Barça

Rècord ara, Zamora demà

Ter Stegen, que no ha rebut mai cap gol a Son Moix, és a 56 minuts de batre la seva marca personal d’imbatibilitat

L’alemany somia rellevar Bono en el Zamora, un premi que se li resisteix

Marc-André ter Stegen persegueix dos somnis aquesta temporada 2022/23: jugar un mundial com a porter titular de la selecció alemanya i guanyar per fi el trofeu Zamora. El primer somni depèn Qatar. Manuel Neuer sempre li ha barrat el pas fins ara i Hansi Flick tornarà a tenir la paraula. El segon somni depèn de partits com el de dissabte al camp del Mallorca (21 h). Aquí la paraula la té el mateix Marc-André.

Encara que costi de creure, Ter Stegen no ha guanyat mai el Zamora en nou temporades com a blaugrana. Aquesta és la seva setena temporada com a titular indiscutible i el seu repte és guanyar un premi que rivals com Jan Oblak i Thibaut Courtois han guanyat cinc i tres cops respectivament. Les sensacions són bones. Ter Stegen travessa un gran moment de forma i a Son Moix aspira a batre la seva marca personal d’imbatibilitat. 56 minuts el separen ara mateix del seu rècord. L’alemany acumula 444 minuts sense encaixar cap gol en la lliga i vol arribar als 500. Ter Stegen no rep cap gol en el campionat des del dia de la visita al Reale Arena, en la segona jornada de lliga. Aquell gol d’Isak, ara al Newcastle, és l’únic gol que ha rebut en aquesta lliga 22/23. Ni el Rayo en l’estrena, ni el Valladolid, ni el Sevilla, ni el Cadis, ni l’Elx van ser capaços de batre el dorsal 1 del Barça. Cinc jornades de sis amb la porteria a zero. Gran fiabilitat.

Ter Stegen ja havia aconseguit estar quatre jornades sense rebre cap gol el 2016. El 2018 ho va aconseguir dues vegades i el 2020, una quarta. Ara vol ampliar la ratxa i la visita a Palma és un escenari propici. No ha encaixat mai cap gol en les seves visites anteriors al camp del Mallorca. En la temporada 2019/20 el Barça hi va guanyar per 0-4 i en la temporada 2021/22 hi va guanyar per 0-1. El Visit Mallorca Estadi és un dels tres camps de primera divisió on l’alemany no ha rebut mai gols. Els altres dos són Montilivi i el José Zorrilla de Valladolid. L’home a vigilar és Vedat Muriqi. El kosovar és l’home gol del Mallorca. N’ha marcat tres en aquest campionat. Ja és a només dos d’igualar els cinc que va marcar en l’últim mig any. Muriqi va arribar en l’últim mercat d’hivern com a cedit per la Lazio i aquest estiu el Mallorca se’l va quedar en propietat. És el fitxatge més car de la història del Mallorca i ara és l’amenaça que es creua en el camí de Ter Stegen cap al seu rècord. El Mallorca ha fet sis gols en aquesta lliga. La meitat els ha fet Muriqi i els altres tres els han marcat Maffeo, Raillo i el sud-coreà Lee Kang-In.

En cap de les altres grans lligues d’Europa hi ha un porter que hagi rebut només un gol com Ter Stegen. L’italià Donnarumma (PSG) i el danès Rønnow (Unión Berlín) n’han rebut quatre. L’argentí Musso (Atalanta) s’hi acosta, amb tres gols rebuts. Però qui està aguantant millor el ritme de Marc-André és Gero Rulli (Vila-real). L’argentí del conjunt groguet ha encaixat només un gol més (2). Courtois i Oblak, per ara, s’ho miren des de la distància. El belga del Real Madrid ha rebut sis gols en contra i Oblak, cinc. L’eslovè de l’Atlético de Madrid no va jugar el dia del Celta (4-1), aquell dia ho va fer Grbic.

Ter Stegen s’entrenarà avui a les ordres de Xavi, amb el cap posat ja en el partit contra el Mallorca. L’alemany ha estat titular amb la Mannschaft en aquesta aturada per seleccions beneficiat per la baixa de Neuer per coronavirus. Ter Stegen va jugar en la derrota contra Hongria (0-1) i l’altre dia a Wembley en l’empat contra Anglaterra (3-3). Hansi Flick va elogiar el seu bon partit a Londres tot i haver rebut tres gols: “Ha jugat un partit sensacional, ha estat molt bé amb els peus. Ha estat genial.” L’alemany va fer aturades de mèrit, sobretot en dues accions de Sterling i Saka, que haurien pogut donar la victòria a la selecció anglesa.

ESPINA CLAVADA

Oblak (cinc trofeus Zamora) i Courtois (tres), sempre li han guanyat la pugna

ESTADIS TALISMÀ

Hi ha tres estadis de primera on no ha estat superat: Son Moix, el José Zorrilla i Montilivi

Bono rep el premi Zamora del curs 21/22

Yassine Bono (Sevilla) va rebre ahir el premi Zamora al millor porter de la temporada 21/22. El marroquí no va assistir a la gala dels premis MARCA celebrada a Madrid i va agrair el guardó per videoconferència. Bono, amb 24 gols rebuts en 31 jornades (coeficient de 0,77) és el primer porter de la història del club andalús que guanya aquest premi. Benzema (pitxitxi i premi Alfredo di Stéfano al millor jugador i premiat també amb el MVP de l’afició), Iago Aspas (premi Zarra), Stuani i Borja Bastón (pitxitxis de plata), Manuel Pellegrini i Rubi van ser els altres noms propis de la gala.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)