Barça

La final de les finals

El Barça busca al Juventus Stadium (19 h, TV3) el segon títol consecutiu de la Women’s Champions League contra l’Olympique de Lió

Les de Giráldez es volen consagrar com el millor equip d’Europa contra el conjunt francès, el dominador de la història europea amb set títols i botxí de les blaugrana en la final del 2019

Ha arribat el gran dia. El Barça i l’Olympique de Lió se citen aquesta tarda (19 h per TV3, DAZN i La1) al Juventus Stadium de Torí en la final de la Women’s Champions League, amb l’etiqueta de millor equip d’Europa en joc i amb uns quinze mil aficionats del Barça a la graderia, en el desplaçament més massiu de la història de l’equip femení. Les blaugrana defensen el títol després de tocar el cel en superar el Chelsea 4-0 en la final del curs passat a Göteborg, però la final d’aquesta tarda es preveu del tot diferent, ja que la d’avui és la final de les finals. El Barça, l’actual rei europeu i l’equip que millor futbol juga, i l’Olympique de Lió, el colós del futbol europeu que té set títols de la Champions a les seves vitrines. Era la final que tothom esperava, també la més desitjada, i els pronòstics s’han complert. I és que qui guanyi avui podrà dir ben clar, sense cap complex i sense que ningú li pugui retreure res, que és el millor equip d’Europa.

Tres anys d’espera

La lluita pel títol d’aquesta tarda serà intensa perquè és la culminació d’un camí començat fa tres anys en la final de la Champions del 2019 disputada a Budapest. Aquell dia, el Barça trepitjava una final europea per primera vegada en la història i no va poder fer absolutament res contra el Lió, que va guanyar el seu sisè títol i el tercer de consecutiu –el curs següent va arribar el setè i últim–, gràcies a un gol de Marozsan, absent avui per lesió, i un triplet de la noruega Hebergerg, que tornarà a ser una de les grans amenaces per a les de Giráldez aquesta tarda (4-1). No era el primer enfrontament directe, ja que el curs anterior el Lió ja havia eliminat el Barça en els quarts de final guanyant els dos partits.

Des d’aquell dia les blaugrana tenen entre cella i cella guanyar una final de la Champions a les franceses i avui en tenen l’oportunitat. És el moment de demostrar que, en aquests tres anys de contínua progressió, s’han convertit en les millors d’Europa. L’esperit de revenja hi serà, i és que fins a deu jugadores del Barça que van jugar en aquella final, i alguna més que no va tenir minuts, continuen en la plantilla i moltes d’elles seran en l’onze inicial de la final d’aquesta tarda, que molt possiblement serà el mateix que Giráldez va utilitzar contra l’Atlético com a assaig general.

Molt talent al camp

La lluita pel domini del futbol europeu es preveu duríssima, ja que sobre el paper sembla que és una de les finals més igualades dels últims anys i es fa molt complicat dir qui és el favorit. El que és més previsible és el guió del partit, perquè el duel d’aquesta tarda suposa un clar xoc d’estils. Les de Jonatan Giráldez dominaran, ben segur, la possessió, i les seves possibilitats de victòria dependran en bona part del paper que puguin jugar Alèxia i Aitana Bonmatí al centre del camp. Les franceses, en canvi, voldran mantenir la solidesa defensiva, una de les seves grans armes, i esperaran el moment per fer mal en transicions amb jugadores com ara Macario i Hegerberg, a més de treure profit de les accions d’estratègia, un dels seus punts forts. Un duel clau, sens dubte, serà el de Graham Hansen amb Bacha, que tot i ser lateral és la màxima assistent de la Champions.

UN REPTE MARCAT

Des del 4-1 en la final del 2019 el Barça té entre cella i cella derrotar el Lió

XOC D’ESTILS

Les de Giráldez dominaran la possessió i hauran de vigilar les transicions

SUPORT MASSIU

Les blaugrana tindran el suport d’uns quinze mil aficionats desplaçats a Torí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)