Barça

Amenaça extrema

El Barça tanca un acord amb el Leeds per Raphinha, que juntament amb Dembélé, ha de suposar un salt de qualitat al davant

El club pagarà 58 milions més set en variables per l’extrem, que ja és a Barcelona per signar el contracte

En espera de poder anunciar avui oficialment la incorporació d’Ousmane Dembélé, que dimarts ja va estar a la ciutat esportiva amb la resta de l’equip, i de tancar el fitxatge de Lewandowsi, el Barça ja té la davantera que desitjava. I és que el club sí que va tancar l’acord amb el Leeds per Raphinha, que s’hauria de posar immediatament a disposició de Xavi i anar amb l’equip a la gira als Estats Units. Segurament, ho farà després que se’l presenti oficialment, i és que ahir a Olot Joan Laporta va avisar que la intenció era presentar avui Dembélé i demà l’extrem brasiler.

L’aposta per Raphinha, de 25 anys, és potent, ja que el Barça pagarà 58 milions més set en variables al Leeds. El conjunt anglès tenia ofertes superiors per l’atacant procedents del Chelsea, però la voluntat del jugador era venir al Barça i això ha fet que el conjunt anglès hagi hagut de rebaixar una mica les seves pretensions, tot i que el brasiler encara ha sortit més car del que va suposar l’aposta per Ferran Torres al gener. “És un somni per a mi, la meva família i els meus amics que m’han vist jugar des de petit. Arribar al Barça és fer aquest somni realitat i ara només puc donar el millor de mi per ajudar el Barça a tornar a ser el club que sempre ha estat. Vaig veure jugadors com Ronaldinho o Neymar i ser un brasiler més que arriba al Barça és un honor”, deia ahir Raphinha, que ja va arribar ahir a la ciutat per passar la revisió mèdica a la tarda.

Raphinha arriba al Barça després de convertir-se en una peça clau del Leeds per acabar aconseguint la permanència –en cas de descens el seu fitxatge hauria costat 25 milions–, amb onze dianes. Era la seva segona temporada al conjunt anglès, ja que l’estiu del 2020 Marcelo Bielsa va apostar per ell després de pujar a la Premier. Prèviament, Raphinha havia jugat al Rennes de la lliga francesa i a l’Sporting de Portugal, que el va fitxar del Vitória de Guimarães, l’equip que li va obrir la porta d’Europa procedent de l’Avaí, club en què es va formar.

Amb el seu fitxatge el Barça incorpora un perfil diferent a l’atac. Extrem pur, Raphinha destaca per la seva capacitat en l’un contra un, una virtut molt necessària per al Barça a l’hora de jugar en espais reduïts. El brasiler, a més, pot actuar a les dues bandes, tot i que la seva preferència és la banda dreta per poder retallar cap a dins i buscar el xut a porteria, una altra de les seves grans virtuts –fins i tot a pilota aturada; és un especialista en les faltes–. Les seves capacitats, però, no es resumeixen només en l’apartat ofensiu, i és que Raphinha ha de ser un jugador que ajudi molt en la pressió. La temporada i mitja que ha estat a les ordres de Bielsa al Leeds, abans que fos destituït, li han servit per evolucionar molt en les seves capacitats defensives i, en aquest sentit, s’ha convertit en un futbolista sacrificat i solidari. “Tinc moltes ganes de guanyar. M’agrada guanyar sempre i em costa acceptar la derrota, així que sempre lluitaré per guanyar cada partit i per ser millor des del punt de vista individual cada dia”, diu el brasiler.

Un atac potent

Si l’aposta per Raphinha surt com desitja el club, el salt de qualitat que farà el Barça serà important. I és que la nòmina de davanters que tindrà el Barça, si arriba Lewandowski, com tot indica, serà per no arronsar-se contra ningú, amb Braithwaite, Abde, Ansu Fati, Ferran Torres, Lewandowski, Aubameyang, Memphis, Raphinha i Dembélé. Aquests dos últims per moments van ser incompatibles en l’agenda blaugrana, però finalment el club ha decidit fer el pas, tenint en compte que la fiabilitat del francès amb les lesions és la que és.

Lògicament, no es podran quedar els nou davanters que hi ha actualment en plantilla. Un ja té els dies comptats des de fa temps, si més no per part del club. És Braithwaite, que encara està pendent de trobar el camí de sortida. En el cas d’Abde la seva continuïtat dependrà de la voluntat de Xavi i el rol que pugui tenir. I, finalment, hi ha el cas de Memphis. El neerlandès serà el gran damnificat en el moment que arribi Lewandowski i la seva continuïtat és més difícil que mai. De fet, el club treballa amb l’opció d’introduir-lo en alguna de les operacions que té en marxa com a moneda de canvi, com podria ser en el cas de Sevilla amb Jules Koundé.

PERFIL DIFERENT

Driblador nat, pot jugar a les dues bandes, sacrificat en defensa i amb un xut brillant

GUANYADOR

Jugador i club tenien ofertes superiors però la seva voluntat era venir al Barça
Memphis ho té més difícil que mai per continuar i podria ser moneda de canvi
“Vull ajudar el Barça a tornar a ser el club que ha estat sempre”, diu el brasiler

Lewandowski ja s’entrena amb el Bayern

El davanter polonès estava citat pel Bayern de Munic dimarts per passar les revisions mèdiques, i no va fallar a la cita. I ahir, Robert Lewandowski va completar la primera sessió d’entrenament amb la resta de companys a les ordres de Julian Nagelsmann. Tot això mentre el Barça i el Bayern continuen negociant el seu possible traspàs al conjunt blaugrana. De moment, tot i que els missatges públics del club bavarès diguin el contrari, les sensacions a can Barça són bones i esperen poder resoldre el serial en els propers dies perquè el davanter polonès, Pilota d’Or del 2021, sigui blaugrana ben aviat.

Trincão ja és de l’Sporting, però marxa cedit

El Barça també va fer oficial ahir la sortida de Francisco Trincão, que jugarà aquesta temporada a l’Sporting de Portugal, després de jugar el curs passat al Wolverhampton. A diferència del que semblava que podria passar, però, Trincão arriba a l’Sporting en qualitat de cedit, igual que ho va fer al conjunt anglès.

Els portuguesos també tindran una opció de compra sobre l’extrem, però cap dels dos clubs ha especificat les xifres d’aquesta clàusula, que ni de bon tros s’acostarà als 30 milions que havia de pagar el Wolves per aconseguir els seus serveis el 30 de juny passat. De fet, segons el diari portuguès Record, l’opció de compra inclou dues clàusules diferents. La primera obligada, i és que l’Sporting pagarà ara tres milions pel 10% dels drets del jugador. I la segona opcional: el 30 de juny podria pagar set milions d’euros per aconseguir el 40% dels drets i quedar-se el jugador. El Barça mantindria sempre el 50%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)