Barça

Les carpetes de sortides

A cinc dies del tancament de la finestra de fitxatges, el Barça treballa per resoldre els casos dels jugadors que estan a la rampa de sortida

El club no descarta més arribades, però primer hauran de marxar futbolistes

Dijous 1 de setembre, a les 23:59:59, tanca el mercat de fitxatges, i al Barça continuen treballant-hi. Amb el director de futbol Mateu Alemany al capdavant, al club estan centrats ara en les sortides, en què són diverses les carpetes que estan obertes. Se n’han tancat moltes al llarg de l’estiu –Mingueza (Celta), Riqui Puig (Los Angeles Galaxy), Neto (Bournemouth), Rey Manaj (Watford), Wague (HNK Gorica), Trincão (Sporting CP), Lenglet (Tottenham), Collado (Elx), Nico (València) i Umtiti (Lecce)–, però encara en queden per resoldre. N’hi ha dues, les de Martin Braithwaite i Pierre-Emerick Aubameyang, que s’entreveuen imminents, amb tots dos davanters vivint els últims dies com a futbolistes blaugrana.

Tot i que les sortides, doncs, és on està posat el focus ara a l’entitat culer, tampoc es descarten més fitxatges. Perquè aquests es produeixin, però, hi ha d’haver adeus que alleugerin la massa salarial per tal d’obtenir fair play per poder inscriure aquestes noves incorporacions. Els laterals dret i esquerre són les principals posicions que queden per reforçar.

Memphis: en espera i sense l’opció Juventus

C.G.

El seu futur s’entreveia a Torí, a la Juventus, però el club ‘bianconero’ va anunciar ahir el fitxatge d’Arkadiusz Milik (Olympique de Marsella), també davanter, i la via italiana li queda tancada. Es manté en espera d’alternatives, encara que amb contracte amb el Barça fins al 30 de juny del 2023, no seria forassenyat tampoc que s’acabés quedant com a cinquè atacant de l’equip blaugrana.

Pablo Torre: continua però amb fitxa del filial

C.G.

Tot i que la possibilitat de cedir-lo a un equip del futbol professional en què tingués minuts era sobre la taula, finalment el club ha decidit quedar-se’l. La idea que es té amb el prometedor jugador de 19 anys és que tingui fitxa del filial però estigui en dinàmica del primer equip, com ha succeït durant la pretemporada, i si no té minuts a les ordres del conjunt dirigit per Xavi baixi al Barça Atlètic, que milita a primera federació.

Dest: no compta i es busca un lateral dret

C.G.

Amb César Azpilicueta descartat, el club –lligat pel ‘fair play’– continua buscant un lateral dret, ja que Xavi no compta amb Dest. Per al tècnic, les opcions que té en la plantilla per a la demarcació són Araujo, Sergi Roberto i Koundé, i ja ha comunicat a Dest que tindrà molt poc protagonisme. De fet, a la lliga no ha jugat encara, però malgrat tot el jugador no pensa a marxar.

Abde: una cessió per tenir minuts

C.G.

No ha marxat cedit encara perquè s’està esperant com queda l’atac de l’equip. I és que si marxen Auba i Memphis i no arriba ningú, aleshores sí que podria tenir cabuda en la primera plantilla, ja que la parcel·la ofensiva quedaria només amb cinc peces –‘Lewy’, Raphinha, Dembélé, Ansu i Ferran– per tres llocs. Són diversos els clubs de primera que volen aconseguir els serveis d’un futbolista de 20 anys que ha de jugar.

Frenkie de Jong: no pensa a moure’s

C.G.

L’entitat va arribar a un acord amb el Manchester United per al seu traspàs, que li hauria reportat uns 85 milions d’euros, entre fixos i variables, però De Jong no va veure mai amb bons ulls la possibilitat de marxar del Barça, i menys a un United que està per fer i que no disputa la Champions League. Amb contracte fins al 30 de juny del 2026, interessa a diversos equips i al club segueixen oberts a una venda.

Braithwaite: solució imminent

C.G.

És l’últim dels inicialment descartats per Xavi que encara queda en la plantilla. El davanter danès no ha acceptat cap de les ofertes que li han arribat durant tot l’estiu i finalment sembla que la seva sortida es resoldrà mitjançant la rescissió del contracte. Club i futbolista, doncs, han d’arribar a un acord econòmic per trencar la vinculació i que Braithwaite quedi com a agent lliure.

Aubameyang: amb un peu al Chelsea

C.G.

El davanter gabonès posarà el rumb cap al Chelsea. Tot i que la seva voluntat era quedar-se i complir el curs de contracte que li queda, el fitxatge de Lewandowski, que el relega a un segon pla, i la possibilitat de tornar a treballar amb Thomas Tuchel, que el va entrenar al Dortmund, l’han fet canviar d’opinió. El club londinenc i el Barça, que demana una xifra d’uns 30 milions, continuen negociant.

Guardiola: “Bernardo es queda”

C.G.

El favorit de Xavi Hernández per al mig del camp sembla cada vegada més lluny de poder ser blaugrana. Ja ho va repetir Ferran Soriano, CEO del Manchester City, al llarg d’aquesta setmana, que Bernardo Silva seguiria al club ‘citizen’, i ahir també s’hi va referir en aquesta línia l’entrenador Pep Guardiola. “No tenim cap trucada de cap club respecte a Bernardo”, va explicar el de Santpedor. “Es queda aquí”, va declarar contundent el tècnic de l’equip ‘sky blue’.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)