Barça

El senyor del gol

Lewandowski serà culer, després que el Barça i el Bayern hagin ha arribat a un principi d’acord pendent que el jugador passi la revisió mèdica

El club blaugrana obté un ariet descomunal, a qui li cauen els gols i que fa set temporades que en marca més de 40

Robert Lewandowski (Varsòvia, Polònia, 1988) jugarà en el Barça. Tothom hi està d’acord, club blaugrana i jugador, que fa temps que s’havien entès, i, el més important i que feia dies que estava bloquejat, Barça i Bayern. Ahir, les dues entitats van arribar a un acord, després de més d’un mes d’estira-i-arronsa, i l’ariet polonès serà culer, el que ell desitjava. Ho van confirmar tots dos clubs, que van revelar l’existència d’un principi d’acord per al traspàs del futbolista, pendent que el jugador passi la revisió mèdica i de la signatura dels contractes.

El davanter, que va acomiadar-se sobre la gespa de Säbener Strasse, la ciutat esportiva, dels seus companys, amb els quals es va entrenar per darrera vegada, posarà rumb als EUA, on s’incorporarà a la gira del Barça. “Volaré aviat, però tornaré i m’acomiadaré com cal de tothom i organitzaré algunes coses”, va indicar el golejador, aterrat a Baviera l’estiu del 2014. “Aquests vuit anys han estat especials, i això no s’oblida. M’ho he passat molt bé a Munic”, va expressar Lewy, que marxa d’Alemanya dotze anys després, ja que abans de fitxar pel Bayern havia passat quatre temporades en el Borussia Dortmund, d’on havia arribat procedent del Lech Poznan polonès, el seu primer equip professional.

La petja que ha deixat Lewandowski en el Ba-yern, doncs, és important. En vuit cursos ha guanyat vuit lligues, tres copes, cinc supercopes, una Champions League, una supercopa d’Europa i un mundial de clubs. “Lewandowski ha aconseguit grans coses per al Bayern”, va dir Hasan Salihamidzic, el director esportiu del colós muniquès. “Després d’anar als Estats Units tornarà i prendrem un cafè. Li desitgem tot l’èxit”, va completar Salihamidzic. “Sabem molt bé el que li devem, a Robert, però grans jugadors han deixat el Bayern en el passat i el món del Bayern tampoc no es va ensorrar. Per contra, sovint va tenir fins i tot més èxit”, va manifestar Oliver Kahn, el director general. “Robert és un jugador increïble i ho ha guanyat tot amb nosaltres. Li estem increïblement agraïts”, va afegir el president, Herbert Hainer.

El 9 de 33 anys, en fa 34 el proper mes d’agost, signarà per quatre temporades i el seu traspàs costarà al Barça 45 milions més 5 milions més en variables, més del que el representant del jugador, Pini Zahavi, havia calculat. I és que l’agent de Lewandowski, que manté una bona relació amb Joan Laporta, havia dit al president culer que 40 milions serien suficients per convèncer el Bayern. El Barça, finalment, va haver d’apujar l’oferta. “Mateu Alemany, Salihamidzic i jo vam estar tot divendres enganxats al telèfon i parlant fins a la mitjanit per tancar un acord que ha estat beneficiós per a totes les parts”, va explicar ahir Zahavi. “M’agradaria agrair al Bayern com a club i a Oliver Kahn i Salihamidzic la feina feta i haver entès el somni que tenia Robert d’emprendre un nou desafiament lluny del Bayern. Al final crec que tots hi sortim guanyant”, va concloure l’agent.

Un punta diferencial

Lewandowski aterra a Barcelona per escriure l’últim capítol d’una carrera realment d’èxit. És un dels millors futbolistes del planeta, i actualment és el The Best, el premi que la FIFA entrega al millor jugador de la temporada. La seva presència farà que l’equip dirigit per Xavi Hernández faci un important salt de qualitat, i el tècnic obté un punta diferencial, autosuficient, capaç de guanyar partits per si sol des de la individualitat. Amb 185 centímetres d’alçada, té les virtuts del típic ariet corpulent, rematador i amb instint dins de l’àrea, bon joc aeri, fa feina aguantant pilotes, descarregant i jugant de cara, però també és un jugador talentós, amb visió de joc, fi en la passada i capaç d’associar-se amb la pilota.

No obstant això, el seu principal atribut és el gol. Li’n cauen, al polonès, que encadena set temporades marcant-ne més de 40. L’edat, almenys fins ara, no li ha passat factura i, de fet, aquesta temporada ha anotat 50 dianes en totes les competicions, el seu segon millor registre de sempre. N’ha marcat a tot arreu; de petit en el Legia Varsovia, on es va formar, també en el Znicz Pruszków, on va continuar amb la seva evolució, fins arribar al Lech Poznan de la primera divisió de Polònia, on va convertir-se en professional l’any 2008, amb 20 anys. Després, el 2010 va desembarcar a Alemanya, on va forjar-se com el davanter total que és, primer en el Dortmund i després en el Bayern. Ha arribat al Barça el senyor del gol.

EL PROTAGONISTA

Bayern (21/22) 50 gols
35 en la lliga, 2 en la supercopa i 13 en la Champions
Bayern (20/21) 49 gols
41 en la lliga, 3 en el mundial de clubs i 5 en la Champions
Bayern (19/20) 55 gols
34 en la lliga, 6 en la copa i 15 en la Champions
Bayern (18/19) 40 gols
22 en la lliga, 3 en la supercopa, 7 en la copa i 8 en la Champions
Bayern (17/18) 41 gols
29 en la lliga, 1 en la supercopa, 6 en la copa i 5 en la Champions
Bayern (16/17) 43 gols
30 en la lliga, 5 en la copa i 8 en la Champions
Bayern (15/16) 42 gols
30 en la lliga, 3 en la copa i 9 en la Champions
Bayern (14/15) 25 gols
17 en la lliga, 2 en la copa i 6 en la Champions
Dortmund (13/14) 28 gols
20 en la lliga, 2 en la supercopa i 6 en la Champions
Dortmund (12/13) 36 gols
24 en la lliga, 1 en la supercopa, 1 en la copa i 10 en la Champions
Dortmund (11/12) 30 gols
22 en la lliga, 7 en la copa i 1 en la Champions
Dortmund (10/11) 9 gols
8 en la lliga i 1 en l’Europa League
Lech Poznan (09/10) 21 gols
18 en la lliga, 1 en la copa i 2 en l’Europa League
Lech Poznan (08/09) 17 gols
13 en la lliga i 4 en l’Europa League

L’OPERACIÓ

Aquests vuit anys han estat especials, i això no s’oblida. M’ho he passat molt bé a Munic
Robert Lewandowski
PROPER JUGADOR DEL BARÇA
Volaré aviat [per incorporar-se a la gira amb el Barça], però tornaré i m’acomiadaré com cal de tothom i m’organitzaré

LES DADES

El Barça pagarà 45+5 milions d’euros i el davanter signarà per 4 temporades
34
anys
farà Lewandowski el proper 21 d’agost. La millor versió del davanter s’ha vist a partir que fes els 30 anys.
50
gols
ha marcat aquesta temporada passada en totes les competicions. El seu segon millor registre en una campanya.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)