Barça

Take Kubo

Real Sociedad-Barça

Premi a la perseverança

Després de quatre cessions fallides, Take Kubo busca l’estabilitat i, per fi, fer eclosió en la lliga espanyola amb la Real Sociedad

El japonès tornarà a enfrontar-se al Barça, equip en què es va formar entre el 2011 i el 2015, i va meravellar a tothom per les seves qualitats

Take Kubo no s’ha donat mai per vençut, i l’objectiu pel qual ha estat lluitant tota la vida el té més a prop que mai: triomfar en la lliga espanyola. Després de quatre cessions fallides –al Mallorca (2), el Vila-real i el Getafe– el japonès ha trobat l’estabilitat que tant buscava en la Real Sociedad. Aquest cop, el context li juga a favor. Ha arribat procedent del Real Madrid per 6 milions d’euros (els madrilenys es guarden el 50% d’un futur traspàs), té la confiança de l’entrenador i està en un equip ideal per al seu estil de joc. En el seu debut oficial amb la samarreta de l’equip basc el cap de setmana passat contra el Cadis va demostrar que està cridat a ser un futbolista important per a aquesta plantilla i que, per fi, podrà fer eclosió en una de les millors lligues del món. I és que va ser arribar i moldre. Només va tardar 24 minuts a estrenar-se com a golejador amb el seu nou equip. En l’únic xut a porta que va executar en els 78 minuts que va jugar, va controlar la pilota amb la cama esquerra i va batre Ledesma amb la dreta. Un golàs que va servir perquè la Real guanyés aquest partit, i, a més, ell es va convertir en el segon jugador més jove a marcar en el seu debut amb la Real Sociedad en el segle XXI, darrere de Julen Lobete l’agost del 2021.

Des del primer dia que Kubo va arribar a Sant Sebastià hi ha hagut una sinergia total entre entrenador i jugador. Imanol Alguacil va deixar clares les seves intencions ràpidament. Primer partit i primera titularitat del japonès. “El mister em colla molt, això és bo. Em pot ajudar molt, pot treure de mi el 120%”, va expressar el jugador després del seu debut. El tècnic, Alguacil, també va mostrar la seva satisfacció: “No sé si em coneixia o algú li ha passat informes meus, però és com si fes tres anys que està amb nosaltres. És compromès i treballador, aquesta és la millor notícia.” Ara ha arribat l’hora de la veritat. L’hora en què ha de demostrar tot el seu potencial, perquè això no ha fet més que començar.

Avui tornarà a trepitjar el terreny de joc. Serà contra el Barça, el club en què es va formar entre el 2011 i el 2015. En el seu pas per la Masia va compartir equip amb Eric Garcia i Ansu Fati, però el que sempre quedarà en el record són els seus 74 gols en 30 partits amb l’aleví C blaugrana. El 2015 l’estrella japonesa va deixar el Barça per culpa de la sanció de la FIFA. Quan el van voler repescar, ja amb 18 anys, no van arribar a les xifres econòmiques que li va oferir el Madrid i, finalment, se’n va anar al club blanc, lloc on mai ha tingut el protagonisme que ara espera tenir a la Real Sociedad.

6
gols en 94 partits
entre totes les seves cessions al Mallorca (2), Vila-real i Getafe.
24
minuts
va tardar a estrenar-se com a golejador amb l’equip basc. Es va convertir en el gol més matiner d’un fitxatge en l’última dècada en la Real Sociedad, només superat per Chory Castro, que ho va fer al cap de vuit minuts.
1r
futbolista japonès
en tota la història de la Real Sociedad.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)