Barça

Prova Real

Després de la decepció que va suposar la fallida estrena contra el Rayo d’Iraola, el Barça visita un altre equip amb segell propi com la Real Sociedad d’Imanol, amb la necessitat de millorar la imatge i obtenir el primer triomf del curs

“Firmo perdre els dos partits contra el Barça i classificar-nos al final de temporada per a Europa i fer un bon any.” La frase és d’Imanol Alguacil. Xavi Hernández segur que també ho firma. I tots tan amics. El Barça visita aquesta nit (22 h, Movistar LaLiga) el Reale Arena amb l’objectiu d’assolir la primera victòria de la temporada 2022/23. Després del pobre empat al Camp Nou en l’estrena contra el Rayo Vallecano, el Barça necessita sumar els tres punts en el seu primer desplaçament en la lliga si no vol que tota l’eufòria acumulada en la pretemporada pels aficionats i el famós entorn comenci a esvair-se ja des del començament. Xavi ja sap què és guanyar al Reale Arena com a entrenador del Barça. Ho va aconseguir el mes d’abril passat, gràcies a un gol del Pierre Emerick Aubameyang (0-1). Posats a firmar hipotètics escenaris, Xavi també firmaria aquell resultat.

Per a la visita a Sant Sebastià, Xavi tindrà la important baixa del capità Sergio Busquets. La seva expulsió contra el Rayo obligarà a retocar l’onze inicial, i el bosnià Miralem Pjanic parteix com a favorit per cobrir la posició de pivot defensiu, i més després de les paraules d’ahir de Xavi en roda de premsa en què va elogiar Frenkie de Jong però també va deixar clar que el neerlandès li agrada més en el rol d’interior. També podria entrar en l’onze Sergi Roberto al carril dret, després que en el partit contra el Rayo a Araujo se li veiessin algunes mancances en aquesta posició en el seu cara a cara amb Álvaro. Qui no formarà part de la convocatòria és Sergiño Dest. Ahir Xavi va ser clar en aquest sentit, i ni tan sols el va anomenar en la llista de possibles candidats a ocupar el lloc de lateral. No se’l va deixar per casualitat. No va ser un lapsus. Interrogat per la situació de Dest, Xavi va ser clar: “Sergiño ja sap quina és la seva situació.” Sentenciat. Ras i curt.

El gran enigma a resoldre en la davantera és veure si Xavi repeteix amb el trident Raphinha-Lewandowski-Dembélé o si dona entrada a alguna altra alternativa com podria ser Ansu Fati. Qui tindrà segur minuts en la segona part serà Ferran Torres. El valencià, que va acabar entrant en la convocatòria contra el Rayo però que no va jugar cap minut, tindrà els seus primers minuts de la temporada un cop superada ja del tot la ferida al peu que no li ha permès jugar cap partit de la pretemporada ni tampoc debutar encara en la lliga. Xavi va dir que físicament ja està molt bé.

Tots els ulls, però, estan posats en la figura de Jules Koundé. L’ex del Sevilla va ser l’únic dels fitxatges fets aquest estiu que la setmana passada va quedar fora de la primera llista de convocats de la temporada, i ara per ara continua sense formalitzar-se la seva inscripció en LaLiga, pendent que el club pugui aconseguir alguna sortida important que permeti quadrar el fair-play financer. Xavi no va facilitar ahir la llista de convocats per al viatge a Sant Sebastià precisament per aquest motiu.

En la Real, Imanol té baixes importants. A la ja coneguda absència d’Oyarzabal, aquesta setmana s’hi ha sumat la confirmació de la lesió del lateral Diego Rico, el damnificat de la victòria dels txuri-urdin en el debut a Cadis (0-1). Solá i Carlos Fernández tampoc hi seran.

LA LLISTA, AVUI

Xavi dirà avui qui viatja a Sant Sebastià, amb tots els ulls posats en Koundé

TORN PER A PJANIC

El bosnià és el gran candidat per suplir el sancionat Sergio Busquets
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)