Barça

Ara és el torn d’enlluernar Europa

Debutant. Després de brillar en la lliga, Raphinha espera tenir un impacte similar en la seva estrena en la Champions

El Barça va pagar aquest estiu 58 milions d’euros al Leeds, que poden arribar a ser 65 si es compleixen els variables, per fitxar Raphinha. Per a alguns, tot i que el Chelsea estava disposat a pagar encara més que el Barça, el preu és desorbitat, però l’extrem brasiler està capficat a demostrar que la inversió que ha fet el Barça per ell està més que justificada. De moment va pel bon camí, i és que la seva estrena en la lliga espanyola ha tingut un impacte immediat. En la primera jornada contra el Rayo Vallecano ja va ser un dels que es van intentar carregar l’equip a l’esquena, tot i que no va poder ajudar a desfer l’empat a zero final. En els tres partits següents, però, el brasiler ha brillat amb llum pròpia i, si no fos per l’espectacular rendiment de Lewandowski de cara a gol, segurament hauria obert les portades en cada partit. N’hi hauria hagut per a això i per a molt més, ja que al camp de la Real Sociedad va participar en tres dels quatre gols de l’equip tot i jugar només mitja hora; al Camp Nou contra el Valladolid va fer una primera part espectacular, assistint Lewandowski en el primer gol; mentre que dissabte al camp del Sevilla va marcar el seu primer gol en la lliga per obrir la llauna i va liderar l’atac de l’equip, participant també en el 0-3 definitiu. Tot això, a més, acompanyat d’un desplegament físic i un treball defensiu brutal en cadascun dels partits.

La prova de foc

L’impacte generat en aquestes primeres quatre jornades de lliga ha fet créixer, i de quina manera, les expectatives del barcelonisme amb Raphinha. I ara arriba el moment de la confirmació. No és que el brasiler no hagi destacat en partits importants, perquè les visites a la Real Sociedad i al Sevilla sempre són dels partits més complicats del curs sobre el paper i les ha resolt amb matrícula d’honor, però Raphinha es trobarà a partir de demà amb un escenari nou: la Champions League.

Raphinha està al davant de la seva primera oportunitat de jugar en la màxima competició europea de clubs –és l’únic de la plantilla que mai ha jugat la Champions–, i és que la seva trajectòria ha seguit una progressió gradual fins a arribar al Barça, jugant en equips de segona fila de la lliga portuguesa –a l’Sporting de Lisboa hi va estar en anys menys prolífics per al club que els actuals–, francesa i anglesa. Ara sí, el brasiler es podrà mostrar en el gran escenari del futbol europeu, i el seu objectiu serà, segur, repetir les actuacions que ha anat signant en la lliga per enlluernar també Europa i continuar justificant el preu que el Barça ha pagat per ell.

El duel de dimecres contra el Viktoria Pilsen pot suposar el debut de Raphinha en la Champions, però no en competició europea, i és que el brasiler sí que ha jugat a l’Europa League amb el Vitoria de Guimarães, l’Sporting i el Rennes; va acumular un total de 14 partits en què va marcar un gol.

Pjanic encara podria marxar

Després de guanyar-se aparentment la confiança de Xavi en la pretemporada, Pjanic no ha gaudit ni d’un minut en les primeres quatre jornades de lliga. Això ha tornar a engegar els rumors sobre la possible sortida del migcampista bosnià en els pròxims dies aprofitant que, deixant de banda les grans lligues, hi ha un bon grapat de mercats que encara estan oberts. És el cas de Portugal (22 de setembre), de Rússia o de Turquia, on ja va jugar el curs passat amb el Besiktas i que no tanca el mercat fins dijous. No són les úniques opcions que té Pjanic, i és que on més interès desperta és en el mercat asiàtic. De fet, en les últimes hores s’especula que el bosnià podria haver rebut una oferta important dels Emirats Àrabs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)