Barça

Cosa de dos

Amb l’Atlético i el Sevilla fora de cursa després de només sis jornades, el Barça i el Madrid semblen destinats a viure aquesta temporada un trepidant cara a cara en la lluita pel títol

L’equip d’Ancelotti és l’únic de les grans lligues que no ha cedit cap punt i el Barça el segueix de prop, amb el clàssic del 16-O aquí a la cantonada

Xavi Hernández i Carlo Ancelotti s’han quedat sols amb la marxa dels internacionals. Quatre gats a Sant Joan Despí i a Valdebebas. Torn per a les seleccions. Com va dir Xavi en la prèvia del dia de l’Elx, l’aturada aportarà una mica d’oxigen per a l’staff. Els futbolistes no podran descansar perquè tenen compromisos internacionals, però els ideòlegs, sí. Ancelotti i Xavi tenen uns dies de treva abans de la gran batalla. Pausa abans del frenesí. Perquè després d’aquesta aturada per seleccions el Barça afrontarà ni més ni menys que 12 partits en sis setmanes, abans del mundial. Una barbaritat. I en vermell una data: el clàssic del 16 d’octubre. Queden vint-i-set dies per a la cita, però després de l’aturada quedaran només dos partits de lliga abans del cara a cara al Santiago Bernabéu. Partit clau abans del parèntesi de Qatar.

Amb l’Atlético (10 punts) i el Sevilla (5) molt despenjats després de només sis jornades, sembla que aquesta temporada la cursa pel títol serà cosa de dos entre el Barça (16) i el Real Madrid (18), malgrat els intents del Betis (15) i l’Athletic (13) per mirar d’ampliar el ventall. Només l’equip de Manuel Pellegrini i el conjunt d’Ernesto Valverde estan aguantant el ritme frenètic d’un Barça i un Madrid que encara no han perdut cap partit.

Aquest Barça ha mostrat arguments sòlids per ser considerat un ferm aspirant al títol. L’equip de Xavi és el més golejador de la lliga (18 gols a favor) i Ter Stegen, el porter menys golejat (1). Un gol menys ha fet el Madrid i cinc gols més ha rebut Courtois. Però aquest Madrid també carbura fi i ha sobreviscut sense Karim Benzema. El Barça ha dormit líder els dos últims dissabtes després de derrotar el Cadis (0-4) i l’Ex (3-0), però el Real Madrid ha aguantat dempeus l’envestida i va recuperar el lideratge en tots dos casos, després de guanyar el Mallorca (4-1) i el derbi madrileny (1-2). Sense Benzema –tornarà després de l’aturada– el Madrid ha marcat 11 gols en 390 minuts, comptant també la Champions.

Un líder fort

El Real Madrid és l’únic equip de les grans lligues europees que ha fet el ple i no ha cedit cap punt encara. Els blancs ho han guanyat tot en la lliga i també en la Champions. Tots els altres líders han cedit punts (l’Arsenal, 18 de 21 possibles; el Nàpols, 17 de 21, l’Union Berlín, 17 de 21 i el PSG, 22 de 24). El Madrid ha signat el 18 de 18 i el Barça el segueix de prop. L’única concessió dels de Xavi en la lliga va ser el 0-0 del debut contra el Rayo d’Iraola. Des d’aleshores, tot golejades. És un Barça ferm, que camina al ritme de Lewandowski, el pitxitxi destacat de la competició (8 gols). El polonès espera amb expectació el seu primer clàssic. El retorn a Munic no va ser com ell s’esperava i el 2-0 de l’Allianz li va fer mal. Lewandowski va fallar oportunitats clares davant del seu excompany Manuel Neuer i espera que la visita al Bernabéu tingui un millor desenllaç. En la lliga només se li ha resistit Dimitrievski. Remiro, Masip, Bono, Ledesma i Edgar Badia han sucumbit.

Pausa i frenesí

El Madrid té un calendari més favorable que el Barça abans del clàssic. La doble batalla dels blaugrana contra l’Inter de Milà en la Champions complica l’escenari. L’equip de Xavi es jugarà la classificació per als vuitens de final de la Champions en el doble enfrontament contra el conjunt dirigit per Inzaghi i la visita de l’Inter a l’Spotify Camp Nou és només quatre dies abans del Madrid-Barça. L’equip de Carlo Ancelotti, amb un grup molt més assequible, ha fet el 6 de 6 a Europa i abans del Barça afrontarà el doble enfrontament amb el Xakhtar. En la lliga els blancs han de rebre l’Osasuna, cinquè en la classificació, i anar al camp del Getafe. El Barça també té partits teòricament còmodes en la lliga abans del clàssic: visita a Son Moix el dia 1 d’octubre i el Celta al Camp Nou el dia 9.

De cara al clàssic, el Real Madrid gaudirà d’un dia més per preparar-lo perquè els blancs juguen contra el Xakhtar el dia 11 d’octubre, mentre que el Barça-Inter serà el dia 12.

Abans del mundial de Qatar, el Barça haurà d’afrontar el partit contra el Bayern de Munic al Camp Nou i la visita al camp del Viktoria Pilsen, que tancarà la fase de grups de la Champions. I en la lliga, cinc partits més: el Vila-real, l’Athletic, el València, l’Almeria i l’Osasuna. En total: 12 partits en un mes i mig. Amb un calendari tan comprimit Xavi sap que la gestió de les rotacions tindrà un paper fonamental aquest curs.

L’EFECTE QATAR

Després de l’aturada, el Barça jugarà 12 partits en sis setmanes
Mallorca - Barça
1 d’octubre (21 h)
Inter - Barça
Dia 4 (21 h)
Barça - Celta
Dia 9 (21 h)
Barça - Inter
Dia 12 (21 h)
Madrid - Barça
Dia 16 (16.15 h)

MADRID-BARÇA

El Real Madrid tindrà un dia més que el Barça per preparar el clàssic
Madrid - Osasuna
2 d’octubre (21 h)
Madrid - Xakhtar
Dia 5 (21 h)
Getafe - Madrid
Dia 8 (21 h)
Xakhtar - Madrid
Dia 11 (21 h)
Madrid - Barça
Dia 16 (16.15 h)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)