Barça

Una plantilla endollada

Xavi Hernández ha alineat fins a set onzes diferents en els vuit partits oficials d’aquesta temporada

El tècnic, que demanava doblar les posicions, disposa d’un fons d’armari ampli que li permet fer rotacions sense que se’n ressenti el rendiment

“Jugui qui jugui, es nota poc. Tothom està endollat.” Són paraules de Xavi Hernández en la roda de premsa posterior al duel contra l’Elx de dissabte passat. El tècnic disposa d’un bon fons d’armari, amb les posicions doblades com ell mateix demanava a finals del curs passat. Una sèrie de recursos que li permeten fer rotacions a l’equip en vista d’un calendari tan carregat com el d’aquesta temporada, especialment aquest mes i mig abans del mundial de Qatar. Beneït problema, això d’elaborar una alineació cada cap de setmana. Endollats és la paraula, i la prova d’aquesta mentalitat dels jugadors és la varietat d’alineacions que ha fet servir el tècnic de Terrassa en els vuit partits d’aquesta temporada, en què ha donat oportunitats a tots els integrants de la plantilla. I és que Xavi ha alineat fins a set onzes diferents, amb més o menys canvis.

Tots els futbolistes del primer equip, comptant-hi Balde –amb fitxa del filial–, han estat titulars almenys en una ocasió aquest curs 2022/23. Marc-André ter Stegen, com a porter, és l’únic que ha repetit en els vuit partits disputats fins ara. El segueixen Araujo, Pedri, Dembélé i Lewandowski, amb set titularitats, una més que Gavi (6) i dues més que Kounde –absent en les dues primeres jornades de lliga–, Eric, Balde, Busquets i Raphinha. Christensen i De Jong han sortit des de l’inici en quatre duels, mentre que Alba, Kessie, Ferran i Memphis ho han fet en dos. Tanquen la llista Marcos Alonso, Bellerín, Piqué, Sergi Roberto i Ansu, amb tan sols una titularitat.

Buscant l’onze de gala

Tant repartiment provoca que Xavi només hagi repetit un onze, que va ser titular contra el Valladolid i el Sevilla i que estava format per Ter Stegen, Kounde, Araujo, Eric, Balde, Busquets, Gavi, Pedri, Raphinha, Lewandowski i Dembélé. Curiosament, és l’alineació que més s’aproxima a l’anomenat “onze de gala” i que ha de ser l’escollit per als partits grans.

Xavi sembla que té clar quin ha de ser el mig del camp i la davantera titulars del Barça en aquests duels. Busquets, Gavi i Pedri formen la pedra angular de l’equip blaugrana. Tots tres han compartit titularitat en quatre duels, que probablement en serien cinc si el capità no hagués estat baixa per sanció contra la Real Sociedad. Pel que fa a l’atac, el trident format per Raphinha, Lewandowski i Dembélé és el que registra més presències des de l’inici, també amb quatre.

Aquests sis futbolistes, juntament amb Ter Stegen, dibuixen ara mateix part de l’onze de gala del Barça de Xavi. De fet, tots ells van ser escollits per partir des de l’inici contra el Bayern de Munic, segurament el partit més important que ha jugat l’equip blaugrana fins ara. On Xavi ha anat fent més experiments és en la línia defensiva, amb sis opcions. La presència de Kounde –que s’ha fet lloc al lateral dret– i Araujo sembla garantida. Eric Garcia, que ha fet un pas endavant aquest curs, és un dels homes importants per al tècnic de Terrassa, però Christensen, amb més experiència, va ser l’escollit a Munic i es presenta com una alternativa a tenir en compte a l’eix de la defensa. Finalment, Balde està firmant una temporada excel·lent, però l’arribada de Marcos Alonso obre un ventall més ampli de possibilitats al lateral esquerre, on Jordi Alba pràcticament no ha tingut presència. El madrileny, malgrat haver jugat només quinze minuts a Cadis, va ser titular contra el Bayern de Munic, si bé no va participar en el darrer duel de lliga contra l’Elx. El clàssic contra el Madrid del 16 d’octubre, així com el duel contra els bavaresos al Camp Nou, podria servir per tenir la pista definitiva de quins són els onze titulars d’aquest Barça.

Els blaugrana afronten dotze partits entre l’1 d’octubre i el 9 de novembre, un duel cada tres dies. L’equip es jugarà les cartes a Europa i gran part de les aspiracions en una lliga que ara mateix sembla dirigida a un duel cara a cara amb el Real Madrid, amb el permís del Betis, l’altre gran perseguidor, i del que puguin fer la resta d’equips en un curs tan llarg i en què tots perdran punts. Amb tanta càrrega de partits i de minuts, i a les portes d’un mundial, Xavi tindrà la possibilitat –i l’obligació– de continuar alternant les seves alineacions i de mantenir endollada una plantilla que sembla que ha canviat el xip.

UN FIX

Ter Stegen és l’únic jugador de la plantilla que ha estat titular en els vuit partits

ONZE DE GALA

El mig del camp i l’atac queden força definits; a la defensa hi ha més opcions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)