Barça

Més que un amistós

Partit benèfic. El Barça i el Manchester City es veuen les cares avui al feu culer, en un matx que té per objectiu recaptar fons per invertir-los en la lluita contra l’ELA

Amb la temporada oficial ja iniciada, l’Spotify Camp Nou acollirà aquesta nit (21.30 h/ TV3 i Telecinco) un partit amistós. Un fet excepcional, per a un matx excepcional, i és que l’enfrontament d’avui en el feu culer és benèfic, és un homenatge a la causa de l’exporter i exentrenador Juan Carlos Unzué, pacient d’ELA (esclerosi lateral amiotròfica), una malaltia degenerativa que li van diagnosticar el juliol del 2019 i que no té cura. D’aquesta manera, el Barça i el Manchester City, dos colossos del futbol europeu, protagonitzaran un partit benèfic, la recaptació del qual anirà destinada a la Fundación Luzón, entitat dedicada a la investigació de l’esmentada patologia. “És un partit que neix des de l’amistat amb majúscula i totes les seves lletres. L’objectiu és recaptar els màxims diners per donar-ho a la recerca de l’ELA a través de la Fundació Luzón”, va indicar Unzué, que dedica els seus esforços a visibilitzar i donar a conèixer l’ELA, a les portes d’un amistós que és fruit del compromís que van adquirir el president del Barça, Joan Laporta, i el tècnic del City, Pep Guardiola, tots dos presents fa dos mesos quan va presentar-se l’esdeveniment d’avui. “És un moment fantàstic per demostrar que el «més que un club» segueix vigent. El club ja ho ha fet i ara ens falten els culers perquè s’animin i demostrin al món com de solidaris som al Barcelona”, va dir l’exporter, que va esperonar la massa social blaugrana perquè assisteixi al duel.

Com a més a més, per al partit s’ha creat la cançó Ara, un himne que vol simbolitzar aquesta lluita contra l’ELA compost pel productor Jordi Cubino i interpretat per Miki Núñez i que s’escoltarà a l’estadi en directe aquest vespre. Tots els beneficis que es recullin pels drets de reproducció de la cançó es destinaran a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, dedicada a millorar la qualitat de vida dels afectats per la malaltia. També hi ha una bufanda commemorativa, de la qual el 100% dels beneficis obtinguts amb la seva venda seran per a la Fundación Luzón.

Bernardo Silva, en el focus

El partit, però, també té atractiu esportiu. El Barça, un equip amb molt de potencial després dels fitxatges d’aquest estiu, i que continua fent-se es veurà les cares amb un conjunt ja madur, dels millors d’Europa en els darrers anys, el Manchester City. Serà el retorn, a més, de Guardiola, el tècnic més llorejat de la història del club, al coliseu blaugrana, en què també s’estarà atent a Bernardo Silva, un futbolista pretès pels culers i que és el favorit de Xavi per a reforçar la medul·lar. Un altre jugador a seguir serà Jules Koundé, que, encara no inscrit a LaLiga, avui sí que jugarà.

1 Partits guanyats 2

1 Partits empatats 1

0 Partits perduts 0

4 Gols a favor 9

1 Gols en contra 3

EL PROTAGONISTA

És un partit que neix des de l’amistat. L’objectiu és recaptar el màxim de diners per donar-los a la recerca de l’ELA
Juan Carlos Unzué
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)