Barça

Opinió

El Barça ha de ser ell mateix per guanyar

Des del 2019, el Barça ha millorat i el treball físic és la clau. Pel que fa al joc, veig un equip molt més madur i amb més recursos a l’hora d’atacar. Quan té la pilota busca la porteria ràpidament, amb centrades o passades interiors, i els nombres ho demostren. Es manté el bloc d’aquell any, amb jugadores que es coneixen. A elles cal afegir peces diferencials com Paredes, Rolfö i, sobretot, Graham Hansen, una jugadora que arriba a la línia de fons, amb un bon un contra un i que aporta gols. El 2019, les franceses van ser molt superiors en molts aspectes. Ara el Barça ho ha revertit. Té experiència i és el rival a batre. En el moment clau i idoni es torna a trobar el Lió. Veig un Barça amb moltes opcions de tornar a guanyar la Champions.

Les claus

El Barça pot atacar bé per les bandes. A l’esquerra actua una falsa extrem que desestabilitza molt el joc del rival perquè hi ha una jugadora amb llibertat per associar-se al carril central, arribar a l’àrea i deixar tota la banda per la lateral. A la dreta hi haurà un bonic duel entre Bacha i Hansen. La lateral francesa té molt potencial i és difícil de superar. Hem de veure una Hansen que la busqui i encari. Crec que Bacha no s’incorporarà tant a l’atac, però pot ser un forat on fer mal quan el Lió ataqui en transició. L’extrem noruega ha de tenir ben fixada la posició per poder trobar situacions determinants. Però la clau del Barça és ser ell mateix. Ha de tenir la pilota, trobar Aitana i Alèxia en situacions per darrere de pivots i amb bon posicionament per encarar les centrals. Són estils de joc contraposats i les de Jonatan Giráldez han de jugar amb personalitat. Al davant tenen un equip que ha regnat a Europa. Malgrat que el Barça ja ha atrapat el Lió, i en molts moments és millor, mentalment ha d’estar molt fort.

El rival

El Lió ha perdut potencial en algunes línies, però la porteria l’ha millorada amb Endler. La línia defensiva era millor el 2019, amb Lucy Bronze. Al mig del camp, hi falta Marozsán, que a Budapest va ser diferencial. Al davant, Macario ha fet una temporada espectacular i Hegerberg ha tornat a molt bon nivell, a banda de disposar de Malard i Cascarino. El Lió té tres grans perills. El primer és la verticalitat de les davanteres. L’equip francès et separa línies i deixa molt d’espai entre defensa i mig del camp. El triangle entre centrals i pivot del Barça serà clau. El segon és les centrades laterals, perquè ocupen molt bé les zones de remat. I el tercer, l’estratègia. És el millor d’Europa en aquest aspecte i, malgrat que el Barça ha millorat, haurà de vigilar molt. Irene Paredes serà una jugadora clau en aquest duel.

L’aposta

Crec que l’onze del Barça estarà format per Paños; Torrejón, Paredes, Mapi, Rolfö; Patri, Aitana, Alèxia; Hansen, Jenni i Mariona. I l’onze de Olympique de Lió estarà format per: Endler; Cayman, Buchanan, Renard, Bacha; Henry, Horan, Cascarino, Macario, Malard i Hegerberg.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)