Barça

Lewandowski avui juga al Barça

Amb l’ariet polonès, ídol no fa tant a Baviera, el conjunt blaugrana visita el Bayern en un duel important per a l’evolució del grup i que li servirà per mesurar el seu nivell competitiu

Els muniquesos són el rival que més cops ha guanyat els culers a Europa i, de fet, els últims quatre enfrontaments, amb Lewy present, s’han resolt amb victòria teutona

El Bayern és una de les bèsties negres del Barça. El conjunt blaugrana no té a Europa cap més rival contra el qual hagi perdut més vegades: fins a nou cops hi ha caigut de tretze vegades que s’hi ha enfrontat. I en aquesta estadística, que fa que a la parròquia barcelonista generi mala sensació i certa inquietud veure’s les cares amb l’equip bavarès, hi ha contribuït directament el qui és avui la bandera culer: Robert Lewandowski. Amb la samarreta muniquesa, l’ariet polonès va estar present, de forma activa a més, en els últims quatre duels amb l’equip alemany, resolts tots cap al bàndol teutó. D’aquestes quatre desfetes, la més llunyana, en la qual el 9 va fer un gol (3-2 el 2015), no va coure ja que, en la tornada de semifinals de la Champions, no va impedir la classificació dels blaugrana per a la final de la cinquena. Les altres tres sí que encara fan mal. Una és el 2-8 (2020) de Lisboa, amb el qual el Barça va dir adeu a Europa, en una de les nits més fosques, en què Lewy també va marcar una diana. L’altra és el 0-3 (2021), el curs passat, en el debut al Camp Nou en la competició, i el davanter va fer un doblet. I l’última és el 3-0 (2021), en una altra cita per oblidar, que va confirmar l’eliminació culer i en què el polonès no va veure porteria. Són, doncs, vells fantasmes per als blaugrana, però amb la diferència que Lewandowski ja no és un rival, avui juga al Barça, on és el líder.

I és que Lewy ha començat amb bon peu. Acumula nou gols en sis partits oficials en el conjunt entrenat per Xavi Hernández i és el principal argument d’un quadre que s’ha embalat. Són cinc victòries les que encadena, amb 20 gols a favor i dos en contra, i passa un moment dolç. Tot rutlla. A la porteria Ter Stegen sembla que s’acosta a aquella versió que el va fer ser un dels millors porters del món; la línia defensiva, molt jove, ofereix fiabilitat i alternatives amb Kounde, Araujo, Eric i Balde; la medul·lar també està equilibrada amb Sergio Busquets, Pedri i Gavi, i al davant, el nouvingut Raphinha i el reformat Dembélé són dos punyals que acompanyen Lewandowski, que avui viurà un dia molt especial. Tornarà a l’Allianz Arena, on ha estat ídol vuit temporades, i d’on vol marxar amb un triomf que, d’altra banda, seria el primer de la història del Barça al feu del Bayern. El duel, doncs, és d’una gran envergadura, i important per a l’evolució d’un grup que els dos equips lideren després d’estrenar-se guanyant, però també servirà al Barça per mesurar el seu nivell competitiu, després d’anys de patacades per Europa, ja no només amb el Bayern.

La ratxa del Bayern

L’equip entrenat per Julian Nagelsmann suma tres empats consecutius en la Bundesliga, que li han fet perdre el lideratge, però d’aquesta mala ratxa no sembla bona idea treure’n conclusions precipitades tractant-se d’un equip que va començar la lliga amb 15 gols a favor i un en contra en tres jornades. Les ensopegades s’han produït en les tres següents, però cada una té una explicació. La primera contra el Borussia Mönchengladbach (1-1) va ser un accident, ja que Yann Sommer, el porter del Gladbach, va fer fins a 19 aturades aquell dia; la segona (1-1) al feu de l’Union Berlín, l’ara líder, pot entrar dins de la normalitat, en ser un conjunt ben treballat que disputa de fet l’Europa League, i la tercera (2-2) contra l’Stuttgart va arribar en el minut 92, de penal, en un partit en què Nagelsmann va fer rotacions. Entremig d’aquesta sèrie d’empats, l’equip bavarès es va desfer de l’Inter (0-2) amb molta autoritat en la primera jornada de la Champions League, cosa que palesa que continua sent temible i un dels millors del Vell Continent. Des del punt de vista col·lectiu està ben orientat i des del punt de vista individual disposa de figures d’un nivell d’elit màxim com Manuel Neuer, Matthijs de Ligt, Joshua Kimmich, Leroy Sané, Thomas Müller, Sadio Mané o el jove Jamal Musiala.

TAMPOC A MUNIC

El Barça mai ha aconseguit la victòria contra el Bayern en territori bavarès
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)