Barça

No poden refiar-se

Lliga. El Barça viatja al Sánchez-Pizjuán amb el crèdit guanyat en l’últim partit al Camp Nou i tindrà al davant un Sevilla en hores baixes, que només ha sumat un punt de nou possibles

Bon moment per al Barça per afrontar un dels partits més durs del calendari. Després de la bona imatge que l’equip va oferir contra el Valladolid a casa en la passada jornada, els blaugrana es veuen les cares aquest vespre contra un Sevilla que ha començat molt malament la temporada. Els blanc-i-vermells van perdre contra l’Osasuna per 2 a 1 en la inauguració del campionat, van empatar a 1 contra el Valladolid i van tornar a perdre contra l’Almeria a domicili, realitzant un dels pitjors inicis que es recorden del quart millor equip de la lliga.

Tot i els números negatius, l’entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernández, no es refia del rival, i és que, tal com va declarar ahir en la roda de premsa prèvia al partit: “Tenim una sortida molt difícil a Sevilla. Lopetegui treballa molt bé els seus equips. És enganyós que no hagin guanyat. Han sumat un punt de nou i seran molt agressius. Nosaltres hem de fer el nostre partit i intentar mostrar la nostra millor versió. És una prova de foc important. És un equip de Champions, amb un gran entrenador i ens complicarà la vida segur.”

Justament el tècnic basc, Julen Lopetegui, està en el punt de mira de l’afició, ja que l’acusen de prendre decisions precipitades i de ser el màxim responsable dels mals resultats de l’equip. Fins ara, s’ha vist un Sevilla que mostra una bona versió en les primeres parts, però al qual li falta consistència per resistir sense enfonsar-se en les segones meitats. La premsa andalusa creu que en aquest matx serà clarament el Barça el que posarà a prova l’equip blanc-i-vermell i, si no se’n surt, les queixes dels seguidors podrien sonar amb força demanant dimissions.

Tot i estar a la corda fluixa, Lopetegui es mostra segur tot assegurant que estan preparats “per a un partit preciós i molt exigent contra, probablement, el rival que més i millor s’ha reforçat en un àmbit mundial amb jugadors de màxima qualitat, amb una plantilla molt bona i amb un entrenador que és perfecte per a la filosofia que ells volen potenciar”, però la clau, diu, està a “fixar-se en nosaltres mateixos”. Un d’aquests reforços de màxima qualitat és justament el central francès Jules Kounde, que torna a la que va ser casa seva durant tres anys.

“Tenim la il·lusió i l’ambició d’aconseguir l’objectiu, que són els tres punts, i per això cal vorejar la perfecció a tots els nivells. Estem convençuts que la gent ens ajudarà a empènyer l’equip, a donar aquesta energia extra en moments complicats que, sense cap dubte, existiran contra un equip com el Barça”, va explicar Julen Lopetegui ahir davant dels mitjans de comunicació.

Des de la temporada 2007/08, el Sevilla només ha guanyat un dels 30 partits que ha jugat contra el conjunt culer, que es manté invicte en les últimes set visites que ha fet a Andalusia en la lliga. Els factors haurien de jugar a favor del Barça per sumar els tres punts al Sánchez-Pizjuan, un camp on encara no hi debutaran els dos nous fitxatges, el lateral dret Héctor Bellerín i el lateral esquerre Marcos Alonso, que s’han quedat a Barcelona.

LA PRÈVIA

És una prova de foc important. És enganyós que no hagin guanyat. Seran molt agressius
Xavi Hernández
ENTRENADOR FC BARCELONA
Per guanyar hem de vorejar la perfecció i estem convençuts que l’afició ens ajudarà
Julen Lopetegui
ENTRENADOR SEVILLA
Serà un partit preciós i exigent contra el rival que millor s’ha reforçat de tot el món amb jugadors de màxima qualitat

Un mercat de fitxatges desil·lusionant

Acostumats que el Sevilla sigui un dels grans protagonistes del mercat d’estiu per l’astúcia de la direcció esportiva a l’hora d’incorporar jugadors amb molt potencial a canvi d’un preu baix, aquest any la gestió de Monchi ha estat força discreta per a la majoria de seguidors sevillistes. Tot i que el traspàs de Kounde al Barça ha estat la venda més cara de la seva història, l’entitat va aprofitar aquests diners per “ajustar els balanços econòmics”, admetia Monchi, fent que el club “arrisqués més separant-se del model de negoci”. A la marxa del central francès s’han sumat els traspassos de Diego Carlos, a l’Aston Vila, i de Munir, al Getafe. També Ocampos, Idrissi i Augustinsson han estat cedits, a més de Martiel, retornat al United. Pel que fa a les altes, l’equip blanc-i-vermell ha incorporat Marcão, Álex Telles, Isco, Kouassi, Januzaj i Dolberg, cap jugador de pes per a un equip de Champions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)