Barça

La vida continua igual

El volum II del projecte Giráldez comença amb brillantor i amb un 6-0 contra el Montpeller, el mateix resultat que en el Gamper de fa un any contra la Juve

BARÇA 6 MONTPELLER 0

MONTPELLER:Romane Salvador, Belloumou, Torrent, Bilbaut, Mondesir, Boureille, Skorvankova, Lakrair, Peterman, Deslandes, Faustine Robert. També van jugar: Scannapieco, Judith Coquet, Lola Gstalter. BARÇA:Paños, Lucy Bronze, Paredes, Mapi León, Rolfö, Judit Pujols, Patri, Mariona, Crnogorcevic, Geyse i Claudia Pina. També van jugar: Gemma Font, Ona Baradad, Torrejón, Engen, Arias, Vicky López, Martina Fernández, Emma, Maria Pérez, Alba Caño. GOLS:1-0 (24’) Geyse. 2-0 (28’) Patri. 3-0 (45’) Patri. 4-0 (52’) Geyse. 5-0 (55’) Rolfö. 6-0 (77’) Ariana Arias.ÀRBITRE:Alícia Espinosa Ríos.PÚBLIC:5.125 espectadors a l’estadi Johan Cruyff.

Noranta-quatre dies després de perdre la final de la Champions a Torí contra la bèstia negra de l’Olympique de Lió, el Barça de Jonatan Giráldez torna a estar a punt per afrontar nous reptes. Amb energies renovades i amb la mentalitat ambiciosa de sempre que caracteritza aquest equip amb ADN guanyador i que tan bé transmet la seva capitana. Alèxia Putellas és el cor d’aquest Barça. La de Mollet del Vallès té en l’horitzó un any complicat en clau emocional, perquè la greu lesió de genoll que es va fer abans de l’Eurocopa la farà estar lluny de la gespa aquesta temporada 2022/23, però sí que va estar damunt del tapís verd de l’estadi Johan Cruyff en la festa del Gamper. I Alèxia va tornar a parlar clar: “Volem que aquest any el Johan torni a ser un fortí. L’any passat vam aconseguir tres títols i ara volem tornar a aixecar aquests títols i volem jugar la tercera final de la Champions seguida i, aquest any sí, guanyar-la.” Cada vegada que Alèxia agafa el micròfon, cal escoltar. Podria tornar a guanyar un guardó individual –aspira a ser escollida un any més millor jugadora de l’any de la UEFA, juntament amb Beth Mead i Lena Oberdorf–, però la seva mirada no està posada en la gala que se celebrarà dijous a Istanbul. La seva mirada i el seu cap estan posats a recuperar-se bé de la lesió i en la idea que el seu Barça sigui en la pròxima final de la Champions. Alèxia mira cap a Eindhoven.

També Jonatan Giráldez promet títols: “Gràcies per tot el suport de la temporada passada. Vam viure moments únics en aquest camp, amb un ple de victòries, i també el partit rècord al Camp Nou, amb 91.000 persones. Ara tot això és passat. Els objectius de la nova temporada els aconseguirem amb el vostre suport. El nostre repte és donar-vos moltes alegries i agrair-vos el suport en forma de títols. Confieu en aquest equip, en aquestes jugadores i en aquest staff.” El volum II del projecte Giráldez comença amb la mateixa energia que fa un any. Amb il·lusió i amb molts canvis. Sense jugadores que han estat el pal de paller dels últims anys com Jenni Hermoso, Lieke Martens i Andrea Pereira, i amb cares noves com Lucy Bronze, Geyse, Salma Paralluelo, Nuria Rábano i les ben tornades Laia Codina i Emma Ramírez. Paralluelo –està jugant el mundial sub-20 de Costa Rica– i les lesionades Codina i Rábano no van viure el Gamper des de la gespa. Bronze i Geyse sí que van integrar l’onze de Giráldez. Dolça estrena de la brasilera. Seu va ser l’1-0 contra el Montpeller. Centrada de Rolfö des de l’esquerra i rematada de cap de Geyse a la xarxa.

Fa un any, el volum I del Barça de Giráldez arrencava amb golejada contra la Juve per 6-0. Aquell 8 d’agost va ser el dia que Messi va fer plorar el barcelonisme. El comiat de Leo i la primera pedra del projecte Giráldez, tot el mateix dia. Aquell cop van marcar Jenni (2), Aitana, Paredes, Graham Hansen i Bruna. En l’edició del Gamper d’aquest any, la víctima va ser el Montpeller. Golejada blaugrana, sense Graham Hansen, baixa d’última hora per una contusió al genoll.

Geyse també va fer el quart. Connexió Bronze-Geyse. L’anglesa va fer la centrada i la brasilera va repetir amb el cap. Doblet per a ella i doblet per a Patri Guijarro, autora del segon i el tercer gol de la nit. El primer, amb un xut marca de la casa des de fora de l’àrea. Fridolina Rolfö, amb una altra rematada de cap, es va afegir a la festa del gol i va fer el cinquè. El sisè de la nit va portar el segell d’una futbolista del planter, Ariana Arias.

Patri, tot i fallar un penal, va rebre el premi Estrella Damm a la millor jugadora del partit. Gran Barça.

El nostre repte és donar-vos moltes alegries. Confieu en aquest equip, en aquest ‘staff’ i en aquestes jugadores
Jonatan Giráldez
La temporada passada vam viure moments únics en aquest estadi. Però això és passat. Ara volem nous títols
Jonatan Giráldez
Volem tornar a aixecar títols i volem jugar la tercera final de la Champions seguida i, aquest any sí, guanyar-la
Alèxia Putellas
Dono la benvinguda als nous fitxatges. Això és casa vostra. Benvingudes al millor club del món
Alèxia Putellas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)