Barça

Tres punts de pressió

El Barça, que mai ha perdut contra l’Elx al Camp Nou, vol allargar la seva hegemonia en els duels directes contra el conjunt il·licità i signar un triomf que posi de nou en tensió un Madrid que demà visita el Metropolitano

Una vegada paït el 2-0 de Munic, el Barça es torna a posar avui en mode lliga. El conjunt blaugrana rep la visita de l’Elx a l’Spotify Camp Nou (16.15 h, DAZN). L’equip il·licità mai ha guanyat al feu blaugrana i l’última vegada que hi va puntuar va ser fa 47 anys. El Barça intentarà aferrar-se al pes de la història i obtenir una victòria convincent en l’últim partit abans de l’aturada de seleccions. L’Elx arriba a Barcelona com a penúltim classificat (1 punt), amb un balanç molt pobre en les primeres cinc jornades: quatre derrotes i un empat. Amb tot, Xavi té ben present el partit de la temporada passada al Camp Nou contra un Elx que aleshores ja va vendre cara la seva derrota i va ser capaç d’igualar els dos gols inicials de Ferran Jutglà i Gavi. Nico González, amb un gol agònic en els últims minuts, acabaria donant la victòria al Barça per 3-2. Ni Jutglà ni Nico continuen en la plantilla. El de Sant Julià de Vilatorta viu un dolç idil·li amb el gol al Bruges i Nico disfruta amb Gattuso dels minuts que no li podia garantir Xavi al Barça. Qui sí que viu dies feliços a Barcelona és Gavi, el nom propi de la setmana després de signar el seu primer contracte com a professional.

L’objectiu del Barça és mantenir la imbatibilitat en la lliga i que avui no passi com el dia del debut contra el Rayo, en què l’equip va quedar ofegat tàcticament per Iraola i va quedar sense marcar. Una victòria permetria al Barça dormir líder, com ja va passar dissabte passat després del 0-4 a Cadis. El Real Madrid va tornar a aconseguir el lideratge diumenge després de superar el Mallorca per 4-1 al Bernabéu, però el rival dels d’Ancelotti d’aquesta jornada és un os més dur de rosegar. El Madrid visita el Metropolitano. L’equip de Simeone ve de perdre en la Champions contra el Leverkusen, però exigirà molt a un conjunt blanc que ha cobert amb èxit fins ara el buit de Benzema amb la inspiració de Vincius i l’aparició de Fede Valverde. Un ull posat al Camp Nou i l’altre, en el derbi madrileny.

Per a aquest partit, Xavi té la baixa de Sergi Roberto. El de Reus ja no va entrar en la convocatòria del dia del Cadis –sí que va viatjar a Munic, però no va jugar– i tampoc ha entrat en la llista per enfrontar-se amb l’Elx. Continua amb molèsties. Després del desgast físic a l’Allianz Arena, es preveuen novetats en l’onze inicial. Podrien tenir la seva oportunitat homes com ara Ansu Fati i Ferran Torres. El segon manté la confiança de Luis Enrique i el primer se l’haurà de tornar a guanyar. Ansu té fam de mundial i cada partit amb el Barça és una final per a ell. Busquets podria entrar en les rotacions i De Jong entraria en el rol de pivot. Al darrere sembla clara la presència de Bellerín al lateral dret, mentre que a la banda esquerra Balde i Jordi Alba es juguen un lloc en l’onze. Marcos Alonso molt probablement descansarà. A l’Elx, Francisco recupera Verdú, però té les baixes d’Omar Mascarell, Pere Milla i Pol Lirola. És el retorn de Collado al Camp Nou.

UN VELL CONEGUT

Álex Collado, que ja ha marcat amb la samarreta de l’Elx, visita de nou el Camp Nou

ROBERTO, BAIXA

El de Reus, absent ja en la visita al Nuevo Mirandilla, torna a quedar fora per molèsties

DERBI MADRILENY

Els culers estaran atents demà al resultat del Real Madrid i esperen un favor d’El Cholo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)