Barça

Koeman: “L’errada de Laporta va ser dubtar públicament de la meva feina”

L’exentrenador del Barça, Ronald Koeman, ha tornat a parlar sobre la seva experiència al club blaugrana en un mitjà de comunicació i ho ha fet aquest vespre al programa Vaques Sagrades d’Esport3, conduït pel seu amic, el periodista Lluís Canut. Koeman ha entrat al plató relaxat, a ritme de la música de la britànica Dua Lipa, cantant a qui va descobrir no fa gaire i que ara admira. Ell mateix ha admès que porta una vida sense estrès i que viatja sovint entre els Països Baixos, Eivissa i Barcelona.

Un ritme de vida que res té a veure amb l’etapa com a entrenador del Barça, de la que ha afirmat “sentir-se alliberat” un cop va acabar perquè “va ser l’any i mig més complicat del club, inclús amb uns mesos sense president”. No ha dubtat en dir que ha fet “molt pel Barça” i que tornaria a repetir la història perquè no s’arrepenteix “tot i haver sigut un temps molt difícil i desagradable”. Quan els socis van escollir president, però, tot va anar a pitjor per ell.

“L’errada de Laporta va ser dubtar públicament de la meva feina”, ha declarat Koeman amb contundència i ha afegit que “com a president, pots tenir dubtes amb el teu entrenador, però aquests dubtes s’han de quedar dins del club. Cal respectar molt més”. “Un president o un director esportiu sempre pot dubtar de l’entrenador, però cal que parlem entre les persones i si no hi estàs d’acord, en busques un altre” ha insistit l’holandès, a més de defensar-se dient que ell sempre dona la cara i diu el que pensa.

Ronald Koeman també ha repassat l’actualitat del mercat blaugrana. Sobre el cas Dembélé ha deixat clar que no entén com es pot dilatar tant una decisió: “Arriba un moment en què el club ha de saber si el jugador vol o no continuar per planificar la plantilla”. Valora al francès com un jugador “important, que pot jugar per les dues bandes, té molta velocitat, és bo en l’u contra u, però que ha de millor la seva efectivitat”. I també ha explicat que si el club li hagués demanat deixar el jugador a la graderia, ho hauria fet, però “no es poden deixar aquests temes en mans de l’entrenador. És el club que ha de prendre la decisió”.

Sobre Frenkie de Jong està convençut que el jugador “vol seguir al Barça”. Reconeix que no ha acabat d’explotar “potser per la posició on juga”, ja que naturalment ell ocupa el lloc de Busquets, però també perquè “els dubtes influeixen en el rendiment”. I de la possible sortida del migcampista a l’arribada de Lewandowski, n’opina que “és un gran jugador, que ha marcat mínim 25 o 30 gols per temporada, és un golejador fix, però té una certa edat”, fet que li genera dubtes a l’hora de pagar 60 milions per un jugador d’aquesta edat.

Koeman ha tret pit de la seva filosofia de donar oportunitats a futbolistes del planter. “Si tinc un jugador jove i un altre de 32 anys, sempre opto pel més jove” perquè “són el futur del club, uns jugadors que tenen un recorregut de potser 10 anys per endavant”, com ho són Pedri, Nico i Gavi, de qui creu que el club “ha de fer un esforç” en la seva renovació. També ha deixat clar que com a central prefereix el sevillista Koundé per fer parella amb Araujo.

Koeman ha esvaït qualsevol dubte que hi hagués sobre la relació que com a entrenador del Barça tenia amb el vestidor: “Sempre tens algun jugador que no està content, però no estaven mai en contra de l’entrenador. Des del primer dia vam treballar bé i vam tenir un bon ambient”, inclús amb Messi, de qui no té “cap queixa en l’any i mig que vaig treballar amb ell” i ha insistit, de nou, que “l’únic problema que vaig tenir a nivell personal va ser amb el canvi de president”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)