Barça

La cinquena palanca

El Barça signa la primera victòria de la temporada amb una bona imatge al Reale Arena

Lewandowski, amb un doblet, s’estrena com a golejador el dia del seu aniversari i Dembélé i Ansu s’afegeixen a la festa del gol

REAL SOCIEDAD 1 BARÇA 4

REAL SOCIEDAD:Remiro; Aritz (Gorosabel, 78’), Zubeldia, Le Normand, Aihen; Zubimendi, Silva (Turrientes, 69’), Mikel Merino (Karrikaburu, 78’); Kubo (Cho, 69’), Brais i Isak (Robert Navarro, 69’). BARÇA:Ter Stegen; Araujo, Cristensen, Eric Garcia, Balde (Raphinha, 64’); De Jong (Sergi Roberto, 85’), Pedri, Gavi (Kessié, 85’); Dembélé (Alba, 71’), Ferran Torres (Ansu Fati, 64’) i Lewandowski. GOLS:0-1 (1’) Lewandowski. 1-1 (6’) Isak. 1-2 (66’) Dembélé. 1-3 (68’) Lewandowski. 1-4 (79’) Ansu Fati.ÀRBITRE:Munuera Montero (col·legi andalús), assistit al VAR per González González (col·legi castellanolleonès).T.G.:a Aritz (21’) i Le Normand (41’), de la Real Sociedad, i a Araujo (51’), del Barça.T.V.:Cap.PÚBLIC:36.201 espectadors al Reale Arena de Sant Sebastià.

Aquest Barça vol caminar cap endavant, però l’anàlisi t’obliga a mirar cap enrere. El projecte de Xavi desprèn il·lusió i Lewandowski transmet vida, sí. Es respira certa flaire de canvi dins l’establishment, perquè ahir al Reale Arena no va jugar cap dels quatre capitans i Xavi per fi es va atrevir amb Alejandro Balde a l’esquerra, però aquest Barça és esclau encara ara de dos problemes eternament enquistats. L’ombra d’Alves i Busquets és molt allargada. Contra el Rayo, Araujo va patir per contenir Álvaro. Amb Dest sentenciat, el Barça té una setmana i mitja per trobar un lateral dret de garanties en el mercat. Difícil missió per a Mateu Alemany, perquè en qüestió de deu dies ha d’obrar el miracle i cobrir una posició coixa des que Alves va marxar per primera vegada ara fa anys. Només Semedo va cobrir temporalment el buit. L’altre etern repte és el relleu de Busquets. Als seus 34 anys, el Barça va tard en la recerca de substitut. El de Badia encara és a hores d’ara vital per a la pissarra de Xavi, però se li esgota la bateria temporada rere temporada i en partits puntuals com el d’ahir a Sant Sebastià se’l troba a faltar una barbaritat. Frenkie de Jong va ser l’aposta de Xavi per suplir el sancionat Sergio, i no va estar bé. Una errada del neerlandès va propiciar el gol de l’empat de la Real. Take Kubo i David Silva van olorar sang, van robar la cartera a De Jong i Isak va acabar superant Ter Stegen amb certa fortuna perquè la seva rematada es va enverinar després de tocar en Eric.

Xavi va corregir els dèficits al lateral amb una tàctica molt cruyffista: si no tens un lateral dret de garanties, no hi posis lateral. Xavi va jugar ahir amb defensa de tres, amb Eric, Christensen i Araujo. Va recordar Cruyff. Si la millor virtut del rival és desmarcar-se, millor que no facis un marcatge a l’home. Menys s’entén la tria de Frenkie de Jong. Xavi s’ha quedat Miralem Pjanic i en roda de premsa va dir públicament que el bosnià l’havia convençut durant la pretemporada. També va dir dissabte en la prèvia que De Jong té dificultats per jugar d’esquena i que li agrada més com a interior, jugant de cara, a camp obert. Com va arribar el gol de l’empat de la Real? En efecte, De Jong jugant d’esquena i pèrdua letal.

Xavi es va atrevir amb Balde i va deixar fora Jordi Alba, però no es va atrevir amb Pjanic. Aquí no va ser cruyffista i va recordar més Koeman. Si Pjanic no juga amb Busquets sancionat, el seu futur torna a enfosquir-se.

Però el Barça sí que va tenir gol ahir. Tota la punteria que li va faltar fa set dies davant Dimitrievski, la va tenir davant Remiro. Lewandowski és una garantia. Seu va ser el 0-1 i seu va ser l’1-3. Feliç aniversari. Doblet per celebrar els seus 34 anys. Els dos primers gols oficials del polonès. I els que han d’arribar!

Lewandowski és un davanter voraç. Contra el Pumas en el Gamper va trigar pocs segons a marcar. Ahir ho va tornar a fer en el primer minut. Pedri va adormir la pilota a camp propi després d’una recuperació, va activar la cursa de Balde i Lewandowski va aparèixer puntual per fer la rematada. En el tercer va tornar a demostrar el seu olfacte per ser en el moment oportú i en el lloc precís per caçar una pilota morta dins l’àrea. Ensuma el gol i no perdona.

Els canvis de Xavi també van ser bons. Té profunditat de plantilla i l’entrada d’Ansu i Raphinha va sacsejar l’equip. Tots dos van connectar en el segon gol del Barça. Excelsa va ser la passada d’esperó d’Ansu després de rebre una altra passada de Raphinha i bona definició de Dembélé, aquest cop sí, per superar Remiro amb un xut encreuat. Ansu, de fet, va participar en els tres últims gols. L’últim va ser seu. Bé en la definició. El seu gol, una bona notícia per a ell i per al Barça.

Primera victòria de la temporada. Necessària. El Barça esvaeix dubtes i torna a inflar el globus de la il·lusió.

BALDE, TITULAR

Xavi s’atreveix deixant Alba a la banqueta, però no l’encerta amb Frenkie de pivot

MINUT A MINUT

1’ La Real Sociedad surt elèctrica i mossegant, però Eric roba una pilota i Pedri fa màgia aguantant la pressió del rival. El canari veu Balde, que fa una cursa i, un cop a dins de l’àrea, fa la centrada al primer pal impecable per a Lewandowski, que hi posa el peu i fa el 0-1.
6’ Pèrdua de pilota de De Jong. Silva en pren possessió i fa una passada a l’espai que toca en Christensen cap a Isak, que va cap a Ter Stegen i, tot i la pressió d’Eric Garcia, fa l’1-1 amb una picadeta.
27’ Bona combinació entre Kubo i Isak, que fa l’obertura cap a Mikel Merino. El mig prova un xut que obliga Ter Stegen a refusar.
44’ Aritz arriba a la línia de fons i posa la pilota enrere on hi havia Silva, que fa un xut al pal curt que Ter Stegen atura magistralment.
66’ Bona combinació del Barça que acaba amb un toc d’esperó d’Ansu Fati cap a Dembélé. El francès avança i creua la pilota davant Remiro per fer l’1-2.
69’ Ansu cedeix amb el cap a Pedri, que li torna la pilota i, amb un toc ràpid, el català d’origen guineà habilita Lewandowski, que supera Remiro amb un toc subtil i precís i signa l’1-3.
79’ Raphinha veu Lewandowski a la frontal, que prova de fer una assistència, amb l’ajuda de Brais, cap a Ansu Fati, que fa l’1-4.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)