llista en què entren Jandro Orellana i Álvaro Sanz, del filial

El Barça té tres partits per intentar acabar la temporada de la millor manera. L’equip es va treure un pes de sobre enorme a Sevilla. Al final dels 90 minuts es va veure una plantilla alliberada, començant per Xavi i acabant per Jordi Alba, autor d’un gol amb gust de classificació per a la Champions. El Barça va haver d’assumir massa aviat que la lliga era una quimera i que jugar la Champions era l’objectiu. Koeman va ser el primer a verbalitzar-ho i, des de llavors, l’equip va viure en una lluita constant per intentar capgirar la situació enmig d’una travessia plena d’ensopegades, lesions i males sensacions. L’arribada de Xavi va aportar una alenada d’aire fresc necessària i el barcelonisme fins i tot va tenir temps per il·lusionar-se en un moment de la temporada, però la realitat era la que era i el Barça hi va topar de cop. El bitllet per a la màxima competició europea s’ha venut molt car, caríssim. Però el Barça ja l’ha comprat.

Amb el primer objectiu a la butxaca, els blaugrana volen el segon. Xavi no ha amagat mai que vol acabar al més amunt possible en la lliga. Després de la derrota contra el Rayo va reconèixer que “un segon lloc no motiva”, però el Barça ha d’intentar consolidar-lo i guanyar aquesta lliga de cinc de què parla el tècnic. L’equip ha de reconstruir-se per tornar a competir pels títols. I si els vol guanyar, primer els ha de jugar. La segona posició dona accés a la supercopa d’Espanya, que si bé és un torneig poc il·lusionant, és un títol que ha fet mal perdre’l els darrers tres anys. Els de Xavi tenen ara quatre punts de marge respecte al Sevilla, tercer, i amb el goal average particular guanyat.

Celta, Getafe i Vila-real. Són les tres últimes parades d’una de les temporades més complicades dels últims temps. La primera, contra el conjunt gallec, té lloc aquesta nit (21.30 h, Movistar LaLiga) en un Camp Nou que també necessita reenganxar-se, malgrat que ni el dia ni l’hora acompanyen perquè les xifres d’assistència millorin. El Celta no es juga absolutament res, un cop certificada la seva presència a primera la temporada que ve després de golejar l’Alavés (4-0). Els d’Eduardo Coudet arriben sense pressió i amb un Iago Aspas que va camí de sumar el quart Zarra consecutiu.

Mig del camp inèdit

“Busquets no és etern”, va dir Xavi en la roda de premsa prèvia al duel d’aquesta nit. El migcampista de Badia encara busca un substitut de garanties a la medul·lar. Avui no hi serà per sanció i el seu lloc l’ocuparà Frenkie de Jong. Està previst que l’acompanyin Gavi i Riqui Puig, que l’altre dia va firmar uns bons deu minuts al Benito Villamarín. Un mig del camp inèdit, que només va jugar plegat el 21 setembre en el tram final del Barça-Granada de lliga. Les novetats de la llista són Ter Stegen –recuperat de la indisposició– i Álvaro Sanz i Jandro Orellana, del filial. Dos migcampistes necessaris davant la falta d’efectius en aquesta parcel·la del camp. El primer ja sap què és debutar oficialment amb el primer equip, mentre que el segon s’estrena en una convocatòria oficial. Pel que fa a la resta de l’onze, podria haver-hi modificacions a l’atac amb el retorn d’Aubameyang en punta. Ansu Fati continuarà agafant rodatge, però no apunta a titular. Després del gol contra el Betis, segur que l’afició l’espera amb candeletes. És un bri d’esperança per al futur.

BAIXA IMPORTANT

Busquets està sancionat, De Jong ocuparà el seu lloc i Riqui Puig serà titular
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)