Barça

Griezmann i la banqueta

Mercat. El francès ha de jugar almenys 45 minuts en el 50% dels partits en què estigui disponible perquè l’Atlético pagui 40 milions per ell a final de curs. En les dues jornades de lliga disputades ha estat suplent

La situació d’Antoine Griezmann inquieta en el Barça. I és que l’atacant francès no està sent titular en aquest inici de campanya amb l’Atlético, cosa que, a la llarga, pot afectar la clàusula de compra que el club blaugrana i el roig-i-blanc van pactar pel futbolista l’estiu passat, quan va marxar a préstec cap a la capital estatal per dues temporades. Aleshores, l’entitat culer i la colchonera van acordar la cessió de Griezmann, que el 2019 havia costat 135 milions d’euros al Barça presidit per Josep Maria Bartomeu, per dues temporades, en què l’Atlético es faria càrrec del seu sou. En el contracte va quedar estipulat que al final de les dues esmentades campanyes, el 30 de juny del 2023, els madrilenys pagarien de manera obligatòria 40 milions d’euros per quedar-se en propietat el jugador si es complien una sèrie de condicions; perquè aquesta clàusula sigui obligatòria el francès ha de jugar almenys 45 minuts en el 50% dels partits oficials en què estigui disponible (en què no estigui ni lesionat ni sancionat). Òbviament, doncs, si això no passés, Griezmann tornaria al Barça, amb qui té vinculació fins al 2024 i un salari astronòmic.

Ningú pensava a priori que aquest escenari es pogués produir, ja que disputar la meitat dels partits a l’Atlético s’entreveu com una cosa del més factible per a un jugador com Griezmann, però els darrers esdeveniments estan fent arrufar el nas a més d’un. És un fet que en el club colchonero no veuen clara l’operació, vist el rendiment del jugador el curs passat, en què només va marcar vuit dianes en totes les competicions (tres en la lliga, una en la copa i quatre en la Champions), unes xifres molt dolentes per a algú amb el seu caixet. El seu fitxatge a final d’aquest curs suposaria una gran inversió, difícil d’assumir fins i tot per a l’entitat roig-i-blanca, que hauria de pagar els 40 milions més els anys de contracte, cosa que podria evitar si Griezmann no complís les esmentades condicions de jugar almenys 45 minuts en el 50% dels partits en què estigui disponible. I és per això que la participació del dorsal 8 en aquest inici de lliga, en què ha estat suplent en les dues jornades i no ha jugat la meitat dels minuts (va entrar en el minut 62 contra el Getafe i també en el 62 contra el Vila-real), ha aixecat suspicàcies. “Tant de bo que segueixi amb nosaltres, tots saben com l’aprecio i com me l’estimo. És un jugador valuós per al club i per a l’equip”, va assegurar Diego Pablo Simeone sobre el futbolista, que no es descarta tampoc que pugui marxar traspassat a un altre equip, una maniobra que al Barça veurien amb bons ulls sempre que cobrés els 40 milions d’euros acordats al seu moment.

Tot i això, perquè no es complissin les condicions Griezmann hauria de ser suplent pràcticament tota la temporada ja que la passada va jugar almenys 45 minuts en el 81% dels partits en què va estar disponible. D’aquesta manera, el curs passat, dels 37 duels en què va estar preparat, només en un no va participar i en 30 va acumular un mínim de 45 minuts. Ara, afegint-hi els dos d’aquesta campanya, n’ha disputat el 77% i, fent una projecció, en el cas que estigués disponible els mateixos enfrontaments que la temporada anterior, només jugant en set d’aquests partits la meitat dels minuts ja compliria el 50% que obligaria l’Atlético a fer efectiva la clàusula.

LA DADA

77%
és
el percentatge de partits en què Griezmann ha estat disponible amb l’Atlético i ha disputat almenys 45 minuts. El curs passat, el 81%.

CAMPANYA PASSADA

L’atacant només va marcar 8 gols en totes les competicions (3 en la lliga, 1 en la copa i 4 en la Champions)

LA FRASE

Tant de bo segueixi amb nosaltres, tots saben com l’aprecio. És un jugador valuós
Diego Pablo Simeone
ENTRENADOR DE L’ATLÉTICO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)