Barça

Llegenda muniquesa

Històric. Lewandowski va jugar vuit temporades al Bayern de Munic, club en què va aconseguir catorze títols, tres dels quals amb Pep Guardiola d’entrenador

Probablement a Robert Lewandowski se li van remoure molts records en arribar ahir al migdia a Munic, ja que encara no fa ni dos mesos que va sortir de l’Allianz Arena rumb cap al Camp Nou. Va ser a la capital de l’estat de Baviera on el polonès va conèixer la glòria d’aquest esport i va deixar una marca inesborrable en la història del Bayern i en la del futbol alemany.

Lewandowski és el segon màxim golejador del club bavarès en 122 anys d’història, només per sota del mite Gerd Müller, el torpede que va regnar a Munic, a Alemanya i arreu del món durant la dècada dels setanta. En les vuit temporades en què el davanter polonès va vestir la samarreta del Bayern, va anotar 344 gols en 375 enfrontaments oficials, és a dir, una mitjana de 0,91 dianes per partit, uns números només a l’abast dels millors killers.

Tants gols, és clar, no van deixar el Bayern de Munic amb el dic sec, sinó ben al contrari, ja que durant l’estada del varsovià l’entitat va arribar a aixecar catorze títols, entre els quals vuit lligues i una Champions League, la de la final de Lisboa del 2020. Lewandowski va coincidir amb Pep Guardiola, amb qui va celebrar dues lligues i una copa d’Alemanya en els darrers dos anys del català com a entrenador del Bayern.

El davanter polonès va arribar com a agent lliure al Bayern de Munic l’estiu del 2014, procedent del Borussia Dortmund, i el seu primer gol oficial amb el nou equip el va fer en la segona jornada de lliga contra el Schalke 04. El dia que es va coronar, però, va ser en un matx contra el Wolfsburg el curs següent, quan va anotar cinc gols en nou minuts, que van capgirar totalment un resultat desfavorable.

Aquella mateixa temporada, Lewandowski va aconseguir, per primer cop, ser pitxitxi de la Bundesliga, amb 30 dianes, mèrit que va assolir fins a sis vegades; les últimes cinc, de manera consecutiva. En la Champions també va deixar empremta quan va fer un pòquer de gols en un quart d’hora de partit contra l’Estrella Vermella, el més ràpid de la història de la competició.

El curs 2020/21, el Bayern va repetir la gesta que fins aleshores només posseïa el Barça i va guanyar el sextet. Els 57 gols de Robert van ser fonamentals i la seva actuació li va valdre ser escollit millor jugador de la FIFA el 2020 i el 2021. A més, la diana número 41, que va anotar en la darrera jornada de lliga, li va reportar la superació d’un rècord de Gerd Müller que estava en vigència des de feia 49 anys.

El de Varsòvia ha guanyat dues vegades seguides la Bota d’Or i potser, si no fos perquè ha coincidit en el temps amb Messi i Cristiano Ronaldo, també s’hauria endut una Pilota d’Or. Per tot això, és d’esperar que avui l’afició muniquesa deixi de banda el dolor que van provocar les maneres en la seva marxa i rebi el seu antic ídol amb honors. Al final, els gols i els títols els van sortir gratis i encara s’han endut 45 milions d’euros del Barça.

Per la seva banda, el jove tècnic del Bayern, Julian Nagelsmann, va declarar en la roda de premsa prèvia que estarà content “si els seguidors el reben bé, perquè és el més normal quan algú ha donat tant per un club”. “Va ser una part important de la nostra família i tinc moltes ganes de tornar-lo a veure”, hi va afegir l’entrenador alemany. També va desitjar que Lewandowski “es mantingui en aquest nivell moltes temporades” i creu que “continuarà marcant molts gols”, tot i que no s’aventura a dir si tants com en va fer amb el Bayern.

LA XIFRA

344
gols
va fer en 375 partits oficials. És el segon màxim golejador de la història del club bavarès, darrere de Müller.

LES FRASES DEL TÈCNIC

Desitjo que es mantingui en aquest nivell moltes temporades i que continuï fent gols
Julian Nagelsmann
ENTRENADOR BAYERN MUNIC
Estaré content si la nostra afició fa una bona rebuda a Robert, perquè és el més normal quan algú ha donat tant per un club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)