Barça

Només és el principi

Gavi arriba als 50 partits oficials amb el Barça amb tan sols 18 anys i tot just un any després de debutar amb el primer equip

Xavi l’ha alineat d’inici en les tres primeres jornades i és un fix amb la selecció espanyola

De tant en tant, hi ha jugadors que irrompen amb força en el món del futbol. Que tiren la porta a terra d’una puntada i meravellen entrenadors, companys, rivals i aficionats. El Barça, en els darrers anys, s’ha trobat amb més d’un cas. Primer va ser Ansu Fati l’any 2019. El davanter es va fer un fart de batre rècords de precocitat setmana rere setmana. Les lesions l’han apartat massa dels camps, però ara està a punt per ser un dels líders del Barça. Després, Pedri, un futbolista de Las Palmas pràcticament desconegut, va aterrar en un estiu convuls i pandèmic. D’estar a punt de marxar cedit a ser titular indiscutible i disputar més de 70 partits en tota la temporada entre el club i la selecció espanyola. I l’estiu del 2021 va ser el torn de Pablo Páez Gavira Gavi. El futbolista de Los Palacios va fer la pretemporada amb Koeman i el 29 d’agost ja va debutar oficialment amb el primer equip amb només 17 anys. Un any després, el 28 d’agost del 2022, va disputar el cinquantè partit de blaugrana sent titular al mig del camp, juntament amb el mateix Pedri i amb tota una llegenda barcelonista com Sergio Busquets.

“Soc el nen més feliç del món.” Això va dir Gavi després de fer la seva estrena contra el Getafe l’any passat al Camp Nou. Ahir, va tornar a utilitzar el mateix adjectiu per celebrar el mig centenar d’enfrontaments de blaugrana. “És un somni per a mi. Sempre he volgut jugar al Barça. Espero continuar millorant.” Aquests 50 duels han estat repartits en cinc competicions diferents: 37 en lliga, un en la copa, sis en la Champions, cinc a l’Europa League i un en la supercopa. D’aquests 50, 39 els ha iniciat com a titular. Una dada que demostra com d’important ha estat Gavi tant per a Ronald Koeman, com per a Sergi Barjuan, com per a Xavi Hernández, el seu actual entrenador. Va necessitar ben poc per guanyar-se un lloc en l’onze. Un protagonisme que també ha tingut continuïtat a la selecció espanyola, en què Gavi també s’ha convertit en una peça important per a Luis Enrique malgrat la seva joventut. De fet, aquest mes de novembre podria ser el jugador més jove a disputar un mundial amb Espanya, superant un exblaugrana: Cesc Fàbregas. En aquests 50 duels amb el Barça, el futbolista de Los Palacios ha firmat dos gols i ha repartit cinc assistències.

Gavi ha enamorat des del primer dia per la seva qualitat futbolística, però sobretot per la seva actitud i personalitat sobre la gespa. Sempre deixant-hi la pell –una fractura de mandíbula o més d’un blau a la cara en són l’exemple–, mostrant-se agressiu i intens. Un compromís que va servir per posar-se l’afició a la butxaca ben aviat. En un context esportiu complicat, amb els mals resultats en totes les competicions, la irrupció de futbolistes com Gavi va donar un bri d’esperança als culers de cara al futur. Ell, Araujo, Pedri, Ansu –quan va poder jugar–, Eric o Nico –ara cedit al València, però amb intenció de tornar l’any vinent– van ser algunes de les poques notícies agradables de la difícil temporada passada. En el cas de Gavi, un jugador que va arribar a Barcelona amb 11 anys, el seu amor al club va quedar clar des del principi. L’exemple més evident va ser la celebració del seu primer gol com a blaugrana. Va ser en un 3-2 contra l’Elx, en un dia en què també van marcar Ferran Jutglà i Nico. El de Los Palacios, que va firmar una autèntica obra d’art, va petonejar-se l’escut i va dirigir-se amb ràbia a l’afició. I ho va repetir quan va veure porteria contra l’Atlético de Madrid gairebé dos mesos després.

Renovació a la vista

La situació econòmica del Barça no només afecta els fitxatges de nous jugadors, sinó també les renovacions dels futbolistes que ja formen part de la plantilla. Gavi acaba el contracte el 30 de juny del 2023, és a dir, l’estiu que ve. La seva renovació va començar a negociar-se fa molts mesos i el club ja va explicar que s’havia arribat a un acord per a la seva continuïtat. Però el fair play financer impedeix formalitzar aquesta firma, que també significarà fer-li fitxa del primer equip –encara en té del filial–. Quan el Barça equilibri la situació, podrà fer oficial la continuïtat d’un futbolista de molt present, però, sobretot, de molt futur. Els culers esperen que siguin els primers 50 de molts més.

LES VALORACIONS DEL PROTAGONISTA

Sempre intento ser el mateix. L’entrenador i l’‘staff’ m’ajuden molt. Espero continuar millorant

ACTITUD

Gavi s’ha guanyat l’afició barcelonista des del primer dia, sobretot per la seva entrega

FUTUR

El migcampista acaba contracte l’any 2023, però la seva renovació amb el Barça està encarrilada
Em sento molt feliç d’arribar als 50 partits. És un somni. Sempre he volgut jugar al Barça
Gavi
jugador del barça

El sisè més jove del segle XXI

Gavi ha arribat a la xifra de 50 partits oficials amb el Barça amb tan sols 18 anys. És el segon jugador més jove de la història del club a aconseguir-ho. El de Los Palacios ha superat Pedri, que ho va aconseguir amb 18 anys i 5 mesos, però es queda darrere de Bojan Krkic, que tenia 18 anys i 3 dies. De fet, Gavi és el sisè futbolista més jove a aconseguir aquesta fita al llarg del segle XXI. Una classificació que encapçala el porter del PSG Gianluigi Donnarumma. El segueixen Camavinga, Bojan, Alban Lafont i Muniain. Gavi ocupa la sisena plaça. Completen el top 10 Rooney, Bellingham, Ryan Cherki i Mohamed-Ali Ali Cho. Ara bé, de tots ells, Gavi és el segon que ho ha aconseguit més ràpid: en 364 dies. Bojan ho va fer en 363.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)