Barça

Laterals reforçats i adeus diversos

El Barça tanca el mercat fitxant un lateral dret, Hèctor Bellerín, i un d’esquerre, Marcos Alonso, que entra dins del traspàs d’Aubameyang, per qui el Chelsea paga, a més del defensa, 12 milions

A banda del gabonès, també marxen Sergiño Dest, Martin Braithwaite i Ez Abde, cedit

Punt final. Un dels mercats d’estiu més intensos, carregats i densos dels últims anys en el Barça va tancar ahir en un dia, com no podia ser d’una altra manera, frenètic. S’acaba doncs una finestra que en clau culer va començar amb una llista de descartats, va continuar amb la incertesa provocada per la manca de fair-play a LaLiga que impedia fer moviments, va seguir amb les palanques que van permetre els fitxatges i les renovacions, i va acabar ahir amb més incorporacions i diversos adéus.

Tenien en l’entitat blaugrana múltiples fronts oberts per ahir, l’últim dia, i van quedar tots resolts. Amb els fitxatges de Marcos Alonso (procedent del Chelsea), que serà anunciat pel club avui i inscrit a LaLiga com a agent lliure, i Héctor Bellerín (procedent de l’Arsenal), que sí va ser anunciat i inscrit, va reforçar els laterals, tal i com havia demanat Xavi Hernández; i, després també va solucionar les sortides de Pierre-Emerick Aubameyang (traspassat al Chelsea), la de Sergiño Dest (cedit al Milan), la de Martin Braithwaite (carta de llibertat) i la d’Ez Abde (cedit a Osasuna). En aquest sentit, es queden Frenkie de Jong, Memphis Depay i Miralem Pjanic.

L’operació més important va ser la del traspàs d’Auba al Chelsea. Després d’unes negociacions que s’han allargat setmanes, blaugrana i blues, van arribar ahir finalment a un entesa amb un acord que inclou el pagament de 12 milions d’euros i la incorporació de Marcos Alonso per els serveis del davanter gabonès. Se’n va d’aquesta manera Aubameyang set mesos després d’aterrar a Barcelona, en el mercat d’hivern gratis perquè va rescindir contracte amb l’Arsenal, i deixar-hi una petja notable. I és que en només cinc mesos va marcar 13 gols (11 en la lliga i 2 en l’Europa League), i va ser clau perquè el conjunt canviés la cara, en un moment en què estava col·lapsat, i aconseguís l’objectiu de la segona posició. Tot i això, el fitxatge de Robert Lewandowski el situa en un segon pla, el relega a la banqueta, i encara que a priori la seva voluntat era la de seguir al Barça, va acabar canviant d’opinió i convençut de posar rumb al Chelsea. Ara mateix, l’equip londinenc, que s’ha desprès aquest estiu de Timo Werner (RB Leipzig) i Romelu Lukaku (Inter), no té davanter centre, i l’escollit per ocupar la demarcació és ell. A més el tècnic és Thomas Tuchel, a qui ja coneix del Borussia Dortmund, manté una bona relació i amb qui es va veure una de les seves millors versions; dirigit per l’entrenador alemany, amb els borussers va anotar 56 dianes en 63 partits. Amb els anglesos no podrà debutar en un mes perquè té la mandíbula trencada.

La marxa d’Auba va portar, de retruc, l’arribada de Marcos Alonso. El lateral esquerre, a qui el Chelsea va rescindir el contracte, es convertirà avui en nou futbolista del Barça, després, també d’una llarga espera. Ja fa temps que el futbolista de 31 anys ho tenia emparaulat amb el club blaugrana i ara, per fi, amb les sortides tindrà lloc per ser inscrit, cosa que farà com a agent lliure, ja que si no, amb el mercat tancat, LaLiga no li permetria al Barça. El madrileny aterra per competir per un lloc en el lateral esquerre, en què actualment hi ha Alejandro Balde i Jordi Alba. Fill de Marcos Alonso Peña, que va ser jugador del Barça del 1982 al 1987, l’esquerrà és un jugador format al planter del Real Madrid, amb el qual va disputar un partit de lliga amb el primer equip l’any 2010, va passar pel Bolton, pel Sunderland, per la Fiorentina, on va fer eclosió abans de fitxar pel Chelsea.

I amb ell, arriba Bellerín en el que és el retorn del barceloní, amb passat blaugrana ja que va estar al planter des de prebenjamí fins a cadet. El lateral dret, de fet l’únic específic que hi haurà a la plantilla, firma per una temporada i amb una rebaixa important en el salari, després de rescindir contracte amb l’Arsenal, el club al qual va anar quan va deixar l’entitat culer al 2011. Més d’una dècada més tard, i amb una cessió l’últim curs al Betis que també el volia, Bellerín torna al Barça.

LES INCORPORACIONS

Bellerín va ser inscrit ahir, mentre que Alonso, desvinculat del Chelsea, serà anunciat avui
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)