Barça

El lateral esquerre, nou

La irrupció d’Alejandro Balde i l’imminent aterratge de Marcos Alonso renoven la cara a una posició que en els darrers 10 anys ha ocupat Jordi Alba

El futbolista barceloní de 18 anys ha estat titular les dues últimes jornades, ha rendit a bon nivell i, ara mateix, és el propietari d’una demarcació que tindrà tres candidats

En aquest Barça renovat, en què cares noves com ara Lewandowski, Raphinha i Koundé acaparen els focus, s’hi ha colat algú a qui al principi de l’estiu no se li entreveia gaire protagonisme, Alejandro Balde (Barcelona, 2003). El lateral esquerre, de només 18 anys, ha estat titular les dues darreres jornades en les quals el Barça ha golejat (64 minuts en l’1-4 a la Real Sociedad i 90’ en el 4-0 al Valladolid), deixant a la banqueta Jordi Alba, un futbolista que feia 10 temporades que era el propietari de la posició i que en el darrer enfrontament ja no va jugar ni un minut. “Balde juga perquè ho està fent molt bé”, va dir l’entrenador, Xavi Hernández. “Va fer una gran pretemporada i es mereix jugar. Parlem sempre de meritocràcia, crec que és el seu moment”, va explicar el tècnic.

La realitat, doncs, és que el dorsal 28, que té fitxa del filial, s’ha apoderat d’una demarcació que, a més de tenir l’ombra allargada de Jordi Alba, el club ha intentat reforçar durant l’estiu i, en aquest sentit, tot fa entreveure que ho acabarà fent. I és que l’arribada de Marcos Alonso (Chelsea) està encarrilada, i el club preveu que el fitxatge serà imminent. De fet, Marcos Alonso ja no va ni entrar en la convocatòria en el partit que el Chelsea va disputar ahir al camp del Southampton. No obstant això, en espera del madrileny, Balde és, ara mateix, el lateral esquerre titular del Barça. “És un somni fet realitat ser aquí, entre els millors”, va indicar el barceloní, de pare natural de Guinea Bissau i de mare dominicana. “Ara em toca continuar aprenent, millorant cada dia, i segur que les coses aniran a millor”, va expressar.

La irrupció del jove jugador no sorprèn, però, ningú a dins del club, on va arribar fa una dècada, amb 8 anys, procedent de l’Espanyol. I és que Balde, que el curs passat encara era juvenil, sempre ha anat avançat pel que fa a categories. De fet, sent cadet ja va jugar amb el juvenil A i, després, quan era juvenil de primer any, ja va formar part de la plantilla del Barça B. El seu debut amb els grans va ser la temporada passada i el 14 de setembre del 2021, en la derrota (0-3) contra el Bayern en la Champions League, va disputar l’últim quart d’hora. Des d’aleshores va estar en dinàmica del primer equip, però la seva participació va ser testimonial amb cinc partits de lliga jugats i un total de 187 minuts. En aquest curs, que tot just acaba d’engegar, ja en suma 154 en les dues jornades que ha jugat. “Estic molt feliç per ell, és un nano espectacular”, va assegurar Xavi. “Està mostrant una personalitat molt gran. Ens ajuda, físicament és molt fort, pot driblar, pot jugar d’extrem... Té una capacitat ofensiva molt bona”, va concloure el preparador terrassenc sobre l’esquerrà, que, en atac, completa el 90% de les passades que efectua, dribla amb èxit el 33% de cops que ho intenta i, en defensa, guanya el 50% dels duels que disputa, obtenint un 100% en els aeris.

El paper de Jordi Alba

El rol d’un dels capitans blaugrana ha canviat una dècada després. A Jordi Alba li està tocant veure els partits des de la banqueta com a suplent de Balde i l’aterratge de Marcos Alonso podria empitjorar encara la seva posició. “També hi haurà moments per al Jordi [Alba], que ara no està participant”, va asseverar Xavi. “No vol dir que Jordi Alba és suplent”, va aclarir abans d’afegir-hi: “A partir del dia del Sevilla jugarem cada tres dies. Necessitarem fer rotacions, la gent estarà carregada, vindran per desgràcia lesions... Hi haurà partits i oportunitats per a tothom.” Amb la copa del món a l’horitzó, a Alba li tocarà remar per participar de blaugrana i mantenir el seu estatus de titular en la selecció espanyola.

MARCOS ALONSO

No va ser convocat en el partit que el Chelsea va jugar ahir i al club es veu el fitxatge fet

ELS PROTAGONISTES

Balde juga perquè ho està fent molt bé. També hi haurà moments per al Jordi [Alba]
Xavi Hernández
TÈCNIC DEL BARÇA
És un somni fet realitat ser aquí. Ara em toca continuar aprenent, millorant cada dia
Alejandro Balde
Jugador del Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)